TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Bang & Olufsen BeoPlay H2

Gategutt i city dress

Lettvekts hodetelefon med lekker lyd og overraskende trykk i bunnen.

Lyd & Bilde mener
+God, åpen lyd. Overraskende god bass, lekker mellomtone og fin oppløsning til prisen. Designet er akkurat så pent og nobelt som man forventer av en B&O produkt.
-Den mekaniske oppbygningen virker plastaktig og bærekomforten er ikke så høy som på over-ear-modeller.
Spesifikasjoner
  • 40 mm elementer
  • 3,5 mm stereo minijack (iPhone kompatibel ledning)
  • Fjernkontroll og mikrofon
  • Vekt 155 g
Veil. pris 1649

H2 er det nyeste medlemmet i B&O sin Play-serie, som skal lokke et yngre og mer hipt publikum. Pressemeldingen forteller at BeoPlay er beregnet til en aktiv livsstil hvor man alltid er på farten. Og den eneste ledningen som følger med er utstyrt med en firepolet 3,5 mm minijackkontakt, mikrofon og fjernkontroll til iPhone.

På farten eller ikke så signaliserer designet imidlertid mer eleganse enn ”street cred”. H2 er med sin nedtonede eleganse i støvede farger nærmest det motsatte av en fashion statement. Øreputene er i lammeskinn, og bokstavene L og R er trykket med store bokstaver på stoffet. Og takk for det. På altfor mange hodetelefoner må man bruke lang tid på å finne forskjell på høyre og venstre.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_2
B&O vil gjerne i kontakt med folk som lever et aktivt liv. Men designet er fortsatt nobelt avdempet.

 

 

Lett fluevekt, med muskler
H2 er meget lett (155 gram), og førsteinntrykket er at man har spart så mye på vekten at det har gått utover robustheten. Hodebøylen er nærmest vektløs, og plastbøylen som holder øreklokkene vrir seg etter hodeformen. Det hele virker litt spinkelt. Inntrykket holder imidlertid bare til musikken begynner. Da får man annet å tenke på.

Lydmessig ligger H2 klart i den bedre ende. Den har et åpent og fyldig lydbilde. Mellomtonen er lekker, og sangstemmer står naturlig frem. Toppen er også fint med. Man kan få hodetelefoner med enda bedre oppløsning, men de er dyrere.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_1
BeoPlay H2 er så lett at den virker spinkel. Men det gjelder bestemt ikke lyden.

 

 

Bass for gategutter
Bassgjengivelsen er overraskende kraftfull til en lettvekter som H2 å være. Nivåmessig spiller de nesten som over-ear-DJ-hodetelefoner. Når Lindsey Stirling kaster seg ut i lynraske fiolinsoloer, akkompagnert av tung dubstep-bass avslører den pene H2 sine mørkere sider. Med disse hodetelefonene kan du være pen i tøyet mens du blåser ut øregangene med fete bassrytmer.

Bassen er imidlertid ikke like presis som resten av toneområdet. Det avsløres på akustisk musikk hvor bassen lett kan virke for overdrevet og ha tendens til ”entone-bass”. Den litt unyanserte bassen blir imidlertid betydelig strammere når hodetelefonene kobles til en kraftigere hodetelefonforsterker.

 

Konklusjon
B&O Play H2 er et behagelig selskap. Disse kompakte og lette øreklokkene gjengir det meste av musikk lekkert og engasjerende. Bassen er solid og god. Hodetelefonene er så lettdrevne at de fint kan drives av mobilen og spille høyt nok til å trenge gjennom støyen fra omgivelsen når du bruker dem på farten. Men de låter enda bedre med en ordentlig forsterker.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_3

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.