: Moo Snö

Farget godteri til ørene

De små Moo lyder overraskende bra til prisen.
Lyd & Bilde mener
Detaljert og åpent lydbilde. Hodetelefonene veier ikke mye og ser bra ut.
Ikke komfortable å ha på. Hvis ørene ikke ligger flatt inn til hodet vil hodetelefonene bli sittende skjevt eller falle av.
Spesifikasjoner
  • Bestykning: 2 stk. 40 mm drivere
  • Tilkobling: Bluetooth 4.0 / MicroUSB (lading)
  • Innebygd mikrofon, styreknapp til valg av nummere.
  • Batteritid: 25 timer musikk / 45 timer tale / 800 timer ventemodus
Annonse
Annonse
forfatter

Det er nesten ikke til å finne veien gjennom jungelen av hodetelefoner for tiden. De fleste av dem er designet i USA, bygget i Kina og forsynt med en kjent DJs signatur. Moo Snö er en forfriskende variasjon. Her er det ikke kjente musikere, men traktorer og kornåkere som det skiltes med. Og så er den svensk (men bygget i Kina som alt annet). Moo Snö kommer i seks farger: sort, hvit, rød, grønn, blå, rød – og rosa!

Moo Snö er ganske lett og bøylen er polstret. Øreklokkene er trukket med bløtt kunstskinn. Alt unntatt to metallbøyler er i en og samme farge. Det vi si at den grønne utgaven er grønn over alt, og den rosa versjonen nesten uutholdelig pink.

Sitter ikke ordentlig
Hodetelefonen er av on-ear-typen, hvor øreputene hviler på ørene i stedet for å omslutte dem. Øreklokkene kan vippes opp og ned, men ikke dreies, og uansett hvordan man justerer dem vil de aldri sitte tett mot ørene. Det betyr også at hodetelefonene lett forskyver seg og vil komme til å sitte skjevt hvis man rister på hodet.

I materialet fra Moo sier de at hodetelefonene demper omkringliggende støy fire ganger. Det forklares ikke nærmere om det skal forstås som en objektiv demping på fire ganger, dvs. 6 dB, eller som en opplevd fire gangers demping tilsvarende 20 dB. Under alle omstendigheter er den virkelige dempingen minimal da øreputene ikke setter tett til øret.

Lyden
Vi har opplevd mange hodetelefoner med frekk design som har skuffet mye når det kommer til lyden. Her er det nesten omvendt. Med en pris på rundt 400 kroner var forventningene satt ganske lavt. Men ikke alle pengene har blitt brukt på designen. Den lille Snö overrasker med et ganske detaljert lydbilde, som helder mot det lyse. Bassen er imidlertid også ganske bra med. Ikke minst når man tenker på at hodetelefonene på grunn av den dårlige passformen i praksis er halvåpne. Interessant nok er det nettopp dette som får lydbildet til å henge sammen. Presser man øreklokkene på plass mot ørene forsvinner luftigheten, og bassen blir tung og dominerende. Men som de nå fungerer er resultatet overraskende bra.

Konklusjon
Moo Snö er den billigste trådløse hodetelefon undertegnede har testet som det har vært verdt å høre på. Med en pris omkring 400 kroner forventer man ikke mye når det gjelder detaljer, men her er de tilstede, langt over rimelig forventning. Det er ikke high-end, men bare et enestående godt kjøp. På grunn av passformen er imidlertid hodetelefonene best egnet til hjemmelytting.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!