TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Jabra Elite Active 75t

Overlegne treningspropper

Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.

forfatter
Publisert 09.06.20 - 15:30
Karakter
Jabra Elite Active 75t
L&B mener
Effektiv "passiv" støyredusering, fremragende og solid lyd samt glimrende batteritid. De er vanntette og sitter godt fast i ørene, og er derfor også perfekte til trening.
Den effektive støyreduseringen kan skape en slags osteklokke-følelse. Betjeningen direkte via proppene er litt vanskelig.
Spesifikasjoner
  • Type: In-ear, helt trådløse
  • Drivere: 6 mm
  • Aktiv støyreduksjon: nei
  • Batteritid: 7,5 + 28 timer
  • App: Jabra Sound+
  • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.0
  • Vekt: 5,5 g per ørepropp
  • Annet: trådløs ladning av etui, IP57
  • Web: jabra.no
Veil. pris 2.499Pr. 09.06.20 Produktside

I vinter testet vi de trådløse øreproppene Jabra Elite 75t, som vi roste opp i skyene for en særdeles effektiv passiv støyredusering, glimrende passform og fremragende lydkvalitet med mye dybde.

Nå er det etterfølgeren Jabra Elite Active 75t som har landet på testbenken, og dere må ha oss unnskyldt hvis gjennomlesningen av denne testen fremprovoserer en svak følelse av deja-vu.

Det er nemlig nærmest ingen forskjell på de to produktene, spesielt ikke når det dreier seg om lydkvaliteten.

Kort og godt kan endringene oppsummeres som følger: I forhold til forgjengeren har Jabra Elite Active 75t fått en IP57-sertifisering, som betyr at proppene nå er helt vanntette i opptil 30 minutter på en meters dyp. Forgjengeren med IP55-sertifisering var kun sprutsikker.

For den fornøyelsen må man betale et par hundre kroner ekstra. Ellers er de to produktene identiske.

Perfekt passform og vanntette

Men selv om det i seg selv selvfølgelig er en mindre endring, gjør den nye IP-sertifiseringen Jabra-proppene spesielt velegnet til trening. Man kan svette og løpe i regnvær så mye man vil, noe som man gjorde klokt i å være forsiktig med hvis man hadde forgjengerne i ørene. Faktisk kan man bade med Jabra Elite Active 75t uten problemer. Noe vi har dokumentert blant annet med OnePlus 8 Pro, som også har blitt vanntett!

Ifølge Jabra får du i alt 28 timers batteritid med dine Elite 75t ørepropper. Etuiet kan lade proppene i alt tre ganger før det selv trenger lading. (Foto: Jabra)

Jabra Elite Active 75t er dessuten behandlet med en spesiell gummioverflate, som sammen med en tett passform holder dem i øret under løping og trening.

Akkurat som Elite 75t kommer også Elite Active 75t nemlig med tre forskjellige EarGels, slik at man kan tilpasse dem til hvert øre. Dermed blir øreproppene så tettsittende at de lukker all utenfrakommende støy ute. Også selv om Jabra Elite 75t ikke har aktiv støyredusering.

I stedet kaller Jabra teknologien passiv støyreduksjon, men for min skyld må de kalle det hva de vil. Det virker så bra at man virkelig har bruk for den innebygde muligheten til å stille inn den såkalte HearThrough-funksjonen, som bruker proppenes innebygde mikrofoner til å la brukeren høre sine omgivelser over musikken.

Lyd & Bildes journalist under dusjen med Jabra Elite Active 75t i ørene. (Foto: Peter Gotschalk)

En subwoofer i ørene

Det samme kan man gjøre når man bruker øreproppene til mobilsamtaler. Den funksjonen heter Sidetone, og lar brukeren høre sin egen stemme, som ellers lett runger hult i hodet på grunn av osteklokke-effekten.

Ellers er talekvaliteten også av beste karakter. Og det gjelder både for en selv og samtalepartneren.

Jabra Elite Active 75t har samme spesielle gode lyd som Jabra Elite 75t, og den medfølgende appen byr på en equalizer-funksjon som lar deg justere lyden slik at det samlede lydbildet blir sterkt og harmonisk med mengder av bass, kraftig mellomtone og godt med luft i toppen.

Med de riktige lydinnstillingene kan Jabra Elite Active 75t faktisk bli så basstunge at det føles som å gå rundt med en subwoofer i ørene.

En liten utfordring er betjeningen av proppene. Man kan selvfølgelig bruke den selvforklarende appen, men alle funksjoner lar seg også betjene via to knapper på henholdsvis venstre og høyre ørepropp.

Problemet er bare at det er lovlig mange forskjellige funksjoner og kombinasjonsmuligheter. Og det tar tid å lære om det nå er venstre eller høyre propp man må trykke på to ganger for å aktivere den stemmestyrte assistenten (Jabra Elite Active 75t støtter både Alexa, Google Assistant og Siri – og det er høyre ørepropp), eller om det er to eller tre ganger man må trykke på venstre ørepropp for å hoppe over en sang (det er to ganger, med tre trykk starter sangen i stedet forfra).

Selv om de ikke har aktiv støyredusering, lukker Jabra Elite 75t likevel alle utenfrakommende lyder ute på grunn av den nærmest perfekte passformen. Dessuten er de IP57-sertifisert, så vann og støv trenger heller ikke inn. (Foto: Jabra)
Annonse Kjøp Jabra Elite Active 75t helt trådløse hodetelefoner Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.

Konklusjon

Det er ikke så nøye at Jabra Elite Active 75t ikke kommer med aktiv støyreduksjon. I stedet sørger en nærmest perfekt passform for den såkalte passive støyreduksjonen, som er så effektiv at man heldigvis kan bruke øreproppenes fire mikrofoner til å lukke inn lyd fra omgivelsene.

Lydkvaliteten er fremragende, og med IP57-sertifisering, som gjør proppene helt vanntette, samt den nesten perfekte passformen, er Jabra Elite Active 75t også mer enn velegnet til sitt egentlige formål, nemlig å lytte til musikk eller å samtale under fitness og trening.

Hvis vi skal finne noe å kritisere, må det da være den litt kompliserte betjeningen.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

13 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Jeg enig i at det er god lyd, anc og hear through er ypperlige funksjoner, men at passformen er overlegen kan muligens være tilfelle ved PC’n, men ved bevegelse, trening, vedhogging, hagearbeid glir de stadig ut. Jeg tør ikke bruke de til annen trening enn innendørs, hvordan de kan benyttes til svømming skjønner jeg ingenting av.

Stort sett fornøyd med øreproppene. God til musikk, podkast og radio. Tar inn mye lyd under telefonsamtaler. Har hatt plager med hakkete lyd, fikk ny, men nå har de nye også begynt å hakke.

Veldig gode propper, men verdiløse til trening. Utrolig at disse blir fremhevet som treningspropper, når jeg blir svett i ørene under løpetur sklir de ut. Desidert de dårligste treningsproppene jeg har eid.

God lyd og sitter godt i øret. Bruker de på jobb i ett forholdsvis støyende miljø og den passive dempingen fungerer bedre enn forventet.

Hei, jeg klaget på hakking i lydbilde, elkjøp sendte de til Jabra og jeg fikk utlevert 1 nytt sett av elkjøp. Det er helt perfekt lyd. Desverre så falt venstre propp ut av øre i stor hastighet det tålte den ikke. Nå er de på rep. Hos Jabra.
Kan fremdeles anbefale disse.

Har kjøpt et sett fra elkjøp. Lyden er jo grei den, den som er skuffende er ustabilitet på Bluetooth rekkevidden. Sykling er noe jeg gjør ofte og med Samsung Android i lomma så rekkevidden er tett på, men lyden faller ut veldig ofte. Direkte hakking eller er det annet som feiler? Telefon er ny.

Hei.

Dere skriver at det ikke kommer med aktiv støyreduksjon, men på Jabra sin hjemmeside så reklamerer de med aktiv støydemping. ANC som Jabra kaller det. Kan jeg da spørre om det er to ord som er brukt om det samme begrepep.? Leser at dere bruker passiv støy reduksjon. Hva er forskjellen her.? Ikke rart som forbruker at man blir forvirret når man sjal lese seg opp til noe, for å kjøpe det beste.

Hei! Da disse øreproppene ble testet, hadde de ikke ANC. Dette kom som en SW-oppdatering samtidig med lanseringen av Elite 85t. Ha en god dag! 🙂 mvh Geir Gråbein Nordby

I Jabra Sound+ appen kan du endre på knappekombinasjonene. F.eks har jeg dobbeltrykk høyre for neste sang og dobbeltrykk venstre for forrige sang. Hold inne høyre for volum opp og venstre for volum ned.

Hei,
disse har ikke aptx codec (men aac)? noe som i teorien betyr at de høres bedre ut med apple enn på android.. Det bør spesifiseres hva som er testet når man sier at lyden er god. dere kunne evt testet med begge typer os og gitt en kommentar på om forskjellen var hørbar?

Hei, Martin! Android har også AAC, så her stiller Android og Apple likt for en gangs skyld.

Hva med rekkevidden ?

10 m fra det jeg har lest. Jeg vurderer å kjøpe dem selv, så jeg har lest mye om dem. 😋😋

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend