Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: AKG K167 Tiësto

Ikke bare for DJ-er

Prisverdig hodetelefon for de som liker dynamisk og fyldig lyd.

Skrevet av / 08.05.14 - 16:59
AKG K167 Tiësto
Lasse Svendsen

Få har et så bredt utvalg hodetelefoner som AKG. De har ikke en signaturmodell i DJ-serien, men tre. Dette er den mellomste modellen. En enklere utgave av testvinneren K267 Tiësto, som koster over tusen kroner mindre.

De rimeligere K167 er bygget over samme lest, bare med litt mindre membran og uten toppmodellens bassjusteringer. Her får du heller ikke avtakbare kabler, men i stedet en kort spiralkabel.

Men de er som den dyrere modellen og den mye enklere K67 til 800 kr, laget for DJ-bruk og tilpasset av DJ Tiësto. Som er så anerkjent at han tjener millioner på en spillejobb, og er blant DJ-ene som ofte spiller på en av verdens største klubber, Hakkasan i Las Vegas.

Likhetene med den dyrere modellen er likevel mange. De lukkede øreklokkene er store og sitter godt rundt ørene, og demper støy brukbart. Komforten er svært god, og de kan både legges flatt eller klappes sammen. Kvaliteten er tillitvekkende, men det er mer plast og en enklere hodebøyle på K167 enn på K267.

Selv om de har mindre membranflate og mangler bassjusteringene til K267, er lydbildet nesten identisk med den dyrere modellen.

AKG-K167-side

Også her er lydbildet balansert, åpent og godt fokusert og bedre enn fra de aller fleste såkalte kjendishodetelefoner vi har testet. Bassen er kontrollert og definert, men har ikke  helt den samme dybden og fylden som på de dyrere versjonene av DJ Tiëstos hodetelefoner. De mangler også litt av toppmodellens raffinement og detaljgjengivelse, men forskjellen er ikke så stor som prisforskjellen skulle tilsi.

Disse kan du like godt bruke til klassisk og jazz, i studio til å mikse musikk med, som til DJ-jobber eller bare som allround hodetelefoner.

Lyd & Bilde mener

Spiller mer balansert og åpent enn de fleste hodetelefoner av denne typen. Et godt kjøp også til mer enn bare DJ-ing. Ingen bassjustering eller avtakbar kabel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Lyd & Bilde
Scroll to Top