: AKG K495NC

Musikalsk støydreper

Hvis man reiser mye og elsker musikk, er det ingen ting som er bedre enn hodetelefoner med støydemping. AKG K495NC blant de mest vellykkede hodetelefoneneav denne typen.
Lyd & Bilde mener
God støydemping Balansert lydbilde Solid kvalitet
Mørk klang Ingen mobilstyring
Spesifikasjoner
  • Aktiv støydemping
  • 26 ohm/121 dB
  • 235 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Når man sitter i hjemmets lune favn, er man ikke forstyrret av mye støy. Men er man på farten blir man omringet av støykilder. Det være seg på bussen på vei til jobb, i kontorlandskap, eller på toget eller flyreiser. Da kan det bli ganske håpløst å nyte musikk. Heldigvis finnes det gode løsninger.

Hodetelefoner med støydemping finnes i alle størrelser og prisklasser. De aller billigste har hverken god støydemping, eller god lyd. Men i toppsjiktet ser det annerledes ut. Der befinner AKG K495NC seg. Et par kompakte hodetelefoner med aktiv støydemping, hvor mikrofoner plukker opp støy, som utlignes elektronisk i hodetelefonenes støydempingskrets.

USB-lading
Resultatet er at man hører mer av musikken, og mindre av den forstyrrende støyen, som trafikkstøy, larm og gatemusikanter. For 3.000 kr får man lukkede øreklokker i K495NC, som kan klappes sammen og legges i det medfølgende bæreetuiet. Ladbare batterier driver den aktive støydempingen, og hodetelefonene kan lades fra strømnettet, eller USB-kontakten på laptopen.

De veier litt, men er solid bygget og oser kvalitet. Bærekomforten er god, men vi hadde foretrukket at den ene av de avtakbare kablene, hadde håndfristyring av smartmobilen. Til gjengjeld kan man fortsette å spille musikk, selv om batteriet er tomt. Det er det ikke alle støydempende hodetelefoner som kan.

Lyden
Uten den aktive støydempingen aktivert, er det ikke all verdens demping. Tross lukkede klokker. De omslutter nemlig ikke ørene på samme måte som Soul SL300 eller Bose QC15. Men så er lydkvaliteten jevnt over god. Uten dempingen aktivert, er det bra balanse mellom bass, mellomtone og diskant. Den dynamiske kontrasten får godkjent, men det spruter ikke akkurat av liv i musikken. Vri ytterdekselet til aktiv støydemping, og saker og ting skjer. Bassen blir ikke bare fyldigere, men også hurtigere og med mye bedre dynamisk kontrast. Lydbildet er dog ikke så luftig og gjennomsiktig som på PSB M4U2, men det er svært behagelig, med fin fylde i mellomtonen, og brukbar, men ikke gnistrende dynamikk i diskanten.

Støydempingen er fremdeles bedre på Bose QC15, men ikke veldig mye. AKG-hodetelefonene spiller derimot bedre, med god balanse i lydbildet, fyldig om enn noe mørk klang – og med god dynamisk kontrast. Sammen med de nevnte Bose QC15 og Audio-Technica ATH-NC7b, er AKG K495NC blant de mest vellykkede hodetelefonene med støydemping. Og utvilsomt de lekreste og mest solide.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!