TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Ferrari by Logic3 T350

Skinnkledt italiensk luksuslyd

Ferrari vekker de rette assosiasjoner og merke-varen tåler godt å bli brukt på annet et sportsbiler. Som hodetelefoner.

Lyd & Bilde mener
+Stort lydbilde Fjernkontroll og mic God støydemping Nydelig design
-Ubalansert lyd Sitter nesten for godt Spiller ikke uten batterier
Spesifikasjoner
  • Lukket klokke • Aktiv støydemping
  • 40 mm element
  • 32 ohm, 110 dB
Veil. pris 2990

Den steilende hingsten fra Scuderia Ferrari er et av bilverdenens mest kjente symboler. Ved siden av Spirit of Ecstasy og den tretaggede stjernen. Men i motsetning til de to siste, kan du finne Ferraris Cavallino på en rekke ulike produkter som ikke er laget av dem selv. Som Logic3s meget lekre hodetelefoner. Eller Ferrari by Logic3, som disse heter. Et par fullvoksne lukkede hodetelefoner med aktiv støydemping (mindre støy = mer musikk), som finnes i beige eller sort kunstskinn.

Logic3 er et engelsk selskap som har fått Ferraris velsignelse til å produsere ørepropper, dokkinghøyttalere og hodetelefoner, med Cavallinoen på. De har måttet holde seg til strenge kriterier for design, innpakning og kvalitet. Det kan man lett se på T350, som disse heter. Toppmodellen i Cavallino-serien koster det samme som AKG K495NC og Bose QC15, for å nevne to av de argeste konkurrentene. Men Cavallino T350 ser ut som de er mye dyrere enn begge til sammen.

Størrelsen og vekten gjør dem ikke like praktiske som QC15, men de spiller minst like bra. Støydempingen er fremdeles best i klassen på QC15, men T350 klarer fint å levere lydkvalitet i samme klasse. Men sammenlignet med AKG-en, lyder T350 ubalansert, det mangler varme og fylde i bassen, og jeg savner luftigheten og åpenheten i mellomtonen, som AKG K495NC har.

Litt mer dynamisk kontrast hadde også gjort seg. Når det er sagt, spiller de ikke noe dårligere enn Bose QC15. I hvert fall når jeg kobler inn Fostex hodetelefonforsterkere HP-P1. Da får dynamikken med ett mer bitt, lydbildet åpner seg mer, og kanalseparasjonen er med ett hørbar. Støydempingen fungerer effektivt nok til at du knapt hører noe av det som foregår rundt deg, og med litt mindre press på ørene, ville T350 vært perfekt til lange flyreiser. Om de bare hadde kunnet foldes sammen slik at de hadde fått plass i håndbagasjen. Logic3s toppmodell i Ferrari Cavallino-serien, lyder ikke dårligere enn mange andre hodetelefoner i denne klassen med støydemping. En hi-fi-versjon uten støydemping skulle jeg likt å høre, det er alltid bedre enn kompromisset aktiv støydemping innfører. Men den nydelige kvaliteten, og tross alt bra om enn ikke enestående lydkvalitet, gjør dette til et interessant alternativ i klassen. LS.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.