TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

LSTN Encore

Nobelt tre og flotte idéer

Når du kjøper LSTN, kjøper du en klassisk design og idéen om en bedre verden. Lyden lever dessverre ikke helt opp til de flotte idéene.

forfatter
Publisert 08.02.16 - 10:22
L&B mener
Lekre designdetaljer med treverk og polert aluminium. En del av pengene går til et godt formål. Varm lyd.
En større del av pengene burde ha gått til teknikken. Lyden er dunkel, og bassen er rungende, uten å være dyp.
Spesifikasjoner
 • Type: On-ear
 • Bestykning: 40 mm drivere
 • Følsomhet: 101 dB
 • Tilkobling: 3,5 mm stereo-minijack
 • Impedans: 34 ohm
 • Frekvensområde: 18-20.000 Hz
 • Kabel: Avtakbar, 150 cm, stereo-minijack
 • Vekt: 225 gram uten kabel
Veil. pris 1999Pr. 08.02.16 Produktside

Når man kjøper et sett hodetelefoner fra amerikanske LSTN, som har hovedsetet i Los Angeles i California, kjøper man ikke bare produktet, men også en litt bedre verden. En del av pengene fra hvert sett går nemlig til Starkey Hearing Foundation, et fond stiftet av merkets grunnleggere. Fondet arbeidet for å hjelpe folk med hørselshandicap over hele verden. Hvor stor andel som doneres, fremgår ikke umiddelbart. Men plusspoeng for den gode tanken.

 

Men tilbake til produktet. Det første man merker når magnetlokket på den store esken i eksklusiv design åpnes, er den karakteristiske lukten av kinesisk maskinolje. Samme lukt som på håndverktøy fra supermarkedet. At produktene er satt sammen på den motsatte siden av kloden, er i seg selv ikke noe problem. Det gjelder for den saks skyld brorparten av forbrukerelektronikk. Det er imidlertid sjelden at man rett og slett kan lukte det.

 

Ut over dette appellerer LSTN Encore sterkt til sansene, med et inntrykk av luksus. De firkantede ørekoppene er av lakkert ibenholt, med kanter i forkrommet stål, og øreputer av bløtt kunstlær. Bøylen er av børstet aluminium, og designen som helhet ligner – på den fete, retroaktige måten – noe fra 1950-tallet. Men likevel uten den siste graden av bearbeiding og lekkerhetsfaktor som man forventer av det min kollega Jonas Ekelund pleier å kalle et premiumprodukt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Best med forsterker

Encore leveres med avtakbar kabel med mikrofon og Android fjernkontroll, og det er nærliggende å koble dem til mobilen. Drevet av smartmobilen min (Sony Xperia Z3), er lyden imidlertid mørk, kornet og unyansert. Stemmer er noenlunde ok, hvis ikke materialet blir for komplisert, men bassen er hul og uten kontroll. Diskanten er – i beste fall – meget avdempet. På et nummer som Scarlet Ribbons fra Sinead O’Connors Am I Not Your Girl, mangler all romklang og luft i stemmen.

 

Koblet til en ekstern Trends Audio rørhodetelefonforsterker er kontrollen i bunnen litt bedre, og mellomtonen lyder renere. Men det forandrer ikke på den generelle klangen. Uansett hva som spennes foran LSTN Encore, er lyden mørk og tilbaketrukket. De lyder sånn sett behagelig, men den dominerende mellombassen tiltrekker seg all oppmerksomhet. Bassen til tross er det heller ikke snakk om klubblyd. Så mye trøkk er det nemlig ikke i den dypeste bunnen. Trentemøllers … Even Though You’re With Another Girl blir til et uengasjerende bassbulder uten tyngde.

 

Konklusjon

LSTN Encore er flotte i både tanke og design, og dessuten behagelige å ha på. Lydmessig har jeg imidlertid vanskelig for å forsvare prisen. Det kan høres ut som harde ord, og jeg har da også hørt hodetelefoner med en dårligere og mindre nyansert lyd. Men ikke til denne prisen! Hvis behovet er en lett on-ear designer-hodetelefon, får man mye mer for pengene med for eksempel BeoPlay H2.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Hør mer av omgivelsene med disse øreproppene Mange er veldig opptatt av lyddemping i sine ørepropper. Men noen ganger er det smart å slippe omgivelsene inn. Creative Sensemore Air går lenger enn de fleste.
Skiller seg ut I denne sammenhengen tunge og store sportspropper som leverer både komfort og lyd.
Forbasket bra fra Focal Focal Bathys er et "må ha"-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støykansellering.
Følg Lyd & Bilde