: Skullcandy Aviator

Kurerer flyskrekk

Man skal ikke la seg lokke av et kult design. Men av og til kan det ligge en overraskelse på lur. Aviator klarer fint å kombinere design med flott ytelse, og er et stilsikkert valg for den mote- og klangbevisste.
Lyd & Bilde mener
Klokkeren klang Åpent lydbilde Frisk retrodesign
Slank klangbalanse Bare middels støydemping
Spesifikasjoner
  • 40 mm fulltone element
  • 65 ohm, Fjernkontroll og mic
Annonse
Annonse
forfatter

Hodetelefoner er like mye et moteobjekt som et nytteobjekt. Akkurat som man velger sko, jakke eller solbriller. Pris, egenskaper og design er ofte viktige grunner bak valget. Derfor er det ikke rart at Skullcandys hodetelefoner er populære. Bærbare og lette hodetelefoner, med tiltalende design og langt fra avskrekkende priser, har sørget for utbredelsen.

Lydkvaliteten kan man alltids diskutere. Det har vært gode grunner til det. Med noen unntak har det vært liten grunn til begeistring. Til nå. Aviator som hermer etter pilotbrillenes ikoniske design, og som godt kunne har vært standardutstyr hos Pan Am’s piloter – ledes man til å tro – har definitivt utseendet med seg.

Dråpeformede øreklokker i delvis gjennomsiktig polykarbonat, komfortable øreputer i kunstskinn, bidrar til et tiltalende design. Bare at denne gangen står designet i stil med ytelsen.

Aviator – for bærbart bruk – er blant Skullcandys dyreste hodetelefoner. Heldigvis merkes det på andre måter enn utseendet. Det tynne polykarbonatskallet demper ikke lyd utenfra så godt som andre lukkede øreklokker, men øreputene oppleves som veldig komfortable. Og dekker godt rundt ørene. Bærekomforten er faktisk god også over tid. Den lave vekten bidrar selvsagt til det. Den 130 cm stoffkledde ledningen har fjernkontroll og mikrofon som er tilpasset iPhone, men ledningen er ikke avtakbar. En liten bæreveske følger med, slik at man kan brette dem sammen og enkelt få plass i en bag.

Lydkvalitet
Hodetelefonene er enkle å drive. De passer således utmerket på en iPod eller smartmobil. Når man pakker dem opp og studerer kvaliteten, er det mye plast i kombinasjon med tynne stålstenger og kunstskinn. På tross av det er utførelsen bra, og det virker absolutt som de har tenkt å henge sammen i lang tid. Da er det bra at lydkvaliteten er god. Men du bør finne frem til equaliseren på mobilen, om den har det. For uten den, kan Aviator lyde slankere i mellomtonen enn mange liker. Og hakket spissere i diskanten. Balansen i lydbildet faller først på plass med i det minste litt trimming av bass og diskant.

Annonse

Vokaler, piano, akustiske og elektriske gitarer – ja vokalharmonier for den del – kommer klokkeklart og relativt ufarget frem, i det åpne og rikt detaljerte lydbildet. Mens lydbildet det meste av tiden oppleves som klokkerent og gjennomsiktig, kunne det godt vært større fylde og mer klangbunn i både vokaler og instrumenter. Til sammenligning har Audio Technica ATH-M50 – til et par hundrelapper mindre – langt mer potent bassgjengivelse. Og et bedre balansert lydbilde. Men de er større og tyngre, og ikke like bærevennlige.

Konklusjon
Som bærbare hodetelefoner er Skullcandy Aviator, både kule å se på, og behagelige å lytte til. Selv om klangbalansen er slank, er lydbildet åpent og klokkeklart. Designet er det lite å utsette på, de finnes i hvit eller sort også, og fungerer utmerket som trofast følgesvenn til en iPhone. Aviator klarer fint å kombinere design med ytelse, og er et stilsikkert valg for den mote- og klangbevisste.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sonos Sub er tilbake i tredje generasjon, nå også med mulighet til å bruke to subwoofere i samme rom. Vi har testet!
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Motorola Moto G100 er nesten like god som vesentlig dyrere mobiler fra andre produsenter. Og så skjuler den en interessant overraskelse.
Fujifilms mellomformatkameraer har manglet en bred vidvinkel, her er den.
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.