Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

6 Bluetooth hodetelefoner

Hodetelefoner uten en tråd

Dine hodetelefoner er bestevenner med din MP3-spiller eller smartmobil. Og vennskap er best hvis det ikke legges bånd på noen av partene. Skal lyden være fri og bærbar, bør du lytte uten ledning. Vi har lyttet til seks av de beste trådløse hodetelefonene.

Det har skjedd mye siden Sony i 1979 oppfant walkman-en. I dag har de fleste en glimrende musikkspiller i lommen i form av en smartmobil, mobil eller MP3-spiller. Legg til et sett med hodetelefoner, og du har et komplett musikkanlegg som kan brukes over alt.

Legg imidlertid merke til ordet hodetelefoner. Vi snakker ikke om de ynkelige øreproppene som følger med i pakken. De bør du helst la bli liggende i pakken. Skal det lyttes til musikk på farten trenger man et par hederlige hodetelefoner som kan yte din yndlingsmusikk rettferdighet.

Hodetelefoner fås til priser fra et par hundre kroner og oppover. I denne testen har vi fortrinnsvis valgt modeller i prisleiet 2.000-2.500 kroner. Og da musikken skal lyttes til på farten har vi valgt å konsentrere oss utelukkende om de trådløse modellene.På alle unntatt en av modellene (SMS) skjer overføringen via Bluetooth. Din spiller eller mobil må altså være utstyrt med Bluetooth for å kunne bruke hodetelefonene. Men da det i praksis er vanskelig å finne en nyere mobiltelefon uten Bluetooth, er dette kravet ikke noen stor begrensning.

Trådløs overførsel betyr at det skal bygges inn en hel del ekstra elektronikk i hodetelefonene, og det merkes på prisen. Det skal til å begynne med selvfølgelig være en Bluetooth-mottaker og –sender, samt en forsterker til å drive hodetelefonenes innebygde høyttalerenheter. Og til slutt må det være et batteri med tilstrekkelig kapasitet til at du kan lytte i timevis uten avbrytelser.

Noen av produsentene velger å gå enda lenger, og bygger inn datamaskinkraft i form av en DSP (digital signal processor) som kan tilpasse lyden med digital equalizer, romklang med mer. Da hodetelefonene vanligvis blir brukt sammen med en smartmobil, er det nærliggende å også sette inn en mikrofon slik at man kan snakke handsfree i mobilen i stedet for å dra hodetelefonene av når telefonen ringer. I tillegg kommer styringsknapper til å justere volumet og skifte mellom låter.

Annonse

En enkelt produsent i testen (Parrot) har gått hele veien og bygget inn fire mikrofoner, bevegelsessensor og aktiv støydemping i hodetelefonene.

All den slags herligheter har en pris. Og prisen skal enten trekkes fra den grunnleggende lyd, eller legges på salgsprisen. Derfor er en god Bluetooth-hodetelefon alltid dyrere enn en passiv ditto.

Annonse

Da hodetelefonene i testen er beregnet til å ta med seg, kommer stilen også inn i bildet og blir et av parameterne. Noen av modellene er nesten like my mote-accessoirers som de er lydgivere til personlig stereo. Er du hip hop typen, den avdempede stilfulle eller hi-fi nerden? Folk som ikke har en DJ i magen vil neppe velge å gå omkring med hodet halvt dekket av speileggstore øreklokker med blinkende blå lys.

Produkter i testen

Beats by Dr. Dre Wireless

Ikke bare til plateryttere

Doktorens vellydende resept overbeviser med lekker design og sjarmerende lyd.

Lekker design Flott mellomtone Sjarmerende lyd God komfort
Ikke så nøytral som Harman Kardon

SMS Sync by 50 Cent

Stil og bass i overkant

Konkurransen blant rappere er hard. 50 Cent vil tydeligvis ta opp kampen med Dr. Dre med dette settet.

Prangende design Lekker passform Rikelig bunn
Kun for bassfanatikere Klønete trådløs adapter Kan ikke brettes

SuperTooth Melody

Bedre enn ørepropper

SuperTooth Melody er testens junior. Det er de minste og klart billigste hodetelefonene.

Billige Bagasjevennlige Bedre enn ørepropper
Tynn bass, ullen diskant Sitter dårlig Virker skrøpelige

Parrot Zik

Teknisk overflødighetshorn

Zik-hodetelefonen fra franske Parrot er proppet med teknisk avanserte løsninger.

Lekker design Automatisk støydemping Touch-betjening God app
Ikke apt-X-overføring Uengasjert lyd til prisen

Harman Kardon BT

Til lydelskere uten reiselyst

De er STORE, og ligner solid hjemme hi-fi med en tydelig duft av high-end.

Eksklusiv design Beste lyd God komfort Utskiftbar hodebøyle
For klønete til bærbar lyd

Jabra Revo Wireless

Vellyd i technicolor

Jabras bud på en trådløs hodetelefon er lekker ned til minste detalj.

Lekker design NFC for enkel Bluetooth-paring God bass God app
Ikke så avslørende Overstyrer ved høye nivåer
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

3 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.