: Grape O310

Begripelig lydbilde

Hvis det er første gang du hører om Grape hodetelefoner, fortvil ikke. Dette er den første testen av det nye merket. En test som ga mersmak.
Lyd & Bilde mener
Fyldig bass og tydelig lyd Lav vekt og kompakt Fin treutførelse
Ubalansert lydbilde Ingen fjernkontroll på ledningen
Spesifikasjoner
  • Grape O310
  • Lukkede øreklokker i tre
  • 40 mm element
  • 40 ohm, 110 dB
  • Mic
Annonse
Annonse
forfatter

Hva skal man gjøre når alle lager hodetelefoner, som ser like ut, og høres like ut, og man trenger å skille seg ut? Sats på et uvanlig design, ser ut til å være credoet. Det kan slå begge veier, men jeg tror Grape er inne på noe. De lager nemlig hodetelefonene og øreproppene i treverk. Som disse. Toppmodellen O310 finnes i tre ulike tresorter, bambus, elfenbensbrunt, og bubinga. For hver solgte Grape hodetelefon doneres 1 USD til organisasjoner, som arbeider for å hindre avskoging i truede miljøer. Miljøvennlig lyd altså.

Her får man et par lettvekts hodetelefoner med lukkede øreklokker, med avtakbar ledning med mikrofon til smartmobilen, og som kan brettes sammen og dyttes i lommen. De ser lekre ut, og er komfortable å ha på. De lekker ikke så mye lyd, men de tynne treklokkene lekker desto mer lyd inn. Delvis fordi de ligger utenpå, og ikke rundt øret, og således ikke isolerer så godt som større øreklokker kan gjøre.

Lydkvaliteten er absolutt godkjent, men litt ujevn. Bassen er forbausende potent, men går ikke veldig dypt, likevel har den vekt nok til å gi musikken tilstrekkelig med fundament. Verre er det i mellomtonen, som oppleves som ubalansert. Den er gjennomsiktig nok til å slippe gjennom bra med detaljer og klangnyanser. Men den er også slank, slik at vokaler lyder tynt og instrumenter mangler litt guts. På den positive siden, er det aldri skingrende eller ubehagelig, og de spiller tross det, godt til prisen. Hvis man tiltrekkes av designen, og er ute etter lettvekts hodetelefoner til bærbart bruk, kan Grape O310 være verdt å sjekke ut.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.