TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

AKG K167 Tiësto

Ikke bare for DJ-er

Prisverdig hodetelefon for de som liker dynamisk og fyldig lyd.

forfatter
Publisert 08.05.14 - 16:59
L&B mener
Spiller mer balansert og åpent enn de fleste hodetelefoner av denne typen. Et godt kjøp også til mer enn bare DJ-ing.
Ingen bassjustering eller avtakbar kabel.
Spesifikasjoner
 • 40 mm elementer
 • 32 ohm/112 dB følsomhet
 • 260 gram
Veil. pris 1390Pr. 08.05.14 Produktside

Få har et så bredt utvalg hodetelefoner som AKG. De har ikke en signaturmodell i DJ-serien, men tre. Dette er den mellomste modellen. En enklere utgave av testvinneren K267 Tiësto, som koster over tusen kroner mindre.

De rimeligere K167 er bygget over samme lest, bare med litt mindre membran og uten toppmodellens bassjusteringer. Her får du heller ikke avtakbare kabler, men i stedet en kort spiralkabel.

Men de er som den dyrere modellen og den mye enklere K67 til 800 kr, laget for DJ-bruk og tilpasset av DJ Tiësto. Som er så anerkjent at han tjener millioner på en spillejobb, og er blant DJ-ene som ofte spiller på en av verdens største klubber, Hakkasan i Las Vegas.

Likhetene med den dyrere modellen er likevel mange. De lukkede øreklokkene er store og sitter godt rundt ørene, og demper støy brukbart. Komforten er svært god, og de kan både legges flatt eller klappes sammen. Kvaliteten er tillitvekkende, men det er mer plast og en enklere hodebøyle på K167 enn på K267.

Selv om de har mindre membranflate og mangler bassjusteringene til K267, er lydbildet nesten identisk med den dyrere modellen.

AKG-K167-side

Også her er lydbildet balansert, åpent og godt fokusert og bedre enn fra de aller fleste såkalte kjendishodetelefoner vi har testet. Bassen er kontrollert og definert, men har ikke  helt den samme dybden og fylden som på de dyrere versjonene av DJ Tiëstos hodetelefoner. De mangler også litt av toppmodellens raffinement og detaljgjengivelse, men forskjellen er ikke så stor som prisforskjellen skulle tilsi.

Disse kan du like godt bruke til klassisk og jazz, i studio til å mikse musikk med, som til DJ-jobber eller bare som allround hodetelefoner.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde