TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Bang & Olufsen BeoPlay H2

Gategutt i city dress

Lettvekts hodetelefon med lekker lyd og overraskende trykk i bunnen.

forfatter
Publisert 10.02.15 - 00:01
L&B mener
God, åpen lyd. Overraskende god bass, lekker mellomtone og fin oppløsning til prisen. Designet er akkurat så pent og nobelt som man forventer av en B&O produkt.
Den mekaniske oppbygningen virker plastaktig og bærekomforten er ikke så høy som på over-ear-modeller.
Spesifikasjoner
 • 40 mm elementer
 • 3,5 mm stereo minijack (iPhone kompatibel ledning)
 • Fjernkontroll og mikrofon
 • Vekt 155 g
Veil. pris 1649Pr. 10.02.15 Produktside

H2 er det nyeste medlemmet i B&O sin Play-serie, som skal lokke et yngre og mer hipt publikum. Pressemeldingen forteller at BeoPlay er beregnet til en aktiv livsstil hvor man alltid er på farten. Og den eneste ledningen som følger med er utstyrt med en firepolet 3,5 mm minijackkontakt, mikrofon og fjernkontroll til iPhone.

På farten eller ikke så signaliserer designet imidlertid mer eleganse enn ”street cred”. H2 er med sin nedtonede eleganse i støvede farger nærmest det motsatte av en fashion statement. Øreputene er i lammeskinn, og bokstavene L og R er trykket med store bokstaver på stoffet. Og takk for det. På altfor mange hodetelefoner må man bruke lang tid på å finne forskjell på høyre og venstre.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_2
B&O vil gjerne i kontakt med folk som lever et aktivt liv. Men designet er fortsatt nobelt avdempet.

 

 

Lett fluevekt, med muskler
H2 er meget lett (155 gram), og førsteinntrykket er at man har spart så mye på vekten at det har gått utover robustheten. Hodebøylen er nærmest vektløs, og plastbøylen som holder øreklokkene vrir seg etter hodeformen. Det hele virker litt spinkelt. Inntrykket holder imidlertid bare til musikken begynner. Da får man annet å tenke på.

Lydmessig ligger H2 klart i den bedre ende. Den har et åpent og fyldig lydbilde. Mellomtonen er lekker, og sangstemmer står naturlig frem. Toppen er også fint med. Man kan få hodetelefoner med enda bedre oppløsning, men de er dyrere.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_1
BeoPlay H2 er så lett at den virker spinkel. Men det gjelder bestemt ikke lyden.

 

 

Bass for gategutter
Bassgjengivelsen er overraskende kraftfull til en lettvekter som H2 å være. Nivåmessig spiller de nesten som over-ear-DJ-hodetelefoner. Når Lindsey Stirling kaster seg ut i lynraske fiolinsoloer, akkompagnert av tung dubstep-bass avslører den pene H2 sine mørkere sider. Med disse hodetelefonene kan du være pen i tøyet mens du blåser ut øregangene med fete bassrytmer.

Bassen er imidlertid ikke like presis som resten av toneområdet. Det avsløres på akustisk musikk hvor bassen lett kan virke for overdrevet og ha tendens til ”entone-bass”. Den litt unyanserte bassen blir imidlertid betydelig strammere når hodetelefonene kobles til en kraftigere hodetelefonforsterker.

 

Konklusjon
B&O Play H2 er et behagelig selskap. Disse kompakte og lette øreklokkene gjengir det meste av musikk lekkert og engasjerende. Bassen er solid og god. Hodetelefonene er så lettdrevne at de fint kan drives av mobilen og spille høyt nok til å trenge gjennom støyen fra omgivelsen når du bruker dem på farten. Men de låter enda bedre med en ordentlig forsterker.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_3

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde