: AKG K167 Tiësto

Ikke bare for DJ-er

Prisverdig hodetelefon for de som liker dynamisk og fyldig lyd.
Lyd & Bilde mener
Spiller mer balansert og åpent enn de fleste hodetelefoner av denne typen. Et godt kjøp også til mer enn bare DJ-ing.
Ingen bassjustering eller avtakbar kabel.
Spesifikasjoner
  • 40 mm elementer
  • 32 ohm/112 dB følsomhet
  • 260 gram
Annonse
Annonse
forfatter

Få har et så bredt utvalg hodetelefoner som AKG. De har ikke en signaturmodell i DJ-serien, men tre. Dette er den mellomste modellen. En enklere utgave av testvinneren K267 Tiësto, som koster over tusen kroner mindre.

De rimeligere K167 er bygget over samme lest, bare med litt mindre membran og uten toppmodellens bassjusteringer. Her får du heller ikke avtakbare kabler, men i stedet en kort spiralkabel.

Men de er som den dyrere modellen og den mye enklere K67 til 800 kr, laget for DJ-bruk og tilpasset av DJ Tiësto. Som er så anerkjent at han tjener millioner på en spillejobb, og er blant DJ-ene som ofte spiller på en av verdens største klubber, Hakkasan i Las Vegas.

Likhetene med den dyrere modellen er likevel mange. De lukkede øreklokkene er store og sitter godt rundt ørene, og demper støy brukbart. Komforten er svært god, og de kan både legges flatt eller klappes sammen. Kvaliteten er tillitvekkende, men det er mer plast og en enklere hodebøyle på K167 enn på K267.

Selv om de har mindre membranflate og mangler bassjusteringene til K267, er lydbildet nesten identisk med den dyrere modellen.

AKG-K167-side

Også her er lydbildet balansert, åpent og godt fokusert og bedre enn fra de aller fleste såkalte kjendishodetelefoner vi har testet. Bassen er kontrollert og definert, men har ikke  helt den samme dybden og fylden som på de dyrere versjonene av DJ Tiëstos hodetelefoner. De mangler også litt av toppmodellens raffinement og detaljgjengivelse, men forskjellen er ikke så stor som prisforskjellen skulle tilsi.

Disse kan du like godt bruke til klassisk og jazz, i studio til å mikse musikk med, som til DJ-jobber eller bare som allround hodetelefoner.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!
Nå finnes det endelig en Hegel-forsterker for vinylentusiaster

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.