: Bang & Olufsen BeoPlay H2

Gategutt i city dress

Lettvekts hodetelefon med lekker lyd og overraskende trykk i bunnen.
Lyd & Bilde mener
God, åpen lyd. Overraskende god bass, lekker mellomtone og fin oppløsning til prisen. Designet er akkurat så pent og nobelt som man forventer av en B&O produkt.
Den mekaniske oppbygningen virker plastaktig og bærekomforten er ikke så høy som på over-ear-modeller.
Spesifikasjoner
  • 40 mm elementer
  • 3,5 mm stereo minijack (iPhone kompatibel ledning)
  • Fjernkontroll og mikrofon
  • Vekt 155 g
Annonse
Annonse
forfatter

H2 er det nyeste medlemmet i B&O sin Play-serie, som skal lokke et yngre og mer hipt publikum. Pressemeldingen forteller at BeoPlay er beregnet til en aktiv livsstil hvor man alltid er på farten. Og den eneste ledningen som følger med er utstyrt med en firepolet 3,5 mm minijackkontakt, mikrofon og fjernkontroll til iPhone.

På farten eller ikke så signaliserer designet imidlertid mer eleganse enn ”street cred”. H2 er med sin nedtonede eleganse i støvede farger nærmest det motsatte av en fashion statement. Øreputene er i lammeskinn, og bokstavene L og R er trykket med store bokstaver på stoffet. Og takk for det. På altfor mange hodetelefoner må man bruke lang tid på å finne forskjell på høyre og venstre.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_2
B&O vil gjerne i kontakt med folk som lever et aktivt liv. Men designet er fortsatt nobelt avdempet.

 

 

Lett fluevekt, med muskler
H2 er meget lett (155 gram), og førsteinntrykket er at man har spart så mye på vekten at det har gått utover robustheten. Hodebøylen er nærmest vektløs, og plastbøylen som holder øreklokkene vrir seg etter hodeformen. Det hele virker litt spinkelt. Inntrykket holder imidlertid bare til musikken begynner. Da får man annet å tenke på.

Lydmessig ligger H2 klart i den bedre ende. Den har et åpent og fyldig lydbilde. Mellomtonen er lekker, og sangstemmer står naturlig frem. Toppen er også fint med. Man kan få hodetelefoner med enda bedre oppløsning, men de er dyrere.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_1
BeoPlay H2 er så lett at den virker spinkel. Men det gjelder bestemt ikke lyden.

 

 

Bass for gategutter
Bassgjengivelsen er overraskende kraftfull til en lettvekter som H2 å være. Nivåmessig spiller de nesten som over-ear-DJ-hodetelefoner. Når Lindsey Stirling kaster seg ut i lynraske fiolinsoloer, akkompagnert av tung dubstep-bass avslører den pene H2 sine mørkere sider. Med disse hodetelefonene kan du være pen i tøyet mens du blåser ut øregangene med fete bassrytmer.

Bassen er imidlertid ikke like presis som resten av toneområdet. Det avsløres på akustisk musikk hvor bassen lett kan virke for overdrevet og ha tendens til ”entone-bass”. Den litt unyanserte bassen blir imidlertid betydelig strammere når hodetelefonene kobles til en kraftigere hodetelefonforsterker.

 

Konklusjon
B&O Play H2 er et behagelig selskap. Disse kompakte og lette øreklokkene gjengir det meste av musikk lekkert og engasjerende. Bassen er solid og god. Hodetelefonene er så lettdrevne at de fint kan drives av mobilen og spille høyt nok til å trenge gjennom støyen fra omgivelsen når du bruker dem på farten. Men de låter enda bedre med en ordentlig forsterker.

 

Bang-og-Olufsen-BeoPlay-H2_3

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.