Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Klipsch Status

Tungvekter med tøff lyd

Digger du trøkk og dynamikk, må du høre Klipsch Status.
Lyd & Bilde mener
Bunnsolid kvalitet og svært balansert og dynamisk lyd. Et meget godt par til alle som elsker kontraster i musikken, og liker litt ekstra trøkk.
Vekten tynger etter en stund, og mellomtonen er litt dunkel og mørk i klangen.
Spesifikasjoner
  • Klipsch Status hodetelefoner
  • 40 mm elementer
  • 32 ohm/110 dB følsomhet
  • Kabel med iPhone-kontroll

Når høyttalerprodusenter bestemmer seg for å lage hodetelefoner, kan det går riktig galt. Da den amerikanske høyttalerlegenden Klipsch slapp sine første hodetelefoner, ble mottakelsen lunken. I vår test klorte den seg fast på en svak firer, langt unna hva de fleste høyttalerne til Klipsch klarte å oppnå i test.

Men de skal få en ny sjanse til å overbevise med de store Klipsch Status. Et par massive (328 gram) lukkede hodetelefoner som koster 2.000 kr, og møter sterk konkurranse fra PSB (også en høyttalerprodusent), NAD og Sennheiser.

Status er definitivt de største av dem, men også de mest solide. Klipsch kaller det Grilamid, plastmaterialet som er brukt til å kapsle inn de 40 mm store titanbelagte elementene i de lukkede øreklokkene. Det virker veldig solid sammenlignet med plast vi kjenner fra andre hodetelefoner, og bøylen som er laget i lettmetall, er også kapslet inn i det samme stoffet.

Hodetelefonene som finnes i sort eller hvitt, leveres med avtakbare kabler, den ene med fjernkontroll og mikrofon til mobilen.

De store øreklokkene sitter meget godt på hodet, putene dekker rundt ørene og støyisolasjonen er meget god, særlig for et par hodetelefoner som ikke har aktiv støydempingskrets. Den høye vekten kan derimot bli en utfordring, for etter en stund legger du godt merke til at de veier en del.

Annonse

Men de er vanskelig å legge fra seg, fordi lydkvaliteten er meget god. Særlig på pop, rock, hip hop og musikk med en tydelig rytmisk driv. De sparker skikkelig i fra i bassen, men uten at det blir påtrengende. I stedet er bassen kjapp og presis, samtidig som mellomtonen er luftig og godt fokusert. Ikke er det mye å sette fingeren på i diskanten heller, ingen grovkornet detaljgjengivelse eller aggressive lyter.

Det var til og med trivelig å lytte til klassisk med Status-hodetelefonene, selv om jeg opplevde at strykere og pianoet fikk en litt for mørk klang til at jeg fant det riktig å dele ut sekseren. Tross det, definisjonsevnen, klangbalansen og den dynamiske kontrasten, er så god at disse hodetelefonene definitivt kan gi de nærmeste konkurrentene seriøs kamp om kundene.

Annonse

Liker du at musikken høres ut som om du er på konsert, er Klipsch Status absolutt verdt å lytte til. De er konkurransedyktig priset, lyder knallbra og er solid bygget.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.