: Klipsch Status

Tungvekter med tøff lyd

Digger du trøkk og dynamikk, må du høre Klipsch Status.
Lyd & Bilde mener
Bunnsolid kvalitet og svært balansert og dynamisk lyd. Et meget godt par til alle som elsker kontraster i musikken, og liker litt ekstra trøkk.
Vekten tynger etter en stund, og mellomtonen er litt dunkel og mørk i klangen.
Spesifikasjoner
  • Klipsch Status hodetelefoner
  • 40 mm elementer
  • 32 ohm/110 dB følsomhet
  • Kabel med iPhone-kontroll
Annonse
Annonse
forfatter

Når høyttalerprodusenter bestemmer seg for å lage hodetelefoner, kan det går riktig galt. Da den amerikanske høyttalerlegenden Klipsch slapp sine første hodetelefoner, ble mottakelsen lunken. I vår test klorte den seg fast på en svak firer, langt unna hva de fleste høyttalerne til Klipsch klarte å oppnå i test.

Men de skal få en ny sjanse til å overbevise med de store Klipsch Status. Et par massive (328 gram) lukkede hodetelefoner som koster 2.000 kr, og møter sterk konkurranse fra PSB (også en høyttalerprodusent), NAD og Sennheiser.

Status er definitivt de største av dem, men også de mest solide. Klipsch kaller det Grilamid, plastmaterialet som er brukt til å kapsle inn de 40 mm store titanbelagte elementene i de lukkede øreklokkene. Det virker veldig solid sammenlignet med plast vi kjenner fra andre hodetelefoner, og bøylen som er laget i lettmetall, er også kapslet inn i det samme stoffet.

Hodetelefonene som finnes i sort eller hvitt, leveres med avtakbare kabler, den ene med fjernkontroll og mikrofon til mobilen.

De store øreklokkene sitter meget godt på hodet, putene dekker rundt ørene og støyisolasjonen er meget god, særlig for et par hodetelefoner som ikke har aktiv støydempingskrets. Den høye vekten kan derimot bli en utfordring, for etter en stund legger du godt merke til at de veier en del.

Men de er vanskelig å legge fra seg, fordi lydkvaliteten er meget god. Særlig på pop, rock, hip hop og musikk med en tydelig rytmisk driv. De sparker skikkelig i fra i bassen, men uten at det blir påtrengende. I stedet er bassen kjapp og presis, samtidig som mellomtonen er luftig og godt fokusert. Ikke er det mye å sette fingeren på i diskanten heller, ingen grovkornet detaljgjengivelse eller aggressive lyter.

Det var til og med trivelig å lytte til klassisk med Status-hodetelefonene, selv om jeg opplevde at strykere og pianoet fikk en litt for mørk klang til at jeg fant det riktig å dele ut sekseren. Tross det, definisjonsevnen, klangbalansen og den dynamiske kontrasten, er så god at disse hodetelefonene definitivt kan gi de nærmeste konkurrentene seriøs kamp om kundene.

Liker du at musikken høres ut som om du er på konsert, er Klipsch Status absolutt verdt å lytte til. De er konkurransedyktig priset, lyder knallbra og er solid bygget.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!