: AKG K495NC

Musikalsk støydreper

Hvis man reiser mye og elsker musikk, er det ingen ting som er bedre enn hodetelefoner med støydemping. AKG K495NC blant de mest vellykkede hodetelefoneneav denne typen.
Lyd & Bilde mener
God støydemping Balansert lydbilde Solid kvalitet
Mørk klang Ingen mobilstyring
Spesifikasjoner
  • Aktiv støydemping
  • 26 ohm/121 dB
  • 235 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Når man sitter i hjemmets lune favn, er man ikke forstyrret av mye støy. Men er man på farten blir man omringet av støykilder. Det være seg på bussen på vei til jobb, i kontorlandskap, eller på toget eller flyreiser. Da kan det bli ganske håpløst å nyte musikk. Heldigvis finnes det gode løsninger.

Hodetelefoner med støydemping finnes i alle størrelser og prisklasser. De aller billigste har hverken god støydemping, eller god lyd. Men i toppsjiktet ser det annerledes ut. Der befinner AKG K495NC seg. Et par kompakte hodetelefoner med aktiv støydemping, hvor mikrofoner plukker opp støy, som utlignes elektronisk i hodetelefonenes støydempingskrets.

USB-lading
Resultatet er at man hører mer av musikken, og mindre av den forstyrrende støyen, som trafikkstøy, larm og gatemusikanter. For 3.000 kr får man lukkede øreklokker i K495NC, som kan klappes sammen og legges i det medfølgende bæreetuiet. Ladbare batterier driver den aktive støydempingen, og hodetelefonene kan lades fra strømnettet, eller USB-kontakten på laptopen.

De veier litt, men er solid bygget og oser kvalitet. Bærekomforten er god, men vi hadde foretrukket at den ene av de avtakbare kablene, hadde håndfristyring av smartmobilen. Til gjengjeld kan man fortsette å spille musikk, selv om batteriet er tomt. Det er det ikke alle støydempende hodetelefoner som kan.

Lyden
Uten den aktive støydempingen aktivert, er det ikke all verdens demping. Tross lukkede klokker. De omslutter nemlig ikke ørene på samme måte som Soul SL300 eller Bose QC15. Men så er lydkvaliteten jevnt over god. Uten dempingen aktivert, er det bra balanse mellom bass, mellomtone og diskant. Den dynamiske kontrasten får godkjent, men det spruter ikke akkurat av liv i musikken. Vri ytterdekselet til aktiv støydemping, og saker og ting skjer. Bassen blir ikke bare fyldigere, men også hurtigere og med mye bedre dynamisk kontrast. Lydbildet er dog ikke så luftig og gjennomsiktig som på PSB M4U2, men det er svært behagelig, med fin fylde i mellomtonen, og brukbar, men ikke gnistrende dynamikk i diskanten.

Annonse

Støydempingen er fremdeles bedre på Bose QC15, men ikke veldig mye. AKG-hodetelefonene spiller derimot bedre, med god balanse i lydbildet, fyldig om enn noe mørk klang – og med god dynamisk kontrast. Sammen med de nevnte Bose QC15 og Audio-Technica ATH-NC7b, er AKG K495NC blant de mest vellykkede hodetelefonene med støydemping. Og utvilsomt de lekreste og mest solide.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.