: Audio Technica ATH-910PRO

Studioklaffer

Har man budsjetter langt unna de store studioenes, står rimelige lukkede hodetelefoner høyt på ønskelisten for hjemmestudioene.
Lyd & Bilde mener
Fyldig klang God bærekomfort Gunstig pris
Lav følsomhet Spiller ikke høyt nok
Spesifikasjoner
  • 44 mm elementer
  • Lukket klokke
  • 40 Ohm/90 dB
Annonse
Annonse
forfatter

Gode komfortable hodetelefoner er et must for alle som driver med musikk. Med lukkede hodetelefoner kan man høre ting i miksen som ikke alltid kommer så godt frem i et par høyttalere, og musikerne hører kompet bedre når de spiller inn musikk. De dyreste er gjerne de beste, men når budsjettet ikke rekker inn i himmelen, er hodetelefoner til tusenlappen gjerne så langt man vil strekke seg.

At klokkene på hodetelefonene er lukket, er en klar fordel. Da dempes lyd utenfra mye bedre, man hører mer i øret og jobben blir enklere. Audio Technicas lette (200 gram) ATH-910PRO passer fint til kravene om gode og rimelige hodetelefoner til studiobruk. De koster en tusenlapp, har lukkede klokker som dekker godt rundt ørene, store membraner og fyldig lyd. De egner seg ikke til iPod-en, til det er de for tunge å drive, og det følger heller ikke med en minijackadapter.

Lydkvalitet
Hodetelefonene er meget komfortable. Vekten relativt lav, og de sitter godt på et middels stort hode som mitt. Lyddempingen er moderat, men effektiv nok i miljøer uten alt for mye støy. Lydbildet er stort, fyldig og klangen varm. Ingen utpreget monitorklang akkurat, men det gjør dem lettere å jobbe med over tid. Lyttetrettheten venter lenge med å slå inn.

Det største minuset med 910PRO er den lave følsomheten. Som kombinert med at de bare tåler 120 milliwatt effekt, gjør at volumet ikke alltid når det nivået man ønsker. Og spiller man høyere enn hodetelefonene liker, begynner bassen (først) å forvrenge hørbart.

Hvilket er dumt, for de lyder flott. Relativt balansert lyd kombinert med klangfylde får vokaler til å stå godt frem i lydbildet. Akustiske instrumenter klinger fint, med merkbar etterklangstid der det skal være, og selv om de fineste detaljer drukner litt i lydbildet, hører man nyanser godt.

Hodetelefonene er ikke først og fremst egnet til kresne lyttere. De ønsker seg gjerne et mer nøytralt lydbilde, mens 910PRO lyder litt mer lukket og ikke så gjennomsiktig. Til prisen er det ikke så mye å utsette på hodetelefonene, men er budsjettet lavt anbefaler vi heller Shure SRH440 eller enda bedre, Audio Technica ATH-M50 som koster mer, men lyder langt bedre enn 910PRO.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!