TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Klipsch Status

Tungvekter med tøff lyd

Digger du trøkk og dynamikk, må du høre Klipsch Status.

forfatter
Publisert 22.04.14 - 04:08
L&B mener
Bunnsolid kvalitet og svært balansert og dynamisk lyd. Et meget godt par til alle som elsker kontraster i musikken, og liker litt ekstra trøkk.
Vekten tynger etter en stund, og mellomtonen er litt dunkel og mørk i klangen.
Spesifikasjoner
 • Klipsch Status hodetelefoner
 • 40 mm elementer
 • 32 ohm/110 dB følsomhet
 • Kabel med iPhone-kontroll

Når høyttalerprodusenter bestemmer seg for å lage hodetelefoner, kan det går riktig galt. Da den amerikanske høyttalerlegenden Klipsch slapp sine første hodetelefoner, ble mottakelsen lunken. I vår test klorte den seg fast på en svak firer, langt unna hva de fleste høyttalerne til Klipsch klarte å oppnå i test.

Men de skal få en ny sjanse til å overbevise med de store Klipsch Status. Et par massive (328 gram) lukkede hodetelefoner som koster 2.000 kr, og møter sterk konkurranse fra PSB (også en høyttalerprodusent), NAD og Sennheiser.

Status er definitivt de største av dem, men også de mest solide. Klipsch kaller det Grilamid, plastmaterialet som er brukt til å kapsle inn de 40 mm store titanbelagte elementene i de lukkede øreklokkene. Det virker veldig solid sammenlignet med plast vi kjenner fra andre hodetelefoner, og bøylen som er laget i lettmetall, er også kapslet inn i det samme stoffet.

Hodetelefonene som finnes i sort eller hvitt, leveres med avtakbare kabler, den ene med fjernkontroll og mikrofon til mobilen.

De store øreklokkene sitter meget godt på hodet, putene dekker rundt ørene og støyisolasjonen er meget god, særlig for et par hodetelefoner som ikke har aktiv støydempingskrets. Den høye vekten kan derimot bli en utfordring, for etter en stund legger du godt merke til at de veier en del.

Men de er vanskelig å legge fra seg, fordi lydkvaliteten er meget god. Særlig på pop, rock, hip hop og musikk med en tydelig rytmisk driv. De sparker skikkelig i fra i bassen, men uten at det blir påtrengende. I stedet er bassen kjapp og presis, samtidig som mellomtonen er luftig og godt fokusert. Ikke er det mye å sette fingeren på i diskanten heller, ingen grovkornet detaljgjengivelse eller aggressive lyter.

Det var til og med trivelig å lytte til klassisk med Status-hodetelefonene, selv om jeg opplevde at strykere og pianoet fikk en litt for mørk klang til at jeg fant det riktig å dele ut sekseren. Tross det, definisjonsevnen, klangbalansen og den dynamiske kontrasten, er så god at disse hodetelefonene definitivt kan gi de nærmeste konkurrentene seriøs kamp om kundene.

Liker du at musikken høres ut som om du er på konsert, er Klipsch Status absolutt verdt å lytte til. De er konkurransedyktig priset, lyder knallbra og er solid bygget.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
Stax trådløse hodetelefoner koster ikke en formue De trådløse Stax Spirit S3 fra Edifier bruker spesielle drivere. Men kanskje ikke slike du tror.
Disse kan du ha i ørene hele dagen Sony LinkBuds S er superkomfortable, og trenger med sin fantastiske omgivelseslyd nesten aldri å tas ut av ørene.
Momentum 4: Sennheiser fornyer designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi forventer også oppgradering av samtalekvaliteten, men hva med musikken?
Beoplay EX: De kunne vært fantastiske Beoplay EX er blant de aller dyreste trådløse øreproppene. Er de også blant de beste?
Audezes dyreste hodetelefoner er fantastiske LCD-5 er mindre og mye lettere enn noen andre klokker i serien. Men lyden, da, mann!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend