Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: AKG K495NC

Musikalsk støydreper

Hvis man reiser mye og elsker musikk, er det ingen ting som er bedre enn hodetelefoner med støydemping. AKG K495NC blant de mest vellykkede hodetelefoneneav denne typen.

Skrevet av / 26.11.12 - 00:00
AKG K495NC
Lasse Svendsen

Når man sitter i hjemmets lune favn, er man ikke forstyrret av mye støy. Men er man på farten blir man omringet av støykilder. Det være seg på bussen på vei til jobb, i kontorlandskap, eller på toget eller flyreiser. Da kan det bli ganske håpløst å nyte musikk. Heldigvis finnes det gode løsninger.

Hodetelefoner med støydemping finnes i alle størrelser og prisklasser. De aller billigste har hverken god støydemping, eller god lyd. Men i toppsjiktet ser det annerledes ut. Der befinner AKG K495NC seg. Et par kompakte hodetelefoner med aktiv støydemping, hvor mikrofoner plukker opp støy, som utlignes elektronisk i hodetelefonenes støydempingskrets.

USB-lading
Resultatet er at man hører mer av musikken, og mindre av den forstyrrende støyen, som trafikkstøy, larm og gatemusikanter. For 3.000 kr får man lukkede øreklokker i K495NC, som kan klappes sammen og legges i det medfølgende bæreetuiet. Ladbare batterier driver den aktive støydempingen, og hodetelefonene kan lades fra strømnettet, eller USB-kontakten på laptopen.

De veier litt, men er solid bygget og oser kvalitet. Bærekomforten er god, men vi hadde foretrukket at den ene av de avtakbare kablene, hadde håndfristyring av smartmobilen. Til gjengjeld kan man fortsette å spille musikk, selv om batteriet er tomt. Det er det ikke alle støydempende hodetelefoner som kan.

Lyden
Uten den aktive støydempingen aktivert, er det ikke all verdens demping. Tross lukkede klokker. De omslutter nemlig ikke ørene på samme måte som Soul SL300 eller Bose QC15. Men så er lydkvaliteten jevnt over god. Uten dempingen aktivert, er det bra balanse mellom bass, mellomtone og diskant. Den dynamiske kontrasten får godkjent, men det spruter ikke akkurat av liv i musikken. Vri ytterdekselet til aktiv støydemping, og saker og ting skjer. Bassen blir ikke bare fyldigere, men også hurtigere og med mye bedre dynamisk kontrast. Lydbildet er dog ikke så luftig og gjennomsiktig som på PSB M4U2, men det er svært behagelig, med fin fylde i mellomtonen, og brukbar, men ikke gnistrende dynamikk i diskanten.

Støydempingen er fremdeles bedre på Bose QC15, men ikke veldig mye. AKG-hodetelefonene spiller derimot bedre, med god balanse i lydbildet, fyldig om enn noe mørk klang – og med god dynamisk kontrast. Sammen med de nevnte Bose QC15 og Audio-Technica ATH-NC7b, er AKG K495NC blant de mest vellykkede hodetelefonene med støydemping. Og utvilsomt de lekreste og mest solide.

Lyd & Bilde mener

God støydemping Balansert lydbilde Solid kvalitet Mørk klang Ingen mobilstyring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

Scroll to Top