: Jaybird X3

Svettesikre treningspropper

Jaybird X3 vinner der Freedom feilet.
Lyd & Bilde mener
Takket være sin passform egner Jaybird X3 seg godt til sport. I tillegg er lydkvaliteten meget god og batteritiden lang.
Den medfølgende laderen er for liten, og vil helt sikkert bli borte. Lydkvaliteten ved samtaler er for dårlig.
Spesifikasjoner

Bluetooth
Driver størrelse: 5,80mm
Innebygget fjernkontroll og mikrofon
Max rekkevidde: 9m
Batteri: 8 timer
Jaybird MySound
18 gram
Pris: 1.395 kr
Web: logitech.com

Annonse
Annonse

Vi var ikke så veldig begeistret for Jaybirds siste utspill innenfor trådløse hodetelefoner, Jaybird Freedom. Heldigvis har Jaybird sendt en ny modell på markedet, som på mange områder gjør bot på Freedoms mangler og begrensninger.

Jaybird X3 er en oppdatert versjon av de tidligere så populære X2. Fjernkontrollen på ledningen er blitt litt større, og i motsetning til X2, som lades via en micro-USB-kabel, har X3 fått samme ladeport på fjernkontrollen som Freedom. Dette sikrer at hodetelefonene klarer seg bedre mot fukt og spesielt svette, da det ikke er noen direkte åpninger inn til mekanikken.

Dessverre betyr det også at vi igjen er nødt til å passe på den lille proprietære dingsen, som garantert blir borte på et eller annet tidspunkt. Men den tid den sorg.

(Foto: Produsenten)

Over eller under øret

Jaybird gjør mye ut av å forklare hvor viktig passformen samt evnen til å bli sittende i ørene, er. Det gir god mening, da X3 spesielt egner seg godt til sport og mosjon. På nettopp dette punktet feilet Jaybird Freedom stort, da de hadde svært vanskelig for å bli sittende i ørene. Heldigvis er ikke det tilfellet med X3, som takket være sine utskiftbare vinger og propper holder seg godt fast i øregangen, samme hvor mye man beveger seg.

Siden vingene kan dreies, eller også tas helt av, kan du ha X3 både over og under øret. Vi foretrakk den tradisjonelle under øret, da våre ører var for små til at ledningen ellers ble hengende. Til forskjell fra Freedom er batteriet flyttet tilbake i selve proppene, som dermed er blitt litt større. Det betyr imidlertid også at batteriet holder lenger, og vi er derfor ikke avhengig av en ekstra batteripakke hvis vi vil ha mer enn fire timers spilletid. Også fjernkontrollen på ledningen er blitt en anelse større, men føles likevel lettere, og banker ikke inn i siden på hodet som Freedom.

(Foto: Produsenten)

Innebygget equalizer

Også på lydsiden er det store forbedringer å spore. Jaybird X3 har en varmere og mer velbalansert lyd enn Freedom. Vil man ha mer bass, kan man med fordel justere ytterligere i den spesielle Mysound-appen, noe vi klart anbefaler.

Som en smart detalj er equalizeren ikke rent programvarebasert, men går i stedet inn og endrer på lyden direkte i proppen. Herved følger den nye innstillingen med når du parer X3 med for eksempel laptop. Det liker vi godt. Det sitter naturligvis en mikrofon på fjernkontrollen. Vi testet den i merkbar vind, og kunne da raskt konstatere at den ikke var særlig brukbar.

Konklusjon

Jaybird X3 er et velspillende par trådløse hodetelefoner, som på mange områder gjør bot på vår kritikk av Jaybird Freedom. De sitter godt i ørene, har fornuftig batteritid og spiller i tillegg ganske fint.

På den negative siden finner vi den spesielle dingsen til å lade med, som nok dessverre på et eller annet tidspunkt blir borte. Den innebygde mikrofonen og kvaliteten på samtaler er heller ikke så imponerende. Til sport og mosjon er Jaybird X3 et glimrende valg.

Går det veldig heftig for seg, og du gjerne vil ha en så tett passform som mulig, er vår tidligere testvinner JBL Reflect Contour imidlertid fortsatt et bedre kjøp

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Mikael Hansen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.
Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.