Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Moo Snö

Farget godteri til ørene

De små Moo lyder overraskende bra til prisen.

Skrevet av / 16.06.14 - 05:26
Moo Snö
John Hvidlykke

Det er nesten ikke til å finne veien gjennom jungelen av hodetelefoner for tiden. De fleste av dem er designet i USA, bygget i Kina og forsynt med en kjent DJs signatur. Moo Snö er en forfriskende variasjon. Her er det ikke kjente musikere, men traktorer og kornåkere som det skiltes med. Og så er den svensk (men bygget i Kina som alt annet). Moo Snö kommer i seks farger: sort, hvit, rød, grønn, blå, rød – og rosa!

Moo Snö er ganske lett og bøylen er polstret. Øreklokkene er trukket med bløtt kunstskinn. Alt unntatt to metallbøyler er i en og samme farge. Det vi si at den grønne utgaven er grønn over alt, og den rosa versjonen nesten uutholdelig pink.

Sitter ikke ordentlig
Hodetelefonen er av on-ear-typen, hvor øreputene hviler på ørene i stedet for å omslutte dem. Øreklokkene kan vippes opp og ned, men ikke dreies, og uansett hvordan man justerer dem vil de aldri sitte tett mot ørene. Det betyr også at hodetelefonene lett forskyver seg og vil komme til å sitte skjevt hvis man rister på hodet.

I materialet fra Moo sier de at hodetelefonene demper omkringliggende støy fire ganger. Det forklares ikke nærmere om det skal forstås som en objektiv demping på fire ganger, dvs. 6 dB, eller som en opplevd fire gangers demping tilsvarende 20 dB. Under alle omstendigheter er den virkelige dempingen minimal da øreputene ikke setter tett til øret.

Lyden
Vi har opplevd mange hodetelefoner med frekk design som har skuffet mye når det kommer til lyden. Her er det nesten omvendt. Med en pris på rundt 400 kroner var forventningene satt ganske lavt. Men ikke alle pengene har blitt brukt på designen. Den lille Snö overrasker med et ganske detaljert lydbilde, som helder mot det lyse. Bassen er imidlertid også ganske bra med. Ikke minst når man tenker på at hodetelefonene på grunn av den dårlige passformen i praksis er halvåpne. Interessant nok er det nettopp dette som får lydbildet til å henge sammen. Presser man øreklokkene på plass mot ørene forsvinner luftigheten, og bassen blir tung og dominerende. Men som de nå fungerer er resultatet overraskende bra.

Konklusjon
Moo Snö er den billigste trådløse hodetelefon undertegnede har testet som det har vært verdt å høre på. Med en pris omkring 400 kroner forventer man ikke mye når det gjelder detaljer, men her er de tilstede, langt over rimelig forventning. Det er ikke high-end, men bare et enestående godt kjøp. På grunn av passformen er imidlertid hodetelefonene best egnet til hjemmelytting.

Lyd & Bilde mener

Detaljert og åpent lydbilde. Hodetelefonene veier ikke mye og ser bra ut. Ikke komfortable å ha på. Hvis ørene ikke ligger flatt inn til hodet vil hodetelefonene bli sittende skjevt eller falle av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Lyd & Bilde
Scroll to Top