TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Skullcandy Crusher

Bassfest på hodet

Skullcandys nye hodetelefoner har innebygd subwoofer!

forfatter
Publisert 07.04.15 - 00:01
L&B mener
Du får bass for alle pengene med en hodetelefon som er gjort for lek og moro. Ganske god dekning av resten av toneområdet.
Bassen er alt annet enn naturlig. Den kommer og går som den selv føler for, og impulsgjengivelsen er elendig.
Spesifikasjoner
 • Bestykning: 40 mm driver + 55 mm ”sensation” driver
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Impedans: 32 ohm
 • Tilkoblinger: Stereo-minijack (avtakbar ledning)
 • Batteritid: 40 timer
Veil. pris 999Pr. 07.04.15 Produktside

Amerikanske Skullcandy produserer hodetelefoner med «attitude» rettet moet ungt publikum. Ikke alle har vært like overbevisende lydmessig, men stilen har det ikke vært noe å si på. Siden 2012 har Skullcandy imidlertid lagt om stilen, og har satset på å skape hodetelefoner i den øvre enden både kvalitets- og prismessig. Aviator modellen er en av de mange vellykkede i den nye serien

Skullcandy Crusher skiller seg ut ved å ha innebygget subwoofer med aktiv forsterkning. I tillegg til den normale 4 cm driveren er det en ekstra «sensation» driver som drives av en innebygget klasse D forsterker. Bassforsterkerens strømforsyning er et normalt AA-batteri som gir en spilletid på ca 40 timer.

Crusher er en over-ear hodetelefon i ensfarget matt plast, og selvfølgelig med Skullcandys hodeskalledesign. Øreputene er i bløt plast i samme farge. Den avtagbare gummibelagte minijack-kabelen er utstyrt med fjernkontroll og mikrofon. En skyveknapp på venstre øreklokke justerer hvor mye ekstra saft subwooferen skal bidra med. Det hele virker solid nok, men også litt plastaktig.

Hoderystende bass

Det første man legger merke til er at det sier «boing» når man banker på øreklokkene eller hodebøylen med fingrene. Dypbassenheten er nemlig ikke en konvensjonell høyttalermembran, men en tung resonansfjær som anslås til å være omtrent som en stemmegaffel. Effekten kan sammenlignes med turboladere i en bil. Ved lave omdreininger skjer det ikke noe, men når det blir fart nok slår turboen til – eller i dette tilfelles settes fjæren i svingninger.

Lyden er som helhet utmerket for en hodetelefon i økonomiklassen. Det er ingen større betoninger i mellomtonen, og diskanten er litt avdempet, men pen. Lyden er ikke vilt avslørende, men den grunnleggende kvaliteten er i orden. Imidlertid vil flertallet av Crusher-kjøperne sannsynligvis blåse i både mellomtone og diskant. Her dreier det seg om BASS!

 

skullcandy_crusher2

 

Ketchup-effekt

Det må skrues ganske godt opp for lyden for å vekke den ekstra bassen til live, men når det først skjer er den stort sett ikke til å stoppe igjen. Hvis man drar volumet helt opp, drukner alt annet i en rungende bass som sender rystelser nedover nakken og opp i hodeskallen. Med skyveknappen kan man justere nivået, men det er en utpreget ketchup-effekt over bassen i Crusher. Er nivået for lavt skjer det ingen ting, men når bassen kommer, overstiger den alt. Det vil helt sikkert tiltale noen, mens andre vil riste på hodet. Hva som er objektivt er imidlertid at bassen er treg. Det tar litt tid før sensation-enheten kommer i svingninger, og likeså lang tid for å falle til ro. Impulsgjengivelse og dynamikk er ikke Crusher sterke side.

Konklusjon

Skullcandy Crusher kan forkortes til «skullcrusher». Et morsomt bekjentskap, som spiller kraftigere bass enn noen annen hodetelefon vi har testet! Men ikke forvent presis lyd. Hvis du vil gjennomrystes av bass som kan merkes helt ned i knærne, er Crusher til gjengjeld effektiv og rimelig moro.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde