Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: Bang & Olufsen BeoPlay H2

Gategutt i city dress

Lettvekts hodetelefon med lekker lyd og overraskende trykk i bunnen.

Skrevet av / 10.02.15 - 00:01
Bang & Olufsen BeoPlay H2
John Hvidlykke

H2 er det nyeste medlemmet i B&O sin Play-serie, som skal lokke et yngre og mer hipt publikum. Pressemeldingen forteller at BeoPlay er beregnet til en aktiv livsstil hvor man alltid er på farten. Og den eneste ledningen som følger med er utstyrt med en firepolet 3,5 mm minijackkontakt, mikrofon og fjernkontroll til iPhone.

På farten eller ikke så signaliserer designet imidlertid mer eleganse enn ”street cred”. H2 er med sin nedtonede eleganse i støvede farger nærmest det motsatte av en fashion statement. Øreputene er i lammeskinn, og bokstavene L og R er trykket med store bokstaver på stoffet. Og takk for det. På altfor mange hodetelefoner må man bruke lang tid på å finne forskjell på høyre og venstre.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_2
B&O vil gjerne i kontakt med folk som lever et aktivt liv. Men designet er fortsatt nobelt avdempet.

 

 

Lett fluevekt, med muskler
H2 er meget lett (155 gram), og førsteinntrykket er at man har spart så mye på vekten at det har gått utover robustheten. Hodebøylen er nærmest vektløs, og plastbøylen som holder øreklokkene vrir seg etter hodeformen. Det hele virker litt spinkelt. Inntrykket holder imidlertid bare til musikken begynner. Da får man annet å tenke på.

Lydmessig ligger H2 klart i den bedre ende. Den har et åpent og fyldig lydbilde. Mellomtonen er lekker, og sangstemmer står naturlig frem. Toppen er også fint med. Man kan få hodetelefoner med enda bedre oppløsning, men de er dyrere.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_1
BeoPlay H2 er så lett at den virker spinkel. Men det gjelder bestemt ikke lyden.

 

 

Bass for gategutter
Bassgjengivelsen er overraskende kraftfull til en lettvekter som H2 å være. Nivåmessig spiller de nesten som over-ear-DJ-hodetelefoner. Når Lindsey Stirling kaster seg ut i lynraske fiolinsoloer, akkompagnert av tung dubstep-bass avslører den pene H2 sine mørkere sider. Med disse hodetelefonene kan du være pen i tøyet mens du blåser ut øregangene med fete bassrytmer.

Bassen er imidlertid ikke like presis som resten av toneområdet. Det avsløres på akustisk musikk hvor bassen lett kan virke for overdrevet og ha tendens til ”entone-bass”. Den litt unyanserte bassen blir imidlertid betydelig strammere når hodetelefonene kobles til en kraftigere hodetelefonforsterker.

 

Konklusjon
B&O Play H2 er et behagelig selskap. Disse kompakte og lette øreklokkene gjengir det meste av musikk lekkert og engasjerende. Bassen er solid og god. Hodetelefonene er så lettdrevne at de fint kan drives av mobilen og spille høyt nok til å trenge gjennom støyen fra omgivelsen når du bruker dem på farten. Men de låter enda bedre med en ordentlig forsterker.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_3

Lyd & Bilde mener

God, åpen lyd. Overraskende god bass, lekker mellomtone og fin oppløsning til prisen. Designet er akkurat så pent og nobelt som man forventer av en B&O produkt. Den mekaniske oppbygningen virker plastaktig og bærekomforten er ikke så høy som på over-ear-modeller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Scroll to Top