TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Jaybird X3

Svettesikre treningspropper

Jaybird X3 vinner der Freedom feilet.

forfatter
Publisert 21.03.17 - 16:14
L&B mener
Takket være sin passform egner Jaybird X3 seg godt til sport. I tillegg er lydkvaliteten meget god og batteritiden lang.
Den medfølgende laderen er for liten, og vil helt sikkert bli borte. Lydkvaliteten ved samtaler er for dårlig.
Spesifikasjoner

Bluetooth
Driver størrelse: 5,80mm
Innebygget fjernkontroll og mikrofon
Max rekkevidde: 9m
Batteri: 8 timer
Jaybird MySound
18 gram
Pris: 1.395 kr
Web: logitech.com

Veil. pris 1395Pr. 21.03.17 Produktside

Vi var ikke så veldig begeistret for Jaybirds siste utspill innenfor trådløse hodetelefoner, Jaybird Freedom. Heldigvis har Jaybird sendt en ny modell på markedet, som på mange områder gjør bot på Freedoms mangler og begrensninger.

Jaybird X3 er en oppdatert versjon av de tidligere så populære X2. Fjernkontrollen på ledningen er blitt litt større, og i motsetning til X2, som lades via en micro-USB-kabel, har X3 fått samme ladeport på fjernkontrollen som Freedom. Dette sikrer at hodetelefonene klarer seg bedre mot fukt og spesielt svette, da det ikke er noen direkte åpninger inn til mekanikken.

Dessverre betyr det også at vi igjen er nødt til å passe på den lille proprietære dingsen, som garantert blir borte på et eller annet tidspunkt. Men den tid den sorg.

(Foto: Produsenten)

Over eller under øret

Jaybird gjør mye ut av å forklare hvor viktig passformen samt evnen til å bli sittende i ørene, er. Det gir god mening, da X3 spesielt egner seg godt til sport og mosjon. På nettopp dette punktet feilet Jaybird Freedom stort, da de hadde svært vanskelig for å bli sittende i ørene. Heldigvis er ikke det tilfellet med X3, som takket være sine utskiftbare vinger og propper holder seg godt fast i øregangen, samme hvor mye man beveger seg.

Siden vingene kan dreies, eller også tas helt av, kan du ha X3 både over og under øret. Vi foretrakk den tradisjonelle under øret, da våre ører var for små til at ledningen ellers ble hengende. Til forskjell fra Freedom er batteriet flyttet tilbake i selve proppene, som dermed er blitt litt større. Det betyr imidlertid også at batteriet holder lenger, og vi er derfor ikke avhengig av en ekstra batteripakke hvis vi vil ha mer enn fire timers spilletid. Også fjernkontrollen på ledningen er blitt en anelse større, men føles likevel lettere, og banker ikke inn i siden på hodet som Freedom.

(Foto: Produsenten)

Innebygget equalizer

Også på lydsiden er det store forbedringer å spore. Jaybird X3 har en varmere og mer velbalansert lyd enn Freedom. Vil man ha mer bass, kan man med fordel justere ytterligere i den spesielle Mysound-appen, noe vi klart anbefaler.

Som en smart detalj er equalizeren ikke rent programvarebasert, men går i stedet inn og endrer på lyden direkte i proppen. Herved følger den nye innstillingen med når du parer X3 med for eksempel laptop. Det liker vi godt. Det sitter naturligvis en mikrofon på fjernkontrollen. Vi testet den i merkbar vind, og kunne da raskt konstatere at den ikke var særlig brukbar.

Konklusjon

Jaybird X3 er et velspillende par trådløse hodetelefoner, som på mange områder gjør bot på vår kritikk av Jaybird Freedom. De sitter godt i ørene, har fornuftig batteritid og spiller i tillegg ganske fint.

På den negative siden finner vi den spesielle dingsen til å lade med, som nok dessverre på et eller annet tidspunkt blir borte. Den innebygde mikrofonen og kvaliteten på samtaler er heller ikke så imponerende. Til sport og mosjon er Jaybird X3 et glimrende valg.

Går det veldig heftig for seg, og du gjerne vil ha en så tett passform som mulig, er vår tidligere testvinner JBL Reflect Contour imidlertid fortsatt et bedre kjøp

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde