Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Earin

De beste trådløse øreproppene hittil

Earin byr på utmerket lyd, med fullstendig trådløs frihet. Når alt fungerer.

Skrevet av / 05.04.16 - 06:00
Earin
Jonas Ekelund

Det lille svenske lydselskapet Earin hadde en bra idé om virkelig små og helt trådløse hodetelefoner. For å sondere interessen la man i 2014 ut prosjektet på Kickstarter. Og responsen var massiv. Over 8000 mennesker bakket opp prosjektet, og for et halvt år siden begynte man å levere dem. Siden den gang har øreproppene blitt solgt av Best Buy i USA, mens vi i Europa som ikke fikk kampanjen først, nå kan begynne å bestille dem på nettet. Vi var selvfølgelig tvunget til å teste dem.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Proppene leveres i en pen, liten eske, hvor man med en gang merker at selskapet har brukt like mye tid på design som på teknikk. I esken ligger i tillegg til de to proppene, en eske som inneholder skumputer i ulike størrelser, en vinge som skal få proppene til å sitte ekstra fast samt en ladekabel. Dessuten en mystisk aluminiumtube som viser seg å være ladeløsningen. Røret inneholder et 600 mAh batteri som man lader med USB-kabelen. Proppene lader man ved å kneppe dem fast til røret i 70 minutter. Veldig smidig.

 

Det fiffige med Earin er at proppene altså er helt trådløse. Mobilen sender begge kanalene til den ene øreproppen via Bluetooth, og den sender så en kanal videre til den andre proppen. Dette har vi sett noen eksempler på før, men Earin har lykkes med å gjøre det i virkelig små propper. Noe som gjør at de verken føles klumpete i ørene, eller gir følelsen av at de skal ramle ut. Med den ekstra vingen montert føles det trygt å ha dem i øret på spaserturen, men vi ville nok ikke våget oss på løping i skogen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det finnes en tilhørende app hvor man kan justere balansen og bassgjengivelsen samt se batteristatus for hver propp. Det er imidlertid bare mulig når de ikke ligger i ladestasjonen. Lampene på denne viser bare når lading pågår, men en slukket lampe kan både bety at det er ferdigladet eller at batteriet er tomt. Det kan lede til uvelkomne overraskelser. Vi noterte også at Bluetooth-tilkoblingen er litt ujevn. Noen ganger mister den ene proppen tilkoblingen helt, og man må mekke for å få den i gang igjen.

 

Når alt fungerer, belønnes man imidlertid med en imponerende lydkvalitet. Live-innspillinger har en bra nærværsfølelse, og akustisk musikk har tilstrekkelig med detaljer til at det føles naturlig. Diskanten er klar, og føles ikke hvass, heller ikke når man utmaner den med cymbaler. Og bassen er tilstrekkelig dyp for å takle James Blakes jordskjelvsfrekvenser i Limit To Your Love. Dette er virkelig imponerende for hvilke hodetelefoner som helst, og noe vi aldri før har opplevd med trådløse. Imidlertid kan balansen være litt varierende.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

For de som hater ledninger, er helt trådløse ørepropper en drøm. Og Earin er de første vi har sett som leverer så små propper at man knapt kjenner at man har dem på. Dessuten låter de fantastisk bra, ikke bare for å være et par trådløse hodetelefoner, men for propper overhodet. Man har også en fin idé for lading og oppbevaring. Men det er vanskelig å vite om man lykkes å lade proppene eller ei, og tilkoblingen krangler litt for ofte. Derfor må vi frustrerende nok senke karakteren et hakk.

Lyd & Bilde mener

De første virkelig trådløse proppene som er tilstrekkelig små. Smart konstruksjon og fiffig ladeløsning. Imponerende lydkvalitet for trådløse propper. Vanskelig å se hvor mye batteri etuiet og øreproppene har igjen. Bluetooth-tilkoblingen er ikke helt pålitelig. Ingen mikrofon for telefonsamtale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Lyd & Bilde
Scroll to Top