TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Skullcandy Aviator

Kurerer flyskrekk

Man skal ikke la seg lokke av et kult design. Men av og til kan det ligge en overraskelse på lur. Aviator klarer fint å kombinere design med flott ytelse, og er et stilsikkert valg for den mote- og klangbevisste.

Lyd & Bilde mener
+Klokkeren klang Åpent lydbilde Frisk retrodesign
-Slank klangbalanse Bare middels støydemping
Spesifikasjoner
  • 40 mm fulltone element
  • 65 ohm, Fjernkontroll og mic
Veil. pris 1499

Hodetelefoner er like mye et moteobjekt som et nytteobjekt. Akkurat som man velger sko, jakke eller solbriller. Pris, egenskaper og design er ofte viktige grunner bak valget. Derfor er det ikke rart at Skullcandys hodetelefoner er populære. Bærbare og lette hodetelefoner, med tiltalende design og langt fra avskrekkende priser, har sørget for utbredelsen.

Lydkvaliteten kan man alltids diskutere. Det har vært gode grunner til det. Med noen unntak har det vært liten grunn til begeistring. Til nå. Aviator som hermer etter pilotbrillenes ikoniske design, og som godt kunne har vært standardutstyr hos Pan Am’s piloter – ledes man til å tro – har definitivt utseendet med seg.

Dråpeformede øreklokker i delvis gjennomsiktig polykarbonat, komfortable øreputer i kunstskinn, bidrar til et tiltalende design. Bare at denne gangen står designet i stil med ytelsen.

Aviator – for bærbart bruk – er blant Skullcandys dyreste hodetelefoner. Heldigvis merkes det på andre måter enn utseendet. Det tynne polykarbonatskallet demper ikke lyd utenfra så godt som andre lukkede øreklokker, men øreputene oppleves som veldig komfortable. Og dekker godt rundt ørene. Bærekomforten er faktisk god også over tid. Den lave vekten bidrar selvsagt til det. Den 130 cm stoffkledde ledningen har fjernkontroll og mikrofon som er tilpasset iPhone, men ledningen er ikke avtakbar. En liten bæreveske følger med, slik at man kan brette dem sammen og enkelt få plass i en bag.

Lydkvalitet
Hodetelefonene er enkle å drive. De passer således utmerket på en iPod eller smartmobil. Når man pakker dem opp og studerer kvaliteten, er det mye plast i kombinasjon med tynne stålstenger og kunstskinn. På tross av det er utførelsen bra, og det virker absolutt som de har tenkt å henge sammen i lang tid. Da er det bra at lydkvaliteten er god. Men du bør finne frem til equaliseren på mobilen, om den har det. For uten den, kan Aviator lyde slankere i mellomtonen enn mange liker. Og hakket spissere i diskanten. Balansen i lydbildet faller først på plass med i det minste litt trimming av bass og diskant.

Vokaler, piano, akustiske og elektriske gitarer – ja vokalharmonier for den del – kommer klokkeklart og relativt ufarget frem, i det åpne og rikt detaljerte lydbildet. Mens lydbildet det meste av tiden oppleves som klokkerent og gjennomsiktig, kunne det godt vært større fylde og mer klangbunn i både vokaler og instrumenter. Til sammenligning har Audio Technica ATH-M50 – til et par hundrelapper mindre – langt mer potent bassgjengivelse. Og et bedre balansert lydbilde. Men de er større og tyngre, og ikke like bærevennlige.

Konklusjon
Som bærbare hodetelefoner er Skullcandy Aviator, både kule å se på, og behagelige å lytte til. Selv om klangbalansen er slank, er lydbildet åpent og klokkeklart. Designet er det lite å utsette på, de finnes i hvit eller sort også, og fungerer utmerket som trofast følgesvenn til en iPhone. Aviator klarer fint å kombinere design med ytelse, og er et stilsikkert valg for den mote- og klangbevisste.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.