Grape O310

Begripelig lydbilde

Hvis det er første gang du hører om Grape hodetelefoner, fortvil ikke. Dette er den første testen av det nye merket. En test som ga mersmak.
Lyd & Bilde mener
Fyldig bass og tydelig lyd Lav vekt og kompakt Fin treutførelse
Ubalansert lydbilde Ingen fjernkontroll på ledningen
Spesifikasjoner
  • Grape O310
  • Lukkede øreklokker i tre
  • 40 mm element
  • 40 ohm, 110 dB
  • Mic
forfatter

Hva skal man gjøre når alle lager hodetelefoner, som ser like ut, og høres like ut, og man trenger å skille seg ut? Sats på et uvanlig design, ser ut til å være credoet. Det kan slå begge veier, men jeg tror Grape er inne på noe. De lager nemlig hodetelefonene og øreproppene i treverk. Som disse. Toppmodellen O310 finnes i tre ulike tresorter, bambus, elfenbensbrunt, og bubinga. For hver solgte Grape hodetelefon doneres 1 USD til organisasjoner, som arbeider for å hindre avskoging i truede miljøer. Miljøvennlig lyd altså.

Her får man et par lettvekts hodetelefoner med lukkede øreklokker, med avtakbar ledning med mikrofon til smartmobilen, og som kan brettes sammen og dyttes i lommen. De ser lekre ut, og er komfortable å ha på. De lekker ikke så mye lyd, men de tynne treklokkene lekker desto mer lyd inn. Delvis fordi de ligger utenpå, og ikke rundt øret, og således ikke isolerer så godt som større øreklokker kan gjøre.

Lydkvaliteten er absolutt godkjent, men litt ujevn. Bassen er forbausende potent, men går ikke veldig dypt, likevel har den vekt nok til å gi musikken tilstrekkelig med fundament. Verre er det i mellomtonen, som oppleves som ubalansert. Den er gjennomsiktig nok til å slippe gjennom bra med detaljer og klangnyanser. Men den er også slank, slik at vokaler lyder tynt og instrumenter mangler litt guts. På den positive siden, er det aldri skingrende eller ubehagelig, og de spiller tross det, godt til prisen. Hvis man tiltrekkes av designen, og er ute etter lettvekts hodetelefoner til bærbart bruk, kan Grape O310 være verdt å sjekke ut.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.