Search
Generic filters

test: Blue Satellite

Skivebom med god lyd

Blue imponerer med god lyd, men feiler på design og utførelse.

Karakter
Blue Satellite

Lyd & Bilde mener

Den ekstra forsterkeren samt fire drivere gir en fremragende lydkvalitet. Tross størrelsen er de behagelige å ha på.
Designen er klossete, og konstruksjonen virker billig. Batteriet holder altfor kort tid når den ekstra forsterkeren og ANC slås på.
 • Over-ear trådløse hodetelefoner
 • Active Noise Cancelling
 • Bluetooth
 • 4 innebygde drivere
 • Ekstra innebygget forsterker for bedre lydkvalitet
 • USB
 • Batteri: 24 timer uten AMP, 8 timer med AMP og ANC
 • Web: bluedesigns.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4490 kr

Blue er kjent for sine mikrofoner, men vil også gjerne inn på markedet for trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping (ANC). Det kan man ikke nekte dem, men de burde ha gjort seg mer flid. Første forsøk faller til jorden, tross god lydkvalitet.

Hvis vi starter med det mest innlysende, er Blue Satellite et par utrolig store og tunge hodetelefoner, som stikker langt ut fra hodet. Design er en smakssak, men personlig synes jeg de er utrolig stygge. Med en pris på litt over 4.400 kroner bør man dessuten kunne forvente en bedre byggekvalitet. De føles billige, og det var til og med små buler og riper i plasten fra fabrikken. På/av-knappen er merkelig hard å trykke på, og knappene på hver side av klokkene virker skrøpelige.

Er de slått på?
Noen designmessige problemer kunne imidlertid blitt tilgitt, hvis det ikke var for beslutningen om ikke å gi noen lydmessige signaler for lettere å høre om man har aktivert for eksempel ANC og AMP. I stedet blinker den ene klokken et par ganger, noe man naturligvis ikke kan se når man har dem på. Det er heller ikke mulig å finne ut hvor lang batteritid man har igjen før hodetelefonene plutselig bare slukner, noe jeg personlig opplevde på en flytur. Hvis batteritiden var lang, hadde ikke dette vært noe stort problem, men når den svinger mellom 24 og åtte timer hadde det vært fint å kunne se hvor lang tid det var igjen.

God lyd – så lenge det varer
Heldigvis oppveies de designmessige vurderingene kraftig av lydkvaliteten. Satellite spiller fantastisk flott med sine fire drivere. Spesielt med den ekstra AMP-en tilkoblet får man en lydkvalitet som spiller Bose og Sony av banen. Du får et bredt og detaljert stereobilde. Meget imponerende. Den innebygde ANC-en er ikke like effektiv som hos konkurrentene, men da paret sitter så godt fast på hodet, gjør det ikke så mye. Når batteriet slukner, kan man naturligvis spille videre med kabel. Det bør man prøve, for også her spiller de fremragende. Man kan så undre seg over at Blue har valgt å levere med en kabel på hele tre meter.

De fås også i hvit og brun. Foto: Blue

 

Konklusjon
Blue Satellite er en merkelig blanding av dårlig designvalg kombinert med god lydkvalitet. Hodetelefonene spiller helt fremragende, men de har vanskelig betjening og en konstruksjon som bare ikke kan rettferdiggjøre en så høy pris. Hadde de vært billigere enn modellene fra Sony og Bose, hadde det vært et lettere valg. Men som de er nå, er det vanskelig, om ikke umulig, å anbefale dem fremfor andre og bedre alternativer.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Mikael Hansen


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Det er sjelden at så små høyttalere spiller så svært. Men denne kan det.
  Citation Tower beviser at convenience-lyd ikke trenger å være små diskré bordhøyttalere med mange kompromisser.
  Electrocompaniet har oppgradert sin beste integrerte forsterker. ECI 6DX MKII har knallbra streamer og alt du trenger av digital innmat.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!