TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Bowers & Wilkins Px8

Enda bedre lyd

Med Px8 har Bowers & Wilkins finspisset alle kvalitetene fra Px7 S2. Det er duket for ekte hi-fi-lyd, uten en tråd!

forfatter
Publisert 06.12.22 - 09:00
Karakter
Bowers & Wilkins Px8
L&B mener
Kremlyd, intet mindre! Enda litt bedre enn lillebror Px7 S2, og mer premium finish. Fabelaktig komfort.
Det finnes fortsatt de med enda bedre støydemping. Litt lav samtalelyd. Lydforbedringen over lillebror gjenspeiler ikke helt prisforskjellen.
Spesifikasjoner
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse
 • Elementer/drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 10 Hz – 30 kHz
 • Aktiv støyreduksjon: Ja
 • Omgivelseslyd: Ja
 • Batteritid: Inntil 30 t m/ ANC
 • Vanntetthet: Nei
 • Stemmestyring: Google Assistant, Siri
 • App: Bowers & Wilkins Music
 • Tilkoblinger: Bluetooth 5.2 (SBC, AAC, aptX Adaptive / HD), 3,5 mm til USB-C analog, USB-C til USB digital
 • Lading: USB-C (hurtiglader 7 t på 15 min)
 • Annet: USB-DAC innebygd (24-bit / 48 kHz)
 • Vekt: 307 g
 • Farger: Svart skinn, Beige og grått skinn (mørkeblå 007 Edition tilgjengelig)
 • Web: hifiklubben.no
Veil. pris 6998Pr. 06.12.22 Produktside

Da jeg fikk teste Px7 S2, var jeg ikke i tvil om at dette var en ny favoritt i den viktige prisklassen rundt 4000 kroner. Her må man slåss med giganter som Sony og Bose, og der B&W kanskje ikke helt når opp på støykanselleringen, har den en ganske mye bedre lydkvalitet. Støykanselleringen er likevel såpass god, at lydkvaliteten på musikk blir viktigere.

Den smøraktige mellomtonen kombinert med den hardtslående, fyldige bassen og generelt høye troverdigheten forførte virkelig.

B&W - Px8 Product 3 - Black B&W - Px8 Product 3 - Tan
<
>
Px8 er Bowers & Wilkins' nye toppmodell blant trådløse hodetelefoner. Foto: B&W

Px8 med forbedrede materialer

Det har hele tiden vært kommunisert at det skulle komme en modell på toppen. Px8, med enda mer eksklusive materialer og bedre høyttalerelementer (drivere).

Inne i ørekoppene finner vi nemlig spesialdesignede og vinklede drivere med karbonfibermembraner, som skal gi lavere forvrengning og enda høyere lydkvalitet.

Det er også mer nøyaktighet i detaljene, for eksempel er B&W-logoen på koppene diamantslipt, og både øreputer og hodebånd i minneskum er dekket med mykt skinn.

B&W - Px8 Product - Black
Foto. B&W

Støykansellering

Selve støykanselleringen er lik den vi finner i lillebror Px7 S2, som er forbedret siden 2019-utgaven av PX7. Blant annet med en helt ny digitalprosessor utviklet av B&W selv.

Totalt seks mikrofoner er på plass, hvor to brukes til tale, og fire til støykansellering.

En mikrofon sitter inne i hver kopp, som lytter til hodetelefonene. En på utsiden av hver kopp lytter til omverdenen, og summen av disse tolkes av DSP-en, som produserer motfasesignalet til støyen – og kansellerer best mulig.

Les også Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er rett og slett et fantastisk vellydende par hodetelefoner, som i tillegg har støykansellering.
BW Px7 S2 Graabein

Talemikrofonene og de ytre støydempingsmikrofonene er plassert i en annen vinkel siden 2019, for å bedre plukke opp stemmen og kansellere omgivelsesstøy under samtaler.

Støykanselleringen kan også reverseres, for i stedet å slippe støyen inn. Såkalt omgivelseslyd, eller transparens. En egen knapp for støybehandling sitter på venstre øreklokke, og hver funksjon kan bare slås av eller på – det finnes ingen steg imellom null og maksimal effekt.

Foto: B&W
Foto: B&W

Nydelig komfort

Px8 har samme form som Px7 S2, og samme behagelig fôr i putene og hodebøylen. Jeg liker passformen veldig godt, og spesielt om du har et lite hode vil disse klokkene passe deg bedre enn mange av konkurrentene. Selv min sønn på knapt fem år kan bruke disse – nesten uten problemer med passformen.

Passiv støydemping er god, og bedre enn hos toppmodeller fra Sony og Bose. Men siden jeg testet Px7 S2 har jeg også stiftet bekjentskap med slike som Focal Bathys og Mark Levinson No.5909, og jeg må si de treffer enda bedre blink enn B&W hva passiv støydemping angår.

Men B&W er nok hakket mer behagelig for brillebrukere.

B&W Px8 007 Edition 2 B&W Px8 007 Edition
<
>
Det finnes også en "James Bond" spesialversjon i begrenset opplag, nemlig 007 Edition. Foto: B&W

De beste driverne

Bowers & Wilkins har jobbet mye med sine drivere, og Px8 har fått deres beste så langt. Størrelsen er den samme som på Px7 S2, nemlig 40 mm. Men der hvor membranene er i biocellulose (tenk kunstig hud og ansiktsmasker) og harpiks i Px7 S2, har valget falt på karbonfiber i Px8. Det er samme material som brukes i diskanten i den påkostede 700-høyttalerserien, og gjør membranen både stiv og lett. Resultatet skal være nært perfekt stempelform, idet membranen skyves frem og tilbake av magnetsystemet.

Best mulig lyd over Bluetooth får du med aptX Adaptive-kodeken. Kun Android-brukere får nytte av denne, mens Apple-brukere må nøye seg med AAC. Som fortsatt er bedre enn standardkodeken for Bluetooth (SBC).

I tillegg til Bluetooth kan hodetelefonene kobles til med analog 3,5 mm-til-USB-C-kabel, og dessuten digitalt fra PC eller Mac med USB. Maksimal oppløsning er da 24-bit / 48 kHz.

B&W - Px8 Product 4 - Tan B&W - Px8 Product 4 - Black
<
>
Foto: B&W

Appstyring

Med Bowers & Wilkins Music-appen kan du påkalle stemmeassistent, og dessuten stille tonekontroll. Det er bare snakk om bass og diskant, og ikke en multibånds equalizer. Bedre enn ingenting, men selv foretrekker jeg flere EQ-muligheter.

En nyhet siden jeg testet Px7 S2 er at man nå kan spille musikk fra strømmetjenester gjennom Music-appen. Det fungerer greit nok, men når jeg for eksempel spiller fra min favoritt-låt-liste i Tidal, stopper avspillingen etter hver låt, og jeg må manuelt sette i gang neste.

Foto: B&W

Lyden av Bowers & Wilkins Px8

Hvis du liker lyden av Px7 S2, så vil du elske Px8! Lydsignaturen er veldig lik, det betyr en kremaktig og fyldig mellomtone, med en varm og masserende bass som tryller gullet ut av musikken. Enten du hører på bassbeats av Tiësto eller får din musikkrus av klassisk musikk, så er bassfundamentet i Px8 helt rått!

Sangstemmer er fyldige uten å bli overdrevne, og detaljnivået oppover i toneområdet er enda litt bedre enn med den allerede glimrende Px7 S2. Selve klangsignaturen er veldig lik, men man hører at det er enda bedre tonekvalitet på Px8. Men er forskjellen stor nok?

Med digitalkabelen plugget rett i PC-en blir lyden enda bedre, og forskjellen mellom Px7 S2 og Px8 vokser litt. Man kan sette bedre pris på de bedre høyttalerelementenen, når lydbildet vokser litt og detaljene kommer mer uanstrengt frem.

Man skal ikke lenger tilbake enn et par år, før det knapt fantes trådløse, støykansellerende hodetelefoner i denne prisklassen. Jeg har lenge savnet skikkelige hi-fi-alternativer, så kan man argumentere så mye man vil om at Bluetooth likevel er komprimert lyd og uansett ikke blir ekte hi-fi. Men det handler om å gjøre det aller beste ut av det, og da blir det uansett ikke feil å lage hodetelefoner av så god kvalitet man klarer.

FOCAL Bathys airplane wing
Focal Bathys er en tøff konkurrent til Px8. Foto: Focal

Konkurrenter

Heldigvis har det kommet noen alternativer på markedet i det siste. Først B&O Beoplay H95, deretter Apple AirPods Max. Som igjen har inspirert flere. Px8 er dermed ikke uten konkurranse i denne prisklassen.

Px8 har bedre dynamikk enn H95, og låter mer innbydende enn AirPods Max i mine ører.

Jeg nevnte tidligere Focal Bathys, som faktisk koster enda litt mer enn Px8. Disse har en ganske annen lydgjengivelse. Der hvor B&W har sin fyldige kremlyd, er Bathys i stedet lekende lette til fots, med en lynrask gjengivelse av transientene. Disse er enda luftigere i mellomtonen, og med mulighet for enda mer naturtro diskantgjengivelse (om du gjør en liten justering i EQ-en). Mange vil nok falle for den varmere lyden fra Px8, men «den klare stjernehimmelen» som Bathys tegner opp er virkelig noe for seg selv. Men så koster da Bathys også enda en slant mer enn Px8.

Foto: B&W

Talekvalitet

Talekvaliteten på mobilsamtaler og videokonferanser er den samme gjennom Px8 som Px7 S2. Det fungerer helt greit. Min stemme låter tydelig gjennom hos mottakeren – selv om støydempingen skaper noen artefakter her og der. Lyden på brukerens stemme litt lavere enn med enkelte andre hodetelefoner, og både Sony WH-1000XM5 og Bose NCH 700 låter bedre på samtaler. Det er med andre ord musikkgjengivelsen du betaler for her.

B&W - Px8 SPREAD
Foto: B&W

Konklusjon

Bowers & Wilkins Px8 er et par meget veldreide hodetelefoner. De låter meget bra, og spesielt forførende er den smøraktig varme mellomtonen og saftige bassen. Musikken får en glød som med få andre.

Støykanselleringen er god, selv om det finnes de som gjør den jobben bedre. Komforten er det derimot ikke mange som slår dem på, og det faktum at de fungerer også for folk med mindre hoder er slettes ingen uting. Også brillebrukere vil kunne bruke disse problemfritt i lengre strekk om gangen.

Px8 har flere konkurrenter i sin prisklasse, men den argeste er kanskje lillebror Px7 S2. Som til 40 prosent lavere pris gjør alt annet enn lydkvalitet like godt. Og som ikke står langt tilbake der heller.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Dette har du ikke fått til 1000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Bilde