TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Bose QuietComfort 25

Kongen av støyredusering

Den nye modellen av Bose legendariske støydempende hodetelefoner er bedre en noensinne.

forfatter
Publisert 18.12.14 - 06:00
L&B mener
Meget bekvemme og praktiske å ha med på reise Den beste støydempingen på markedet. Kan benyttes selv om batteriet går tomt.
Fjernkontrollen fungerer bare med Apple-produkter. Lekker en del lyd ut, og inn om støydempingen er slått av.
Spesifikasjoner
 • Mål: 191 x 152 x 23 mm
 • Vekt: 196 gram (uten ledning)
 • Kabellengde: 1,4 meter
 • Pris: 2.600 kr
 • Web: bose.no

Bose-QuietComfort-25Helt siden Dr Amar Bose fikk idéen til støydempende hodetelefoner i 1978 har firmaet forsket på teknikker for å gjøre det mulig. I 1989 kom de første hodetelefonene for piloter, og i 2000 kom QuietComfort for vanlige konsumenter. Siden den gang har man sluppet flere modeller, nå sist QC20, de første in-ear proppene. Men siden 2009 har det vært QC15 som mer eller mindre har blitt standard blant folk som reiser mye og trenger fred og ro på flyet.

 

Konstruksjon og kvalitetsfølelse

Nå kommer endelig etterfølgeren QC25, som retter opp noen små irritasjonsmomenter med den foregående modellen og som er ytterligere forbedret lydmessig. Den mest åpenbare nyheten er et nytt, mer diskret utseende hvor man har tatt bort unødige blinkende designelementer. I stedet for sølvfarge fås de nå enten i svart med blå stripe eller hvite med beige stopping i puter og hodebøyle. En ulempe med sistnevnte er at de nok kan se litt skitne ut etterhvert.

Som forventet er materialvalget bra og til tross for plasten føles de pålitelige. Bøylen har blitt like bred hele veien, noe som gjør at hele hodetelefonen føles mer stabil. Men fremfor alt har det gitt plass for hengsler der man vrir på klokkene. Det resulterer i at man ikke bare kan gjøre hodetelefonene flate, men at de også kan klappes sammen ved transport. Dermed har det vært mulig å gjøre det medfølgende etuiet betydelig mindre, noe som spiller en stor rolle når man forsøker å få plass til de siste gadgetene i håndbagasjen.

 

Bruk

I en spesiell lomme i det luksuriøse etuiet er det plass til en adapter for flykontakter samt et ekstra batteri. For den foregående modellen var det en nødvendighet, da hodetelefonene ikke fungerte overhodet når batteriet tok slutt. I QC25 kan man fortsatt lytte likevel, men da uten støydemping. Til tross for at batteriet holder i hele 35 timer er det likevel hyggelig å vite at man har dette ekstra batteriet, og at man slipper å lete i vesken etter det.

Ledningen er relativt viklefri og at den kan tas av gjør det lettere å pakke den. Men fremfor alt gjør det at man kan kjøpe en ny om man skulle få brudd på ledningen. På ledningen sitter det en fjernkontroll med mikrofon for telefonsamtaler. Man kan endre volum, starte og pause musikk samt svare på anrop. Det er imidlertid dessverre bare sammen med iPhone og iPad at alle knappene fungerer. For en såpass dyr hodetelefon kunne Bose ha kostet på seg å sende med en ledning med Android-fjernkontroll også, eller i det minste at man kunne få kjøpt en.

For hodetelefoner som man skal kunne ha på seg mange timer i strekk er komforten veldig viktig. Den nye formen gjør at hodetelefonene sitter tetter rundt hodet og føles smidigere å ha på samtidig som vekten er forbilledlig lav. Vatteringen både i putene og i bøylen gjør at det ikke føles som om de klemmer. Og proteinlæret i putene er deilig å ha på uten at det bli svett. Etter flittig bruk på en flyvning over Atlanteren får de toppkarakter for bekvemmelighet.

08_bose-qc25-headphones1

Lydkvaliteten

Støydempingen fungerer helt utmerket for det som man lover skal kunne tas bort. Det vil si den trøttende bakgrunnslyden, vifter på kontoret, sus av dekkene mot asfalten og fremfor alt den irriterende støyen fra flyets motorer som Amar Bose ble forstyrret av for 36 år siden. Derimot slipper fortsatt ringende telefoner og andre skarpe høyfrekvente lyder delvis gjennom. Ganske enkelt for at disse lydbølgene er for kjappe for dagens teknikk.

Lydkvaliteten på QC25 har tatt et skritt fremover og gjort bilyden fra støydempingen mindre merkbar. Musikken låter klarere, bassen mer presis og generelt sett mer engasjerende enn den tilbakelente lyden i QC15. Den er overraskende nok også mer nøytral, mindre ”Bose-lyd” så å si. Men det må med en gang nevnes at dette ikke er hodetelefoner for å sitte hjemme og nyte av favorittmusikken. Til dette formålet og til denne prisen finnes det hodetelefoner som gir en mer tilfredsstillende lyd.

 

Konklusjon

QuietComfort 25 lykkes med å skyve forgjengeren ned fra tronen som de beste støyreduserende hodetelefonene. De føles smidigere og er mer bekvemme å ha på samtidig som de har blitt mer sammenleggbare og lettere å få ned i vesken. Fjernkontrollen følger med og man kan fortsette å lytte selv om batteriet går tomt. Støydempingen er bedre enn noensinne, og lyden har blitt mer lyttervennlig og engasjerende. Det er disse man skal ha med seg på lange bråkete reiser.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
Stax trådløse hodetelefoner koster ikke en formue De trådløse Stax Spirit S3 fra Edifier bruker spesielle drivere. Men kanskje ikke slike du tror.
Disse kan du ha i ørene hele dagen Sony LinkBuds S er superkomfortable, og trenger med sin fantastiske omgivelseslyd nesten aldri å tas ut av ørene.
Momentum 4: Sennheiser fornyer designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi forventer også oppgradering av samtalekvaliteten, men hva med musikken?
Beoplay EX: De kunne vært fantastiske Beoplay EX er blant de aller dyreste trådløse øreproppene. Er de også blant de beste?
Audezes dyreste hodetelefoner er fantastiske LCD-5 er mindre og mye lettere enn noen andre klokker i serien. Men lyden, da, mann!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend