: Bose QuietComfort 25

Kongen av støyredusering

Den nye modellen av Bose legendariske støydempende hodetelefoner er bedre en noensinne.
12 2014Bose QuietComfort 25
Lyd & Bilde mener
Meget bekvemme og praktiske å ha med på reise Den beste støydempingen på markedet. Kan benyttes selv om batteriet går tomt.
Fjernkontrollen fungerer bare med Apple-produkter. Lekker en del lyd ut, og inn om støydempingen er slått av.
Spesifikasjoner
  • Mål: 191 x 152 x 23 mm
  • Vekt: 196 gram (uten ledning)
  • Kabellengde: 1,4 meter
  • Pris: 2.600 kr
  • Web: bose.no
Annonse
Annonse
forfatter

Bose-QuietComfort-25Helt siden Dr Amar Bose fikk idéen til støydempende hodetelefoner i 1978 har firmaet forsket på teknikker for å gjøre det mulig. I 1989 kom de første hodetelefonene for piloter, og i 2000 kom QuietComfort for vanlige konsumenter. Siden den gang har man sluppet flere modeller, nå sist QC20, de første in-ear proppene. Men siden 2009 har det vært QC15 som mer eller mindre har blitt standard blant folk som reiser mye og trenger fred og ro på flyet.

 

Konstruksjon og kvalitetsfølelse

Nå kommer endelig etterfølgeren QC25, som retter opp noen små irritasjonsmomenter med den foregående modellen og som er ytterligere forbedret lydmessig. Den mest åpenbare nyheten er et nytt, mer diskret utseende hvor man har tatt bort unødige blinkende designelementer. I stedet for sølvfarge fås de nå enten i svart med blå stripe eller hvite med beige stopping i puter og hodebøyle. En ulempe med sistnevnte er at de nok kan se litt skitne ut etterhvert.

Som forventet er materialvalget bra og til tross for plasten føles de pålitelige. Bøylen har blitt like bred hele veien, noe som gjør at hele hodetelefonen føles mer stabil. Men fremfor alt har det gitt plass for hengsler der man vrir på klokkene. Det resulterer i at man ikke bare kan gjøre hodetelefonene flate, men at de også kan klappes sammen ved transport. Dermed har det vært mulig å gjøre det medfølgende etuiet betydelig mindre, noe som spiller en stor rolle når man forsøker å få plass til de siste gadgetene i håndbagasjen.

 

Bruk

I en spesiell lomme i det luksuriøse etuiet er det plass til en adapter for flykontakter samt et ekstra batteri. For den foregående modellen var det en nødvendighet, da hodetelefonene ikke fungerte overhodet når batteriet tok slutt. I QC25 kan man fortsatt lytte likevel, men da uten støydemping. Til tross for at batteriet holder i hele 35 timer er det likevel hyggelig å vite at man har dette ekstra batteriet, og at man slipper å lete i vesken etter det.

Ledningen er relativt viklefri og at den kan tas av gjør det lettere å pakke den. Men fremfor alt gjør det at man kan kjøpe en ny om man skulle få brudd på ledningen. På ledningen sitter det en fjernkontroll med mikrofon for telefonsamtaler. Man kan endre volum, starte og pause musikk samt svare på anrop. Det er imidlertid dessverre bare sammen med iPhone og iPad at alle knappene fungerer. For en såpass dyr hodetelefon kunne Bose ha kostet på seg å sende med en ledning med Android-fjernkontroll også, eller i det minste at man kunne få kjøpt en.

For hodetelefoner som man skal kunne ha på seg mange timer i strekk er komforten veldig viktig. Den nye formen gjør at hodetelefonene sitter tetter rundt hodet og føles smidigere å ha på samtidig som vekten er forbilledlig lav. Vatteringen både i putene og i bøylen gjør at det ikke føles som om de klemmer. Og proteinlæret i putene er deilig å ha på uten at det bli svett. Etter flittig bruk på en flyvning over Atlanteren får de toppkarakter for bekvemmelighet.

08_bose-qc25-headphones1

Lydkvaliteten

Støydempingen fungerer helt utmerket for det som man lover skal kunne tas bort. Det vil si den trøttende bakgrunnslyden, vifter på kontoret, sus av dekkene mot asfalten og fremfor alt den irriterende støyen fra flyets motorer som Amar Bose ble forstyrret av for 36 år siden. Derimot slipper fortsatt ringende telefoner og andre skarpe høyfrekvente lyder delvis gjennom. Ganske enkelt for at disse lydbølgene er for kjappe for dagens teknikk.

Lydkvaliteten på QC25 har tatt et skritt fremover og gjort bilyden fra støydempingen mindre merkbar. Musikken låter klarere, bassen mer presis og generelt sett mer engasjerende enn den tilbakelente lyden i QC15. Den er overraskende nok også mer nøytral, mindre ”Bose-lyd” så å si. Men det må med en gang nevnes at dette ikke er hodetelefoner for å sitte hjemme og nyte av favorittmusikken. Til dette formålet og til denne prisen finnes det hodetelefoner som gir en mer tilfredsstillende lyd.

 

Konklusjon

QuietComfort 25 lykkes med å skyve forgjengeren ned fra tronen som de beste støyreduserende hodetelefonene. De føles smidigere og er mer bekvemme å ha på samtidig som de har blitt mer sammenleggbare og lettere å få ned i vesken. Fjernkontrollen følger med og man kan fortsette å lytte selv om batteriet går tomt. Støydempingen er bedre enn noensinne, og lyden har blitt mer lyttervennlig og engasjerende. Det er disse man skal ha med seg på lange bråkete reiser.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!