Search
Generic filters

Kygo A9/600

 itemprop
Kygo A9/600
Desember 2017Kygo A9/600

Stole the show

At en artist setter navnet sitt på hodetelefoner, er ikke automatisk et kvalitetsstempel. Men Kygo har suksessoppskriften med A9.

Lyd & Bilde mener

Lyden er dynamisk, med herlig attakk. Instrumenter kommer godt frem, rytmene likeså, og trådløs rekkevidde er imponerende.
Det mangler litt oppløsning i overtonene, og EQ-funksjonen kunne vært mer logisk.
 • Type: Over-ear
 • Element: 40 mm
 • Tilkobling: BT 4.1 (NFC), kabel
 • Lydformat: aptX, AAC, SBC
 • Aktiv støyreduksjon: nei
 • Mikrofon: Ja
 • Vekt: 320 gram
 • Batteritid: 23 timer
 • Farger: Svart, hvit, burgunder, palme, stormgrå
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1999 kr

Lyd & Bildes test av Kygo A9/600

Den unge EDM-stjernen Kygo er slettes ikke den første artisten til å smelle navnet sitt på et par hodetelefoner. RZA, Tiesto, 50 Cent og selvsagt Dr. Dre har alle gjort det.

Test: Sony WH-1000XM2 – trådløse hodetelefoner med perfeksjonert støydemping

Kygo mottok blandet kritikk for sin første hodetelefonmodell A7/800. Den var full av bugs, og lyden var middelmådig. Man har nå lært av sine feil, ikke minst ved at de nye hodetelefonene nå kan oppdateres gjennom luften med mobilappen, skulle en slik oppdatering bli nødvendig.

Med de nye modellene har man heller ikke bare latt en hvilken som helst produsent lage noen hodetelefoner og klistre Kygo-navnet på dem. I stedet har Kygo sitt eget team med ingeniører som utvikler og produserer hodetelefonene.

Dansk ekspert

Hovedansvaret ligger hos den danske ringreven Peter Larsen, oppfinneren av ringradiatoren, som reduserer et diskantelements forvrengning. Han har vært sjefsingeniør for selskaper som Vifa-Speak, Dynaudio og JBL, og dessuten konsulent for både KEF og Apple, for å nevne noen. Larsens ekspertise ligger først og fremst i utviklingen av høyttalerelementer, men også akustikk og kabinettdesign. Når det gjelder Kygos trådløse hodetelefoner har Larsen også hatt ansvaret for å plukke ut de beste Bluetooth-komponentene. I tilfellet A9 har valget falt på en aptX-chip fra Qualcomm.

Kygo A9/600
Sjefskonstruktør Peter Larsen og Kyrre Gørvell-Dahll diskuterer detaljer rundt Kygo A9/600. Foto: Johannes Lovund

 

annonse

Med andre ord, selv om Kygo først og fremst er et livsstilsmerke som også har klær i kolleksjonen, har man tydeligvis vært seriøs når man har tatt på seg oppgaven å lage hodetelefoner. Kygo selv, alias Kyrre Gørvell-Dahll, har selvsagt det avgjørende ordet på enhver modell, hva gjelder bærekomfort og lydgjengivelse.

annonse

Test: Beyerdynamic DT 1770 Pro – knuser dobbelt så dyre hodetelefoner

Passform og kvalitetsinntrykk

A9, som har fått navnet etter pianoakkorden ved samme navn, kjennes meget solid ut. Her er det mye metall, og minneskummet under hodebøylen og på ørekoppene er mykt og behagelig. Hodetelefonene går rundt hele øret. De er av lukket type, men kan brukes i lengre strekk uten å føles klamme.

Stormgrå forventes å bli en populær farge. Foto: Johannes Lovund

 

Medfølgende ladekabel og lydkabel (om A9 skulle gå tom for batteri) har stilig vevd strømpe, og matcher hodetelefonene i farge. Som i vårt tilfelle er i burgunder, et friskt pust etter å ha testet et marked fullt av svarte og hvite klokker (som de også er tilgjengelig i). Designen er for øvrig nedtonet og minimalistisk, noe man ikke kan si om mange andre «kjendisklokker» som ikke går av veien for store løkkeskriftautografer i vulgære neonfarger.

annonse
Vårt eksemplar tar seg bra ut i elegant burgunder farge. Foto: Kygo Life

 

Brukervennlighet

A9 pares lett med mobilen, spesielt om du har Android med NFC er det bare å holde de to inntil hverandre. Men heller ikke med iPhone er det noe problem.

Bluetooth-rekkevidden er verdt en egen setning. Den er ekstremt bra! Med mobiltelefonen på pulten kunne jeg vandre 30 meter gjennom hele det åpne kontorlandskapet før lyden begynte å droppe ut. Til sammenligning kunne jeg bare gå halvparten av avstanden med Bose QuietComfort 35 II.

Du kan også få Kygo A9 i mer tradisjonell svart, eller andre farger om du ønsker det. Foto: Kygo Life

 

Med telefonen i lommen kan musikken manøvreres og lyd stilles opp og ned ved å sveipe en finger over høyre ørekopp. Et prinsipp vi liker godt, og det finnes en app som gir videre muligheter. Den heter Kygo Sound, og har blant annet en EQ-funksjon for å justere lyden. Det beste er at EQ-en lagres i hodetelefonens hjerne i stedet for i appen. Dermed beholder A9 lydjusteringen, også når den pares med en annen lydkilde etterpå. Du kan når som helst tilbakestille justeringene i appen siden.

Kygo A9 kommer i mange ulike farger. Foto: Johannes Lovund

 

EQ-en fungerer ved å sveipe fingeren i et todimensjonalt plan. Planet har fire sider, kalt Bergen, New York, Ibiza og Los Angeles. Kygo-fans synes kanskje det er logisk, siden det «alle er steder som betyr mye for Kygo». Men for mitt vedkommende er det ikke i et helt logisk mønster når lyden forandrer seg fra å bli mellomtonefokusert til basstung. Jeg endte å dra fingeren svakt mot et sted mellom Bergen og New York. Det temmer mellomtonen noe, som kan være litt vel energisk, samtidig som man får mer fokus i toppen og en rundere bass. Men bare bittelitt, for klangbalansen på A9 er faktisk meget god.

Lyden av Kygo A9

A9 låter både taktfast og dynamisk. Klassisk musikk gjengis med god snert i fioliner, og rockegitarer spruter det meget bra av. Bare hør på First Aid Kits You Are the Problem Here, med masse energi i mellomtonen og en steintøff klang.

Kontrabassen på Laura Marlings glimrende indieballade Soothing får en røff og tøff behandling, og stemmen hennes kommer flott ut. Timingen er meget god, like god som Focal Listen Wireless, og dessuten med en mer behagelig diskantgjengivelse.

A9 har fått seriøse 40 mm høyttalerelementer. Foto: Johannes Lovund

 

Hvordan låter så Kygos egen musikk? Til det får vi hjelp av frøken Selena Gomez på låta It Ain’t Me. Og det låter meget bra, stemmen til Selena er klar og åpen. Der hvor mange «kjendishodetelefoner» har en tjukk og smøraktig bass, er den her av det kontante og stramme slaget, med bra trøkk i det viktige mellombassområdet. En annen låt, This Town med Sasha Sloan, låter også bra med ganske frigjort dynamikk, basstromma smeller hardt, stemmen til Sasha står fint i midten. Der hvor hi-hat-en fort kunne lått hardt, er den i stedet kontant og passe krisp.

Det som mangler er oppløsning øverst i overtonene, slik at A9 ikke nødvendigvis er førstevalget om favorittføden er Cecilia Bartoli eller opera generelt. Men det er ikke Kygo alene om, for dette koster penger. Jeg synes Kygo A9 for eksempel låter minst like bra som de passive, kablede Audio-Technica ATH-M50x som er blant de beste vi vet om til rundt 1.500 kroner.

Konklusjon

Om du er blant de som blir skeptisk over «livsstilsprodukter» signert en kjendis, så kan vi fortelle deg at Kygo A9 er en hodetelefon verdt å låne ørene til. Den både ser bra ut og låter til dels fortreffelig. Den har en kontant levering av rytmer som andre vil misunne den, mens den også følger opp med god tonalitet på ulike instrumenter. Den mangler bare det siste lille av luft helt i toppen, men det kan man til stor grad bøte på med EQ-funksjonen i appen.

Legg til at Bluetooth-tilkoblingen er blant de mest stabile vi har testet, med glimrende rekkevidde, og det er få grunner til ikke å vurdere Kygo A9.

Les også

Stortest av 10: De beste av de beste hodetelefonene til 5.000 kroner

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Kygo A9/600

   data-srcset

  JBL uten spesielle fordeler

  JBLs støydemper i mellomprisklassen har de grunnleggende tingene på plass. Men verken lyd eller funksjoner imponerer.

  (Foto: Jabra)

  Overlegne treningspropper

  Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.

   data-srcset

  Fred og ro på hjemmekontoret

  Støyreduserende hodetelefoner filtrerer bort uønskede forstyrrelser og lar deg nyte stillheten.

   data-srcset

  10 hodetelefoner til hjemmekontoret

  Hodetelefoner er det mest fornuftige valget til hjemmekontoret. Unn deg selv kremlyd rett i ørene, med disse fantastiske hodetelefonene!

  B&O Beoplay E8 3rd Generation

  Endelig er luksusproppene gjort riktig

  Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.

   data-srcset

  Marshalls reisehodetelefoner

  Marshalls beste trådløse hodetelefoner har blitt rustet opp for langflyvninger.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image