Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Philips A5-PRO

Beintøft lydfyrverkeri

Philips og Armin van Buuren viser hvordan man lykkes med DJ-hodetelefoner.
Lyd & Bilde mener
Skuddsikker kvalitet og tøff lyd med vekt på bass og dynamikk, gjør at man lett blir forført.
Litt basstunge for hi-fi bruk, og ingen handsfreekabel.
Spesifikasjoner
  • 50 mm elementer
  • 16 ohm/105 dB følsomhet
  • 370 gram

Med DJ-kjendisen Armin van Buuren på laget, skal Philips skape oppmerksomhet om en helt ny serie hodetelefoner for de av oss som liker å dra på litt. Først ut er A5-PRO, som er en seriøs utfordrer i DJ-markedet, men som fint kan brukes sammen med mobilen.

Tross at den mangler handsfree og fjernkontroll.

Vår erfaring med DJ-hodetelefoner, full av gråstein og lite edelt metall. AKGs DJ Tiësto-modeller, er et unntak, men ellers er det begredelig lydkvalitet i de fleste av dem vi har testet så langt.

Noe av årsaken er at de er basstunge, på grensen til plagsomme, hvor bassen drukner mellomtonen fullstendig. Deprimerende lesning for musikkelskere, vil jeg tro, men oppløftende for DJ-er. De er nemlig ute etter hodetelefoner som kan gi dem en tydelig beat, i et stort rom fullt av øredøvende høy musikk. Et par fintrimmede Sennheiser HD med lukkede klokker, ville ikke vart lenge i et slikt miljø. Også fordi et par DJ-klokker må sitte godt på øret, og tåle og slenges rundt.

Derfor veier hodetelefoner som A5-PRO en del. 370 gram uten den avtakbare spiralledningen, sier sitt.

Annonse

Byggekvaliteten er svært god. Kraftig sorteloksert aluminium og tillitvekkende plastkvalitet, virker overbevisende. Store puter ligger som en fast hånd rundt ørene, og det finnes ekstra sett øreputer. Blant annet en såkalt studio-variant, som er formet for å gi en jevnere frekvensrespons.

For med de medfølgende øreputene, favoriseres bassen, men ikke så mye at mellomtonen drukner i bass. Du merker likevel godt at Philips og Armin van Buuren har valgt enn annen lydsignatur enn Philips gjør i Fidelio X1-klokkene.

Annonse

Å si at de er godt egnet til kammermusikk, er en overdrivelse, men A5-PRO fungerer forbausende fint til mer enn typisk disco- eller club-musikk. Selv når de er koblet rett i iPhonen. Men man får fyldigere klang og mer oppløsning med en separat forsterker. For eksempel en Hegel Super USB-forsterker koblet til laptopen.

Bassen kan bli for påtrengende i noen tilfeller, særlig hvis man drar på litt. Noe som i høyeste grad er mulig. De tåler 3500 mW effekt, og er attpåtil lettdrevne, så vær forsiktig med hørselen.

Sammenlignet med AKG K267 Tiësto, mangler Philips-hodetelefonen litt raffinement og oppløsning. Musikken lyder like levende – også på klassisk, men smådetaljer er litt mer slørete fokusert her, og diskanten mer avdempet. Hvis du vil ha en mer nøytral og raffinert lyd, kan B&W P7 være et godt alternativ i denne prisklassen.

Kjedelig er det hvert fall ikke, så om man foretrekker at det svinger litt av bassen i hodetelefonene, og ikke er så opptatt av finlytting, er Philips A5-PRO et av de beste alternativene i DJ-klassen.

Men med andre øreputer?

Philips tilbyr ikke bare erstatningsputer til A5-PRO, men også to typer med ulike egenskaper. Mens de tilhørende øreputene som er 9,3 cm i diameter, er godt polstret og trukket i kunstskinn, er de større 11 cm store Studio-putene trukket i et velourlignende tekstil.

De legger seg rundt ørene i stedet for på, og er langt mer komfortable å ha på. I tillegg lyder musikken litt bedre, lydbildet er mer åpent og bassen er ikke fullt så fremtredende som med originalputene.

Studio-putene med oval åpning.

Studio-putene med oval åpning.

Annonse

De store øreputene er best egnet til finlytting hjemme, eller hvor omgivelsene ikke er befengt med støy. Studio-navnet hinter til finlytting, og selv om jeg ikke vil påstå at de gjør A5-PRO til high-end hodetelefoner, er de et interessant tilbehør til skarve 300 kr, for de som også ønsker å bruke hodetelefonene til å ligge i Stresslessen og slappe av med musikk.

Om ikke annet så fordi bærekomforten er meget god.

De 8 cm små PCU80 til 250 kr paret, er rettet mot de som hverken skal finlytte eller spille musikk for et smekkfullt dansegulv.

 

A5PRO_PCU80

Annonse

De er som originalputene, trukket i kunstskinn og siden de er relativt små, legger de seg på og ikke rundt øret. Støydempingen er effektivt sett på linje med originalputene, noe som gjør dem godt egnet til utebruk hvor støynivået gjerne er høyere enn hjemme.

Men vær oppmerksom på at her er bassen i overkant tøff til at lydbildet blir like nøytralt som med studio-putene.

Hver sin smak altså. Men det er prisverdig av Philips å lage alternativer for kundene sine, særlig når det faktisk har en effekt for en relativt lav pris.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.