: LSTN Encore

Nobelt tre og flotte idéer

Når du kjøper LSTN, kjøper du en klassisk design og idéen om en bedre verden. Lyden lever dessverre ikke helt opp til de flotte idéene.
Lyd & Bilde mener
Lekre designdetaljer med treverk og polert aluminium. En del av pengene går til et godt formål. Varm lyd.
En større del av pengene burde ha gått til teknikken. Lyden er dunkel, og bassen er rungende, uten å være dyp.
Spesifikasjoner
  • Type: On-ear
  • Bestykning: 40 mm drivere
  • Følsomhet: 101 dB
  • Tilkobling: 3,5 mm stereo-minijack
  • Impedans: 34 ohm
  • Frekvensområde: 18-20.000 Hz
  • Kabel: Avtakbar, 150 cm, stereo-minijack
  • Vekt: 225 gram uten kabel
Annonse
Annonse
forfatter

Når man kjøper et sett hodetelefoner fra amerikanske LSTN, som har hovedsetet i Los Angeles i California, kjøper man ikke bare produktet, men også en litt bedre verden. En del av pengene fra hvert sett går nemlig til Starkey Hearing Foundation, et fond stiftet av merkets grunnleggere. Fondet arbeidet for å hjelpe folk med hørselshandicap over hele verden. Hvor stor andel som doneres, fremgår ikke umiddelbart. Men plusspoeng for den gode tanken.

 

Men tilbake til produktet. Det første man merker når magnetlokket på den store esken i eksklusiv design åpnes, er den karakteristiske lukten av kinesisk maskinolje. Samme lukt som på håndverktøy fra supermarkedet. At produktene er satt sammen på den motsatte siden av kloden, er i seg selv ikke noe problem. Det gjelder for den saks skyld brorparten av forbrukerelektronikk. Det er imidlertid sjelden at man rett og slett kan lukte det.

 

Ut over dette appellerer LSTN Encore sterkt til sansene, med et inntrykk av luksus. De firkantede ørekoppene er av lakkert ibenholt, med kanter i forkrommet stål, og øreputer av bløtt kunstlær. Bøylen er av børstet aluminium, og designen som helhet ligner – på den fete, retroaktige måten – noe fra 1950-tallet. Men likevel uten den siste graden av bearbeiding og lekkerhetsfaktor som man forventer av det min kollega Jonas Ekelund pleier å kalle et premiumprodukt.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Best med forsterker

Encore leveres med avtakbar kabel med mikrofon og Android fjernkontroll, og det er nærliggende å koble dem til mobilen. Drevet av smartmobilen min (Sony Xperia Z3), er lyden imidlertid mørk, kornet og unyansert. Stemmer er noenlunde ok, hvis ikke materialet blir for komplisert, men bassen er hul og uten kontroll. Diskanten er – i beste fall – meget avdempet. På et nummer som Scarlet Ribbons fra Sinead O’Connors Am I Not Your Girl, mangler all romklang og luft i stemmen.

 

Koblet til en ekstern Trends Audio rørhodetelefonforsterker er kontrollen i bunnen litt bedre, og mellomtonen lyder renere. Men det forandrer ikke på den generelle klangen. Uansett hva som spennes foran LSTN Encore, er lyden mørk og tilbaketrukket. De lyder sånn sett behagelig, men den dominerende mellombassen tiltrekker seg all oppmerksomhet. Bassen til tross er det heller ikke snakk om klubblyd. Så mye trøkk er det nemlig ikke i den dypeste bunnen. Trentemøllers … Even Though You’re With Another Girl blir til et uengasjerende bassbulder uten tyngde.

 

Konklusjon

LSTN Encore er flotte i både tanke og design, og dessuten behagelige å ha på. Lydmessig har jeg imidlertid vanskelig for å forsvare prisen. Det kan høres ut som harde ord, og jeg har da også hørt hodetelefoner med en dårligere og mindre nyansert lyd. Men ikke til denne prisen! Hvis behovet er en lett on-ear designer-hodetelefon, får man mye mer for pengene med for eksempel BeoPlay H2.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.