TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Audio-Technica ATH-ANC9

Mer musikk og mindre støy

Helt stille blir det aldri, men med disse på hodet, hører du mer musikk og mindre støy. Det har sine fordeler.

forfatter
Publisert 01.10.14 - 10:45
L&B mener
God bærekomfort og fyldig lyd gjør disse til et av de beste valgene, når man trenger hodetelefoner med støydemping. Lang batteritid og valgbar støydemping gjør at de passer godt til alle typer reiser.
Litt mørkere klang enn noen liker, og tross knapp på ledningen, kan du ikke styre musikken eller samtaler.
Spesifikasjoner

Lukkede øreklokker med aktiv støydemping

40 mm element

100 ohm, 100 dB

220 gram

Opp til 35 t batteritid

Den største ulempen med å høre musikk når man reiser kollektivt, er at støyen rundt deg. Suset i flykabinen, rusingen av motorer og rumlingen fra skinnegangen, trenger gjennom musikken og reduserer opplevelsen. Resultatet er gjerne at man skrur opp volumet, for å drukne støyen.

Det gjør vondt verre. Da øker forvrengingen og lydkvaliteten forringes. En sideeffekt er at høyere volum på sikt kan gi redusert hørsel.

Derfor er hodetelefoner med aktiv støydemping en god ide. De fungerer som her, i Audio-Technica ATH-ANC9, hvor små mikrofoner plukker opp støyen og en elektronisk krets brukes for å kompensere for støyen. De beste hodetelefonene med støydemping vi har testet, er PSB M4U2, AKG K495NC og Bose Quietcomfort 15. Sistnevnte har den klart mest balanserte støydempingen, men i motsetning til ANC9, kan du ikke bruke hodetelefonene hvis batteriet dør.

Det kan du her. Hvis du bruker lithium-batterier, kan de spille i opp til 35 timer på et batteri, eller 20 timer på ladbare li-ion batterier.

ath-anc9 kit

I ANC9 finnes det tre moduser for støydemping. Den første er beregnet på miljøer ned mye støy, som tog, buss og fly og kjennetegnes ved at du hører et kort pip som indikerer modus 1. Trykker du på knappen en gang til, skifter lyset til rødt, og du hører to pip. Modus 2 passer for kontormiljøer hvor det ikke er mye støy, mens modus 3 med tre pip  og grønt lys, har den svakeste dempingen.

Det fungerer aldeles utmerket. Modus 1 benyttet jeg på fly, og den dempet svært mye av støyen i kabinen.

En sammenligning med Bose Quietcomfort 15 viste at påstanden om 95 prosent demping i ANC9, ikke kunne være langt unna sannheten. Hodetelefonene dempet merkbart bedre enn QC15, men suset fra støydempingen var mer fremtredende i ANC9.

Lydkvaliteten skiller seg også en del fra QC15. I ANC9 er lyden mye fyldigere, bassen er mer distinkt, særlig i modus 1 og 2, men ikke så balansert som i modus 3. Lydbildet er også varmere, men ikke så oppløst og luftig som i AKG K495NC. Den største ulempen er at de ikke spiller så høyt, noe heller ikke QX15 gjør. En god hodetelefonforsterker fra Fiio vil gjøre susen.

De kompakte hodetelefonene ligger komfortabelt rundt øret, og lyder brukbart når batteriet dør og du må spille uten den lydforbedrende kretsen. Med aktiv støydemping aktivert er ANC9 blant de aller beste reisehodetelefonene, bare slått av de dyrere AKG K495NC på lydkvalitet.

ANC_9

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Endelig CD-kvalitet over Bluetooth! NuraTrue Pro er de første trådløse øreproppene med aptX Lossless.
Disse gleder vi oss til! Flaggskipet PX7 skal omsider erstattes! Den nye Px7 S2 påstås å ha enda bedre lyd, bedre komfort – og bedre støydemping.
Inzone er Sonys nye gamingmerke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skjermer. 
Flere nye ørepropper fra JBL JBL har dyttet mer teknologi i sine ørepropper, og utviklet en egen til spilling, med ultralav forsinkelse.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
Stax trådløse hodetelefoner koster ikke en formue De trådløse Stax Spirit S3 fra Edifier bruker spesielle drivere. Men kanskje ikke slike du tror.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend