: Koss Pro4S hodetelefoner

Studiolyd på farten

Hodetelefon for studio- og utebruk.
Lyd & Bilde mener
Godt balansert lyd og brukbar støydemping gjør dem like egnet utendørs som i studio.
De klemmer hardt på øret, og kan lyde litt tamt hvis du ikke spiller ganske høyt.
Spesifikasjoner
  • Lukkede hodetelefoner
  • 40 mm elementer
  • 35 ohm/99 dB følsomhet
  • Avtakbar 3,5 mm minijackkabel
Annonse
Annonse
forfatter

Koss er en legende blant produsenter av hodetelefoner, og har solgt millioner av den ikoniske PortaPro-modellen. Det er det gode grunner til. Derfor har vi alltid en viss forventning til nye Koss-modeller, selv om det kan hende at vi blir skuffet. Man kan ikke lykkes like godt hver gang.

Den nye generasjonen hodetelefoner fra Koss, består av en rekke modeller, fra ørepropper til hodetelefoner med og uten ledning. Men her skal det handle om den nyeste proffmodellen til studiobruk – Pro 4s, og den sivile utgaven kalt SP540.

De koster omtrent det samme i markedet, cirka 1.400 kr og har lukkede øreklokker med nye 40 mm store elementer. Øreputene er D-formet for å passe bedre på øret, og den spiralformede ledningen er avtakbar. Pro4s (og SP540) kan fint brukes sammen med mobilen, men ingen av dem leveres med fjernkontroll eller mikrofon på ledningen.

De D-formede øreklokkene dekker øret godt, men presser også godt på øret. Pro4s kan rett og slett bli for ukomfortable å ha på i lengden, tross at de har en mer komfortabel hodebøyle enn SP540.

Fordelen at de demper støy bedre enn et par løstsittende hodetelefoner, så her snakker vi kompromiss. Prøv før du kjøper.

 

Pro4S_Master

 

Bra balanse
Pussig nok lyder de ikke likt, det skyldes nok variasjon på elementene og ulikt utformet øreklokke, men vi foretrekker pro-modellen fordi den er mye bedre balansert. SP540 er for mørk, mangler detaljer og bassen er for oppsvulmet til at det blir noen stor opplevelse å lytte til musikk.

Da er det friskere lyd i Pro4s, som har et åpnere lydbilde med strammere bass og flere detaljer, rikere klang og frem for alt tydeligere mellomtone.

Men jeg kan ikke fri meg fra at basstrommer lyder som om trommeskinnet er av papp, sammenlignet med Audio-Technica ATH-M50x (1.500 kr), og jeg får ikke helt fot av dynamikken. Den blåser meg ikke akkurat av stolen. De blir tammere enn jeg liker, og jeg opplever gang etter gang at instrumenter lyder farget, så klangnøytralt er ikke et ord som kan brukes her.

Jeg foretrekker Pro4s fremfor SP540. Sistnevnte er alt for farget i lyden til at jeg kan anbefale dem. Prøv heller pro-modellen dersom du er ute etter et par gode hodetelefoner til hjemmestudioet – eller trenger noe som holder støy ute på bussen eller på jobben.

 

Pro4S_Package

 

Konklusjon
Den største utfordringen til Koss er mye tøffere konkurranse enn før. For mange er de ikke det opplaget valget lenger, for alternativene er blitt mange. Pro4s er den beste av de to kablede hodetelefonene fra den nye Koss-generasjonen, men den når ikke opp blant de beste i prisklassen. Hverken på bærekomfort eller lydkvalitet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.