TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Grape O310

Begripelig lydbilde

Hvis det er første gang du hører om Grape hodetelefoner, fortvil ikke. Dette er den første testen av det nye merket. En test som ga mersmak.

forfatter
Publisert 15.06.13 - 10:00
L&B mener
Fyldig bass og tydelig lyd Lav vekt og kompakt Fin treutførelse
Ubalansert lydbilde Ingen fjernkontroll på ledningen
Spesifikasjoner
 • Grape O310
 • Lukkede øreklokker i tre
 • 40 mm element
 • 40 ohm, 110 dB
 • Mic
Veil. pris 700Pr. 15.06.13 Produktside

Hva skal man gjøre når alle lager hodetelefoner, som ser like ut, og høres like ut, og man trenger å skille seg ut? Sats på et uvanlig design, ser ut til å være credoet. Det kan slå begge veier, men jeg tror Grape er inne på noe. De lager nemlig hodetelefonene og øreproppene i treverk. Som disse. Toppmodellen O310 finnes i tre ulike tresorter, bambus, elfenbensbrunt, og bubinga. For hver solgte Grape hodetelefon doneres 1 USD til organisasjoner, som arbeider for å hindre avskoging i truede miljøer. Miljøvennlig lyd altså.

Her får man et par lettvekts hodetelefoner med lukkede øreklokker, med avtakbar ledning med mikrofon til smartmobilen, og som kan brettes sammen og dyttes i lommen. De ser lekre ut, og er komfortable å ha på. De lekker ikke så mye lyd, men de tynne treklokkene lekker desto mer lyd inn. Delvis fordi de ligger utenpå, og ikke rundt øret, og således ikke isolerer så godt som større øreklokker kan gjøre.

Lydkvaliteten er absolutt godkjent, men litt ujevn. Bassen er forbausende potent, men går ikke veldig dypt, likevel har den vekt nok til å gi musikken tilstrekkelig med fundament. Verre er det i mellomtonen, som oppleves som ubalansert. Den er gjennomsiktig nok til å slippe gjennom bra med detaljer og klangnyanser. Men den er også slank, slik at vokaler lyder tynt og instrumenter mangler litt guts. På den positive siden, er det aldri skingrende eller ubehagelig, og de spiller tross det, godt til prisen. Hvis man tiltrekkes av designen, og er ute etter lettvekts hodetelefoner til bærbart bruk, kan Grape O310 være verdt å sjekke ut.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekte hi-fi-lyd Med Px8 har Bowers & Wilkins finspisset alle kvalitetene fra Px7 S2. Det er duket for ekte hi-fi-lyd, uten en tråd!
I en støyende hverdag trenger du disse! Hodetelefoner til jul blir aldri feil! Her er våre favoritter blant støykansellerende klokker og propper.
Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Følg Lyd & Bilde