Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Audio-Technica ATH-M40X

Mini-me

Light-versjonen av Audio-Technicas berømte studiohodetelefon, er et rimelig alternativ for musikere, DJ-er og alle andre som foretrekker balansert lyd.
Lyd & Bilde mener
Fyldig og potent lyd med god dynamikk og balanse. Bedre til studiobruk, og DJ-er enn til hi-fi-freaker.
Ingen fjernkontroll og mic på ledningen. Litt lukket lydbilde.
Spesifikasjoner
  • lukkede hodetelefoner
  • 40 mm elementer
  • 35 ohm/98 dB følsomhet
  • 240 gram

De litt mindre ATH-M40X, er støpt i samme ånd som storebroren M50X. De er nesten like store og tunge, men ikke fullt så påkostet. Begge retter seg mot studiomusikere, DJ-er, men også til vanlige folk som vil ha samme lyden som man søker etter i studio.

Nemlig en åpen, ærlig og balansert lyd som ikke farger musikken. Til den typen bruk finnes det mange alternativer til Audio-Technicas M-serie, men det er en grunn til at de er blitt så populære. Hodetelefonene med lukkede øreklokker, er solide og M40X har som alle M-modeller med X, fått avtakbar kabel. Ingen av dem med fjernkontroll og mic.

Lyden er ikke så veldig forskjellig fra de større og dyrere M50X. Klangbildet er varmt, tonene fyldige, men de er ikke like godt balansert. Eller åpne. Detaljer er litt maskert i M40X, sammenlignet med M50X, og lydbildet er ikke like luftig og fokusert. Bassen er minst like potent, men som lytteinstrument er de en light-utgave av toppmodellen.

Det gjør dem slett ikke dårlige, for det er absolutt kvalitetslyd for pengene i M40X. De bekrefter bare at det er mer å hente på lydkvalitet, hvis man er villig til å betale mer.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.