Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

6 kjendishodetelefoner

Ikke bare for fansen

Hodetelefoner for fansen med berømtheten avbildet på esken, er ikke bare et salgstriks. Men du kan bli lurt.

Får du bedre lyd hvis du kjøper hodetelefoner som er anbefalt av en kjendis? Er signaturen på esken bare hype? Kjøper du gullet for dyrt hvis Usain Bolt står bak hodetelefonene? Er det verdt pengene eller bare et markedsføringstriks?

Siden Monster og Dr. Dre slo seg sammen om de etter hvert berømte Beats hodetelefonene, har gud og hvermann sluppet så kalte signaturversjoner av hodetelefoner. Når fotballspillere og artister i tillegg avbildes i kjendisspaltene med et par Beats hengende rundt halsen, skjønner alle at det er markedsføring som er gull verdt.

Monster er ute av samarbeidet, men Beats er for lengst en suksess og en av verdens mest solgte hodetelefonmerker. Godt gjort på så kort tid, og det har mange andre også skjønt. Derfor finnes det et stort utvalg andre hodetelefoner, med kjendisnavn på.

I denne testen tar vi for oss et utvalg av de mest kjente kjendishodetelefonene. Det er nemlig ikke sikkert at du får god lyd bare fordi en kjent artist eller idrettsstjerne står bak produktet.

Utvalget i denne testen består av hodetelefoner. Denne gangen har vi ikke tatt for oss ørepropper, eller trådløse hodetelefoner. Som det også finnes mange av, med kjendissignaturer på. Alle er ikke med i denne testen, enten fordi de bestilte hodetelefonene ikke rakk å komme i tide til testen, eller fordi vi har testet dem før og konkludert med at de ikke var gode nok til å nå opp.

Annonse

Prisene strekker seg fra 800 til 2500 kr i denne testen, slik at man kan finne et par hodetelefoner som passer i budsjettet. De to viktigste kriteriene i denne testen, er funksjonalitet og lydkvalitet. Bærekomfort og kvalitet er også vurdert, men til syvende og sist koker det ned til hvor bra hodetelefonene er til prisen.

Prisene er oppgitt per desember 2013, og kan ha endret seg siden testen ble utført.

Annonse

Som referanse brukte vi Sennheiser Momentum On-Ear. Et par lukkede hodetelefoner til 1700 kroner, som er snittprisen i denne testen.

Produkter i testen

AKG K267 Tiesto

Tiesto

Testens største hodetelefoner er også de beste til variert musikk. De har også en unik funksjon som har betydning for lyden.

Strøken lydkvalitet og konstruksjon, med praktisk bassjustering og nydelig bærekomfort.
Store øreklokker med høy vekt, gjør dem mindre bærbare enn de andre .

Beats Studio By Dr. Dre 2.0

Dr. Dre

Hodetelefonene som startet det hele, finnes nå i en ny versjon. Med flere forbedringer.

God bærekomfort, støydemping og balansert lyd, pakket inn i et stilig design.
Suset fra støydempingen og at de slutter å virke når batteriet er tomt.

Soul Combat Usain Bolt

Usain Bolt

Disse kan du løpe etter trikken med. Eller New York Marathon. Dessverre er ikke lyden like overbevisende.

Sitter som støpt og øreputene kan vaskes. Godt egnet til aktive folk.
Ubalansert og uengasjerende lyd.

Monster Ncredible NTune On-Ear

Ncredible

Monsters hodetelefoner lyder riktig godt, og er godt egnet til deg som liker litt ekstra trøkk i bassen.

Fyldig lyd med vekt på bassrespons og dynamikk.
De kan ikke klappes sammen.

WeSC Chambers Street by RZA

RZA

Her får man bra lyd for pengene, men du må jobbe litt for å få den optimal.

Åpen lyd med bra balanse og klarhet.
Bærekomforten og grovkornet diskant trekker ned.

AKG Q460

Quincy Jones

Legendestatus til tross, AKGs små hodetelefoner er perfekte å ha med, men lyden har sine lyter.

Små, lette, billige og komfortable med bra bass.
Mørk, ubalansert lyd blottet for detaljer.
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.