: Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Lekker lærbøyle

Designen kan diskuteres, men lydkvaliteten feiler det definitivt ikke noe!
Mai 2017Sennheiser Momentum In-Ear Wireless
Lyd & Bilde mener
Lyden er helt fremragende, og egner seg fint til alle typer musikk. Bøylen er behagelig å ha på over lengre tid.
Det er vanskelig å holde styr på batteritiden, og bøylen kan godt komme til å sitte litt skjevt på en skjortekrage.
Spesifikasjoner

Bluetooth, AptX, NFC
Mikrofon
Frekvensområde: 15 Hz–22 kHz
Micro USB-port
Batteri: opp til 10 timer
Vekt: 53 gram
Pris: 1.790 kr
Web: sennheiser.com

Annonse
Annonse

Hvordan designer man et par trådløse hodetelefoner (som det etter hvert finnes milliarder av) som skiller seg nok ut fra mengden til å garantere omtale i landsdekkende medier? Ifølge Sennheiser tar man en hårbøyle, kler den med mykt skinn, og utstyrer den med et par velspillende propper. Noenlunde slik kan de nye Momentum In-Ear Wireless beskrives, selv om det er en grov forenkling. Mer konkret har man tatt de gamle Momentum In-Ear, gjort dem trådløse, og lagt all mekanikk inn i en bøyle som skal bæres rundt halsen. Det er slik sett ikke et nytt konsept, men likevel ikke noe vi ser så ofte, og da spesielt ikke i denne prisklassen. Spørsmålet er da om den høye prisen kan rettferdiggjøres?

Er det en hårbøyle?

Designen er litt utradisjonell, og vi opplevde flere som spurte hvordan Momentum Wireless skulle bæres. Skal den på hodet? Nei, bøylen skal bæres rundt halsen, da proppene på den måten blir så lette som mulig. De sitter noenlunde fast i ørene, selv om vi opplevde at de kunne gli ut hvis vi snudde for fort på hodet. Betjeningsknappene sitter på innersiden i venstre side, og har en passe størrelse. Umiddelbart er bøylen behagelig å ha på, og vi kan godt forstå Sennheisers resonnement, hvis man da ikke har en skjorte eller jakke med krage. Her er bøylen i veien, og kommer til å sitte merkelig skjevt. Et annet punkt som kan irritere, er at bøylen ikke er så lett å gjemme bort. Normale in-ear-hodetelefoner kan lett puttes i lommen, men her må du la dem henge rundt halsen. Det ser litt tullete ut på byen en fredagskveld. Batteritiden er på omkring 10 timer, noe som er fint for et par trådløse propper. Dessverre er det vanskelig å vite akkurat hvor mye batteri som er igjen, da det ikke gis stemmemeldinger, og fordi de små ikonene på telefonen er for små og upresise.

Glimrende lyd

Heldigvis kan man overse disse småtingene hvis man fokuserer på det som til syvende og sist er det viktigste – lydkvaliteten! Sennheiser leverer en varm og samtidig velbalansert lyd i et par uhyggelig små og lette propper. Her er det både plass til de høye og dype tonene, og bassen kan merkes, uten at det går utover verken mellomtone eller diskant – en ren fornøyelse. Er man typen som foretrekker å justere lyden med en equalizer, kan det gjøres via Sennheisers egen app, som imidlertid bare støtter lokal musikk eller Tidal. Et merkelig valg som gjør appen ganske ubrukelig. Heldigvis er den ikke nødvendig, da proppene allerede er fint justert, med en forholdsvis nøytral lydprofil som egner seg til alle typer musikk. Skulle vi anbefale et alternativ, som også nylig har vært innom testbenken, kunne det være Jaybird X3. De er litt rimeligere, og egner seg også til sport, noe Sennheiser ikke gjør.

Konklusjon

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless skiller seg ut fra mengden med sin halsbøyle, men klarer likevel å gjøre seg bemerket med annet enn designen. Men er de verdt pengene? Til det må svaret være ja. Lydkvaliteten er aldeles fremragende, og de små proppene sitter behagelig i øregangen. Bøylen ser kanskje merkelig ut, og kan ikke så lett puttes ned i lommen, men er likevel behagelig å ha på over lengre tid. Vi startet med bøyleskepsis, men endte opp med et stort smil.

picture1
<
>
(Foto: Produsenten)
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Mikael Hansen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!