: Audio-Technica ATH-ANC9

Mer musikk og mindre støy

Helt stille blir det aldri, men med disse på hodet, hører du mer musikk og mindre støy. Det har sine fordeler.
Lyd & Bilde mener
God bærekomfort og fyldig lyd gjør disse til et av de beste valgene, når man trenger hodetelefoner med støydemping. Lang batteritid og valgbar støydemping gjør at de passer godt til alle typer reiser.
Litt mørkere klang enn noen liker, og tross knapp på ledningen, kan du ikke styre musikken eller samtaler.
Spesifikasjoner

Lukkede øreklokker med aktiv støydemping

40 mm element

100 ohm, 100 dB

220 gram

Opp til 35 t batteritid

Annonse
Annonse
forfatter

Den største ulempen med å høre musikk når man reiser kollektivt, er at støyen rundt deg. Suset i flykabinen, rusingen av motorer og rumlingen fra skinnegangen, trenger gjennom musikken og reduserer opplevelsen. Resultatet er gjerne at man skrur opp volumet, for å drukne støyen.

Det gjør vondt verre. Da øker forvrengingen og lydkvaliteten forringes. En sideeffekt er at høyere volum på sikt kan gi redusert hørsel.

Derfor er hodetelefoner med aktiv støydemping en god ide. De fungerer som her, i Audio-Technica ATH-ANC9, hvor små mikrofoner plukker opp støyen og en elektronisk krets brukes for å kompensere for støyen. De beste hodetelefonene med støydemping vi har testet, er PSB M4U2, AKG K495NC og Bose Quietcomfort 15. Sistnevnte har den klart mest balanserte støydempingen, men i motsetning til ANC9, kan du ikke bruke hodetelefonene hvis batteriet dør.

Det kan du her. Hvis du bruker lithium-batterier, kan de spille i opp til 35 timer på et batteri, eller 20 timer på ladbare li-ion batterier.

ath-anc9 kit

I ANC9 finnes det tre moduser for støydemping. Den første er beregnet på miljøer ned mye støy, som tog, buss og fly og kjennetegnes ved at du hører et kort pip som indikerer modus 1. Trykker du på knappen en gang til, skifter lyset til rødt, og du hører to pip. Modus 2 passer for kontormiljøer hvor det ikke er mye støy, mens modus 3 med tre pip  og grønt lys, har den svakeste dempingen.

Det fungerer aldeles utmerket. Modus 1 benyttet jeg på fly, og den dempet svært mye av støyen i kabinen.

En sammenligning med Bose Quietcomfort 15 viste at påstanden om 95 prosent demping i ANC9, ikke kunne være langt unna sannheten. Hodetelefonene dempet merkbart bedre enn QC15, men suset fra støydempingen var mer fremtredende i ANC9.

Lydkvaliteten skiller seg også en del fra QC15. I ANC9 er lyden mye fyldigere, bassen er mer distinkt, særlig i modus 1 og 2, men ikke så balansert som i modus 3. Lydbildet er også varmere, men ikke så oppløst og luftig som i AKG K495NC. Den største ulempen er at de ikke spiller så høyt, noe heller ikke QX15 gjør. En god hodetelefonforsterker fra Fiio vil gjøre susen.

De kompakte hodetelefonene ligger komfortabelt rundt øret, og lyder brukbart når batteriet dør og du må spille uten den lydforbedrende kretsen. Med aktiv støydemping aktivert er ANC9 blant de aller beste reisehodetelefonene, bare slått av de dyrere AKG K495NC på lydkvalitet.

ANC_9

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Bitteliten sub med uante krefter.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!