TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Audio-Technica ATH-M40X

Mini-me

Light-versjonen av Audio-Technicas berømte studiohodetelefon, er et rimelig alternativ for musikere, DJ-er og alle andre som foretrekker balansert lyd.

Lyd & Bilde mener
+Fyldig og potent lyd med god dynamikk og balanse. Bedre til studiobruk, og DJ-er enn til hi-fi-freaker.
-Ingen fjernkontroll og mic på ledningen. Litt lukket lydbilde.
Spesifikasjoner
  • lukkede hodetelefoner
  • 40 mm elementer
  • 35 ohm/98 dB følsomhet
  • 240 gram
Veil. pris 995

De litt mindre ATH-M40X, er støpt i samme ånd som storebroren M50X. De er nesten like store og tunge, men ikke fullt så påkostet. Begge retter seg mot studiomusikere, DJ-er, men også til vanlige folk som vil ha samme lyden som man søker etter i studio.

Nemlig en åpen, ærlig og balansert lyd som ikke farger musikken. Til den typen bruk finnes det mange alternativer til Audio-Technicas M-serie, men det er en grunn til at de er blitt så populære. Hodetelefonene med lukkede øreklokker, er solide og M40X har som alle M-modeller med X, fått avtakbar kabel. Ingen av dem med fjernkontroll og mic.

Lyden er ikke så veldig forskjellig fra de større og dyrere M50X. Klangbildet er varmt, tonene fyldige, men de er ikke like godt balansert. Eller åpne. Detaljer er litt maskert i M40X, sammenlignet med M50X, og lydbildet er ikke like luftig og fokusert. Bassen er minst like potent, men som lytteinstrument er de en light-utgave av toppmodellen.

Det gjør dem slett ikke dårlige, for det er absolutt kvalitetslyd for pengene i M40X. De bekrefter bare at det er mer å hente på lydkvalitet, hvis man er villig til å betale mer.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.