Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Skullcandy Crusher

Bassfest på hodet

Skullcandys nye hodetelefoner har innebygd subwoofer!

Skrevet av / 07.04.15 - 00:01
Skullcandy Crusher
John Hvidlykke

Amerikanske Skullcandy produserer hodetelefoner med «attitude» rettet moet ungt publikum. Ikke alle har vært like overbevisende lydmessig, men stilen har det ikke vært noe å si på. Siden 2012 har Skullcandy imidlertid lagt om stilen, og har satset på å skape hodetelefoner i den øvre enden både kvalitets- og prismessig. Aviator modellen er en av de mange vellykkede i den nye serien

Skullcandy Crusher skiller seg ut ved å ha innebygget subwoofer med aktiv forsterkning. I tillegg til den normale 4 cm driveren er det en ekstra «sensation» driver som drives av en innebygget klasse D forsterker. Bassforsterkerens strømforsyning er et normalt AA-batteri som gir en spilletid på ca 40 timer.

Crusher er en over-ear hodetelefon i ensfarget matt plast, og selvfølgelig med Skullcandys hodeskalledesign. Øreputene er i bløt plast i samme farge. Den avtagbare gummibelagte minijack-kabelen er utstyrt med fjernkontroll og mikrofon. En skyveknapp på venstre øreklokke justerer hvor mye ekstra saft subwooferen skal bidra med. Det hele virker solid nok, men også litt plastaktig.

Hoderystende bass

Det første man legger merke til er at det sier «boing» når man banker på øreklokkene eller hodebøylen med fingrene. Dypbassenheten er nemlig ikke en konvensjonell høyttalermembran, men en tung resonansfjær som anslås til å være omtrent som en stemmegaffel. Effekten kan sammenlignes med turboladere i en bil. Ved lave omdreininger skjer det ikke noe, men når det blir fart nok slår turboen til – eller i dette tilfelles settes fjæren i svingninger.

Lyden er som helhet utmerket for en hodetelefon i økonomiklassen. Det er ingen større betoninger i mellomtonen, og diskanten er litt avdempet, men pen. Lyden er ikke vilt avslørende, men den grunnleggende kvaliteten er i orden. Imidlertid vil flertallet av Crusher-kjøperne sannsynligvis blåse i både mellomtone og diskant. Her dreier det seg om BASS!

 

skullcandy_crusher2

 

Ketchup-effekt

Det må skrues ganske godt opp for lyden for å vekke den ekstra bassen til live, men når det først skjer er den stort sett ikke til å stoppe igjen. Hvis man drar volumet helt opp, drukner alt annet i en rungende bass som sender rystelser nedover nakken og opp i hodeskallen. Med skyveknappen kan man justere nivået, men det er en utpreget ketchup-effekt over bassen i Crusher. Er nivået for lavt skjer det ingen ting, men når bassen kommer, overstiger den alt. Det vil helt sikkert tiltale noen, mens andre vil riste på hodet. Hva som er objektivt er imidlertid at bassen er treg. Det tar litt tid før sensation-enheten kommer i svingninger, og likeså lang tid for å falle til ro. Impulsgjengivelse og dynamikk er ikke Crusher sterke side.

Konklusjon

Skullcandy Crusher kan forkortes til «skullcrusher». Et morsomt bekjentskap, som spiller kraftigere bass enn noen annen hodetelefon vi har testet! Men ikke forvent presis lyd. Hvis du vil gjennomrystes av bass som kan merkes helt ned i knærne, er Crusher til gjengjeld effektiv og rimelig moro.

Lyd & Bilde mener

Du får bass for alle pengene med en hodetelefon som er gjort for lek og moro. Ganske god dekning av resten av toneområdet. Bassen er alt annet enn naturlig. Den kommer og går som den selv føler for, og impulsgjengivelsen er elendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Lyd & Bilde
Scroll to Top