: Skullcandy Crusher

Bassfest på hodet

Skullcandys nye hodetelefoner har innebygd subwoofer!
Lyd & Bilde mener
Du får bass for alle pengene med en hodetelefon som er gjort for lek og moro. Ganske god dekning av resten av toneområdet.
Bassen er alt annet enn naturlig. Den kommer og går som den selv føler for, og impulsgjengivelsen er elendig.
Spesifikasjoner
  • Bestykning: 40 mm driver + 55 mm ”sensation” driver
  • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
  • Impedans: 32 ohm
  • Tilkoblinger: Stereo-minijack (avtakbar ledning)
  • Batteritid: 40 timer
Annonse
Annonse
forfatter

Amerikanske Skullcandy produserer hodetelefoner med «attitude» rettet moet ungt publikum. Ikke alle har vært like overbevisende lydmessig, men stilen har det ikke vært noe å si på. Siden 2012 har Skullcandy imidlertid lagt om stilen, og har satset på å skape hodetelefoner i den øvre enden både kvalitets- og prismessig. Aviator modellen er en av de mange vellykkede i den nye serien

Skullcandy Crusher skiller seg ut ved å ha innebygget subwoofer med aktiv forsterkning. I tillegg til den normale 4 cm driveren er det en ekstra «sensation» driver som drives av en innebygget klasse D forsterker. Bassforsterkerens strømforsyning er et normalt AA-batteri som gir en spilletid på ca 40 timer.

Crusher er en over-ear hodetelefon i ensfarget matt plast, og selvfølgelig med Skullcandys hodeskalledesign. Øreputene er i bløt plast i samme farge. Den avtagbare gummibelagte minijack-kabelen er utstyrt med fjernkontroll og mikrofon. En skyveknapp på venstre øreklokke justerer hvor mye ekstra saft subwooferen skal bidra med. Det hele virker solid nok, men også litt plastaktig.

Hoderystende bass

Det første man legger merke til er at det sier «boing» når man banker på øreklokkene eller hodebøylen med fingrene. Dypbassenheten er nemlig ikke en konvensjonell høyttalermembran, men en tung resonansfjær som anslås til å være omtrent som en stemmegaffel. Effekten kan sammenlignes med turboladere i en bil. Ved lave omdreininger skjer det ikke noe, men når det blir fart nok slår turboen til – eller i dette tilfelles settes fjæren i svingninger.

Lyden er som helhet utmerket for en hodetelefon i økonomiklassen. Det er ingen større betoninger i mellomtonen, og diskanten er litt avdempet, men pen. Lyden er ikke vilt avslørende, men den grunnleggende kvaliteten er i orden. Imidlertid vil flertallet av Crusher-kjøperne sannsynligvis blåse i både mellomtone og diskant. Her dreier det seg om BASS!

 

skullcandy_crusher2

 

Ketchup-effekt

Det må skrues ganske godt opp for lyden for å vekke den ekstra bassen til live, men når det først skjer er den stort sett ikke til å stoppe igjen. Hvis man drar volumet helt opp, drukner alt annet i en rungende bass som sender rystelser nedover nakken og opp i hodeskallen. Med skyveknappen kan man justere nivået, men det er en utpreget ketchup-effekt over bassen i Crusher. Er nivået for lavt skjer det ingen ting, men når bassen kommer, overstiger den alt. Det vil helt sikkert tiltale noen, mens andre vil riste på hodet. Hva som er objektivt er imidlertid at bassen er treg. Det tar litt tid før sensation-enheten kommer i svingninger, og likeså lang tid for å falle til ro. Impulsgjengivelse og dynamikk er ikke Crusher sterke side.

Konklusjon

Skullcandy Crusher kan forkortes til «skullcrusher». Et morsomt bekjentskap, som spiller kraftigere bass enn noen annen hodetelefon vi har testet! Men ikke forvent presis lyd. Hvis du vil gjennomrystes av bass som kan merkes helt ned i knærne, er Crusher til gjengjeld effektiv og rimelig moro.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.