: Kef M400 hodetelefoner

Fjærlett og klokkeklar lyd

Skiller meget godt mellom instrumentene.
Lyd & Bilde mener
M400 er fjærlett og ligger meget komfortabelt utenpå ørene. Spesielt mellomtoneområdet gjengis med fabelaktig dynamikk, og sangstemmer kommer klokkeklart frem.
Bassområdet mangler litt fylde, og vi kunne godt tenke oss enda mer luft i overtonene.
Spesifikasjoner

Kef M400 hodetelefoner

  • Type: Utenpå øret, lukket
  • Element: 40 mm
  • Følsomhet: 101,5 dB / mW
  • Impedans: 32 Ohm (passiv modus)
  • Frekvensrespons: 20-20.000 Hz
  • Farger: Hvit, svart, blå eller oransje
  • Vekt: 175 g
Annonse
Annonse
forfatter

De senere årene har hodetelefonmarkedet eksplodert, og da er det bare naturlig at produsenter som tradisjonelt er kjent for å lage høyttalere også prøver seg på mer personlig lyd, rett i øret. Vi har sett det fra merker som Bowers & Wilkins, Focal og PSB, og nå er det altså engelske Kef sin tur.

 

M400 er et par sammenleggbare hodetelefoner, som veier lite og tar liten plass i det medfølgende bæreetuiet. I så måte er de som skapt for å ha med seg på reisen. En elektrisk motstand på 32 ohm er ideell for mobiltelefoner og bærbare musikkspillere som ikke har altfor mye kraft, og kabelen har innebygd mikrofon og fjernkontroll for grunnleggende styring av musikk og telefonsamtaler. Det vil si, du kan hoppe frem og tilbake mellom sanger, besvare og avslutte samtaler, og justere lydnivå opp og ned.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Passform

M400 veier som nevnt lite, og kombinert med en meget god komfort merker man knapt at man har dem på seg. Bortsett fra at de ganske effektivt stenger støy ute, og holder musikken inne. De funker dermed greit på trikken, selv om ingenting kan måle seg med aktiv støydemping i så måte. Du slipper også å irritere folk du deler rom med, med musikk som lekker.

 

Annonse

Dynamisk mellomtone

Lydmessig er den store styrken til M400 dens evne til å effektivt skille instrumenter fra hverandre. Det er ingen problemer å skille ut bratsjene fra fiolinene selv i et stort orkester, og sangstemmer står frem på usedvanlig detaljert vis. Tonene i bassområdet er også lett å skille fra hverandre. Tonestrukturen i bassen er mer differensiert enn en av mine favoritter, Sony MDR-1A, og detaljnivået for øvrig er på høyere nivå. Det er også mer sprut og liv i M400 enn i Bowers & Wilkins P5, som er rundere i klangen og litt slappere i svingene. Kef M400 presenterer akustisk musikk på fremragende vis.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Der hvor jeg føler M400 kunne vært bedre er i dypbassen. Det blir litt slankt der nede, og elektroniske rytmer mangler den nødvendige fylden og tyngden til å underholde nok. Her er Sony MDR-1A vesentlig tøffere, det samme er Panasonic HD10 (test kommer). De mindre kjente DD Audio DBX-03 minner mer om H400 i klangbalansen, men også disse har noe mer fylde i bassrytmene. Og det til nesten halve prisen.

 

Jeg kunne også ønske meg enda luftigere overtoner. Det mangler noe snert i skarptromma, og der man med Sony-hodetelefonene tydelig hører at seiden (fjærbåndet) ligger og dirrer på undersiden av tromma, er ikke dette like tydelig med M400. Det rulles av litt for tidlig i overtonene, som også gjør at de lyseste pianotangentene ikke skinner som de skal, ei heller sopraner og fioliner.

 

Annonse

Konklusjon

Kefs kompakte hodetelefoner M400 byr på mye bra. Spesielt mellomtoneområdet låter kanonbra, og skiller meget godt mellom instrumenter og stemmer. Bassen er også meget differensiert og tonalt bra. Legg til at hodetelefonene er sammenleggbare, meget kompakte og ytterst komfortable, og det er ingen tvil om at de vil finne veien til mange hi-fi-interesserte ører.

 

Ankepunktet er dypbassregisteret, som blir litt slankt. Elektronisk musikk pumper ikke løs som vi ønsker, og overtonene kunne godt skint mer. Men M400 har gjort oss nysgjerrige på hva de andre modellene har å by på.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.