Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Klipsch Status

Tungvekter med tøff lyd

Digger du trøkk og dynamikk, må du høre Klipsch Status.

Skrevet av / 22.04.14 - 04:08
Klipsch Status
Lasse Svendsen

Når høyttalerprodusenter bestemmer seg for å lage hodetelefoner, kan det går riktig galt. Da den amerikanske høyttalerlegenden Klipsch slapp sine første hodetelefoner, ble mottakelsen lunken. I vår test klorte den seg fast på en svak firer, langt unna hva de fleste høyttalerne til Klipsch klarte å oppnå i test.

Men de skal få en ny sjanse til å overbevise med de store Klipsch Status. Et par massive (328 gram) lukkede hodetelefoner som koster 2.000 kr, og møter sterk konkurranse fra PSB (også en høyttalerprodusent), NAD og Sennheiser.

Status er definitivt de største av dem, men også de mest solide. Klipsch kaller det Grilamid, plastmaterialet som er brukt til å kapsle inn de 40 mm store titanbelagte elementene i de lukkede øreklokkene. Det virker veldig solid sammenlignet med plast vi kjenner fra andre hodetelefoner, og bøylen som er laget i lettmetall, er også kapslet inn i det samme stoffet.

Hodetelefonene som finnes i sort eller hvitt, leveres med avtakbare kabler, den ene med fjernkontroll og mikrofon til mobilen.

De store øreklokkene sitter meget godt på hodet, putene dekker rundt ørene og støyisolasjonen er meget god, særlig for et par hodetelefoner som ikke har aktiv støydempingskrets. Den høye vekten kan derimot bli en utfordring, for etter en stund legger du godt merke til at de veier en del.

Men de er vanskelig å legge fra seg, fordi lydkvaliteten er meget god. Særlig på pop, rock, hip hop og musikk med en tydelig rytmisk driv. De sparker skikkelig i fra i bassen, men uten at det blir påtrengende. I stedet er bassen kjapp og presis, samtidig som mellomtonen er luftig og godt fokusert. Ikke er det mye å sette fingeren på i diskanten heller, ingen grovkornet detaljgjengivelse eller aggressive lyter.

Det var til og med trivelig å lytte til klassisk med Status-hodetelefonene, selv om jeg opplevde at strykere og pianoet fikk en litt for mørk klang til at jeg fant det riktig å dele ut sekseren. Tross det, definisjonsevnen, klangbalansen og den dynamiske kontrasten, er så god at disse hodetelefonene definitivt kan gi de nærmeste konkurrentene seriøs kamp om kundene.

Liker du at musikken høres ut som om du er på konsert, er Klipsch Status absolutt verdt å lytte til. De er konkurransedyktig priset, lyder knallbra og er solid bygget.

Lyd & Bilde mener

Bunnsolid kvalitet og svært balansert og dynamisk lyd. Et meget godt par til alle som elsker kontraster i musikken, og liker litt ekstra trøkk. Vekten tynger etter en stund, og mellomtonen er litt dunkel og mørk i klangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Lyd & Bilde
Scroll to Top