TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: LSTN Encore

Nobelt tre og flotte idéer

Når du kjøper LSTN, kjøper du en klassisk design og idéen om en bedre verden. Lyden lever dessverre ikke helt opp til de flotte idéene.

Lyd & Bilde mener
+Lekre designdetaljer med treverk og polert aluminium. En del av pengene går til et godt formål. Varm lyd.
-En større del av pengene burde ha gått til teknikken. Lyden er dunkel, og bassen er rungende, uten å være dyp.
Spesifikasjoner
  • Type: On-ear
  • Bestykning: 40 mm drivere
  • Følsomhet: 101 dB
  • Tilkobling: 3,5 mm stereo-minijack
  • Impedans: 34 ohm
  • Frekvensområde: 18-20.000 Hz
  • Kabel: Avtakbar, 150 cm, stereo-minijack
  • Vekt: 225 gram uten kabel
Veil. pris 1999

Når man kjøper et sett hodetelefoner fra amerikanske LSTN, som har hovedsetet i Los Angeles i California, kjøper man ikke bare produktet, men også en litt bedre verden. En del av pengene fra hvert sett går nemlig til Starkey Hearing Foundation, et fond stiftet av merkets grunnleggere. Fondet arbeidet for å hjelpe folk med hørselshandicap over hele verden. Hvor stor andel som doneres, fremgår ikke umiddelbart. Men plusspoeng for den gode tanken.

 

Men tilbake til produktet. Det første man merker når magnetlokket på den store esken i eksklusiv design åpnes, er den karakteristiske lukten av kinesisk maskinolje. Samme lukt som på håndverktøy fra supermarkedet. At produktene er satt sammen på den motsatte siden av kloden, er i seg selv ikke noe problem. Det gjelder for den saks skyld brorparten av forbrukerelektronikk. Det er imidlertid sjelden at man rett og slett kan lukte det.

 

Ut over dette appellerer LSTN Encore sterkt til sansene, med et inntrykk av luksus. De firkantede ørekoppene er av lakkert ibenholt, med kanter i forkrommet stål, og øreputer av bløtt kunstlær. Bøylen er av børstet aluminium, og designen som helhet ligner – på den fete, retroaktige måten – noe fra 1950-tallet. Men likevel uten den siste graden av bearbeiding og lekkerhetsfaktor som man forventer av det min kollega Jonas Ekelund pleier å kalle et premiumprodukt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Best med forsterker

Encore leveres med avtakbar kabel med mikrofon og Android fjernkontroll, og det er nærliggende å koble dem til mobilen. Drevet av smartmobilen min (Sony Xperia Z3), er lyden imidlertid mørk, kornet og unyansert. Stemmer er noenlunde ok, hvis ikke materialet blir for komplisert, men bassen er hul og uten kontroll. Diskanten er – i beste fall – meget avdempet. På et nummer som Scarlet Ribbons fra Sinead O’Connors Am I Not Your Girl, mangler all romklang og luft i stemmen.

 

Koblet til en ekstern Trends Audio rørhodetelefonforsterker er kontrollen i bunnen litt bedre, og mellomtonen lyder renere. Men det forandrer ikke på den generelle klangen. Uansett hva som spennes foran LSTN Encore, er lyden mørk og tilbaketrukket. De lyder sånn sett behagelig, men den dominerende mellombassen tiltrekker seg all oppmerksomhet. Bassen til tross er det heller ikke snakk om klubblyd. Så mye trøkk er det nemlig ikke i den dypeste bunnen. Trentemøllers … Even Though You’re With Another Girl blir til et uengasjerende bassbulder uten tyngde.

 

Konklusjon

LSTN Encore er flotte i både tanke og design, og dessuten behagelige å ha på. Lydmessig har jeg imidlertid vanskelig for å forsvare prisen. Det kan høres ut som harde ord, og jeg har da også hørt hodetelefoner med en dårligere og mindre nyansert lyd. Men ikke til denne prisen! Hvis behovet er en lett on-ear designer-hodetelefon, får man mye mer for pengene med for eksempel BeoPlay H2.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.