test: Blue Satellite

Skivebom med god lyd

Blue imponerer med god lyd, men feiler på design og utførelse.
Karakter
Blue Satellite
Lyd & Bilde mener
Den ekstra forsterkeren samt fire drivere gir en fremragende lydkvalitet. Tross størrelsen er de behagelige å ha på.
Designen er klossete, og konstruksjonen virker billig. Batteriet holder altfor kort tid når den ekstra forsterkeren og ANC slås på.
Spesifikasjoner
  • Over-ear trådløse hodetelefoner
  • Active Noise Cancelling
  • Bluetooth
  • 4 innebygde drivere
  • Ekstra innebygget forsterker for bedre lydkvalitet
  • USB
  • Batteri: 24 timer uten AMP, 8 timer med AMP og ANC
  • Web: bluedesigns.com
Annonse
Annonse

Blue er kjent for sine mikrofoner, men vil også gjerne inn på markedet for trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping (ANC). Det kan man ikke nekte dem, men de burde ha gjort seg mer flid. Første forsøk faller til jorden, tross god lydkvalitet.

Hvis vi starter med det mest innlysende, er Blue Satellite et par utrolig store og tunge hodetelefoner, som stikker langt ut fra hodet. Design er en smakssak, men personlig synes jeg de er utrolig stygge. Med en pris på litt over 4.400 kroner bør man dessuten kunne forvente en bedre byggekvalitet. De føles billige, og det var til og med små buler og riper i plasten fra fabrikken. På/av-knappen er merkelig hard å trykke på, og knappene på hver side av klokkene virker skrøpelige.

Er de slått på?
Noen designmessige problemer kunne imidlertid blitt tilgitt, hvis det ikke var for beslutningen om ikke å gi noen lydmessige signaler for lettere å høre om man har aktivert for eksempel ANC og AMP. I stedet blinker den ene klokken et par ganger, noe man naturligvis ikke kan se når man har dem på. Det er heller ikke mulig å finne ut hvor lang batteritid man har igjen før hodetelefonene plutselig bare slukner, noe jeg personlig opplevde på en flytur. Hvis batteritiden var lang, hadde ikke dette vært noe stort problem, men når den svinger mellom 24 og åtte timer hadde det vært fint å kunne se hvor lang tid det var igjen.

God lyd – så lenge det varer
Heldigvis oppveies de designmessige vurderingene kraftig av lydkvaliteten. Satellite spiller fantastisk flott med sine fire drivere. Spesielt med den ekstra AMP-en tilkoblet får man en lydkvalitet som spiller Bose og Sony av banen. Du får et bredt og detaljert stereobilde. Meget imponerende. Den innebygde ANC-en er ikke like effektiv som hos konkurrentene, men da paret sitter så godt fast på hodet, gjør det ikke så mye. Når batteriet slukner, kan man naturligvis spille videre med kabel. Det bør man prøve, for også her spiller de fremragende. Man kan så undre seg over at Blue har valgt å levere med en kabel på hele tre meter.

De fås også i hvit og brun. Foto: Blue

 

Konklusjon
Blue Satellite er en merkelig blanding av dårlig designvalg kombinert med god lydkvalitet. Hodetelefonene spiller helt fremragende, men de har vanskelig betjening og en konstruksjon som bare ikke kan rettferdiggjøre en så høy pris. Hadde de vært billigere enn modellene fra Sony og Bose, hadde det vært et lettere valg. Men som de er nå, er det vanskelig, om ikke umulig, å anbefale dem fremfor andre og bedre alternativer.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Mikael Hansen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.