TEST: Esmooth ES-821EBmc – Alle gode ting er tre
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Esmooth ES-821EBmc

Alle gode ting er tre

Esmooth utmerker seg med miljøvennlige hodetelefoner i ekte treverk. Denne lukkede hodetelefonen er kompakt, behagelig og låter utmerket.

forfatter
Publisert 09.06.13 - 04:16
L&B mener
Fyldig og varm lyd Heftig bass Praktisk størrelse God passform
Litt maskert mellomtone
Spesifikasjoner
 • Lukket klokke
 • Håndfri mikrofon
 • 40 mm element
 • 32 ohm, 101 dB
 • 18Hz-22kHz
Veil. pris 598Pr. 09.06.13 Produktside

Få elektronikkprodusenter er sitt ansvar bevisst hva gjelder miljø. Forsøpling er et stort problem i vår moderne hverdag, likevel er det utelukkende lavt strømforbruk som opptar de fleste.

Esmooth er blant produsentene som hevder å ta forsøpling seriøst, og passer på å bruke mest mulig gjenvinnbart materiale i sine hodetelefoner. I tillegg består husene til høyttalerelementene av ekte tre. Fordi tre gir ”bedre resonans enn andre materialer som plast og metall,” i følge hjemmesiden til Esmooth.

Modellen ES-821EB kommer i to varianter, både med og uten mikrofon for håndfrie telefonsamtaler. Med mikrofon heter den ES-821EBmc, og det er den som testes her.

Hodetelefonen er i ibenholt utførelse, og kompakt for en lukket sak å være. Klaffene er ikke store nok til å gå rundt ørene, men sitter utenpå. Men passformen er fin. De sitter tett på øret, og er likevel behagelig å ha på seg. At hodetelefonene er sammenleggbare, gjør dessuten at de er lett å ta med seg, og vekten er også beskjeden. Den er ikke oppgitt, men jeg la dem på brevvekta, som slo ut på 142 gram uten kabel. For kabelen er nemlig utskiftbar, slik at om det skulle bli dårlig kontakt i pluggen eller andre ting skjer, er det bare å kjøpe ny kabel. Det er også kabelen alene som skiller de to modellene med og uten mikrofon fra hverandre.

Håndfrie samtaler
Mikrofonen som brukes til å snakke håndfrie mobilsamtaler, sitter integrert i kabelen. Når innkommende samtaler skal besvares, trykker du på selve mikrofonen, da knappen ligger skjult under denne. Når du hører på musikk, pauser du musikken med ett trykk, mens to raske trykk hopper deg videre til neste sang. Tre raske trykk bringer deg tilbake til foregående melodi.

Esmooth_ES-821EBmc

Lydkvaliteten
Når det gjelder lyden, er jeg spesielt begeistret for den fyldige bassgjengivelsen, som tilfører lydbildet den nødvendige varmen for å engasjere. At hodetelefonene er lettdrevne gjør at de passer bedre enn de fleste med en smartmobil eller annen type bærbar avspiller. Få hodetelefoner gir så god lyd ut fra min iPhone 5. Og ingen til prisen som jeg har hørt. De fleste rimelige hodetelefoner med mye bass har gjerne en hard diskant og slank mellomtone, mens disse har et meget balansert lydbilde.

Kontrabassen på Josefine Cronholms ”In Your Wild Garden” er stor og fyldig, mens overtonene fra cymbalene kommer bra nok frem til å tilføre nødvendig luft. Den luftige stemmen til Josefine er ganske klar og tydelig. Riktignok er det en liten grad maskering som gjør at kroppen i kontrabassen tar litt fokus fra den ellers deilige raspingen av strengene. Det gjør også at stemmen til Josefine oppleves litt mer tilbakeholden enn med mer nøytrale hodetelefoner. Sett derimot på heftig rock, og du vil bli glad for de lydmessige egenskapene. Rammsteins ”Reise, Reise” er et glimrende eksempel. Lydbildet er stort og heftig, og hodetelefonene gjør det mer behagelig å spille høyt enn andre jeg har hørt fra både AKG, Kicker og Skullcandy.

Konklusjon
Esmooth ES-821EBmc er kompakte, lette og foldbare hodetelefoner med behagelig passform. Lyden er varm og fyldig, og låter meget heftig med rock. Fordi lyden også er meget behagelig, fikser hodetelefonene også akustisk musikk som jazz og vise, uten at det blir plagsomt. De er nemlig aldri frempå og harde.

Derimot mangler det litt detaljer og gjennomsiktighet i mellomtonen sett i forhold til en absolutt referanse, og diskanten kunne også gjerne skint litt mer i toppen. Men dette er et svært velvalgt kompromiss, som fungerer spesielt bra med bærbare avspillere.

I forhold til prislappen er det svært lite å utsette på hodetelefonene, og til forfatterens bruk (for det meste metal, hip-hop og pop) er de klart i referanseklasse. Prisforskjellen mellom versjonen med og uten mikrofon er bare 40 kroner, så du skal selvsagt velge den med.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

3 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
Finnes det lys finnes det lyd Uendelig spilletid takket være solcelleteknologi
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er rett og slett et fantastisk vellydende par hodetelefoner, som i tillegg har støykansellering.
Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend