Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

AKG K167 Tiësto

Ikke bare for DJ-er

Prisverdig hodetelefon for de som liker dynamisk og fyldig lyd.
Lyd & Bilde mener
Spiller mer balansert og åpent enn de fleste hodetelefoner av denne typen. Et godt kjøp også til mer enn bare DJ-ing.
Ingen bassjustering eller avtakbar kabel.
Spesifikasjoner
  • 40 mm elementer
  • 32 ohm/112 dB følsomhet
  • 260 gram

Få har et så bredt utvalg hodetelefoner som AKG. De har ikke en signaturmodell i DJ-serien, men tre. Dette er den mellomste modellen. En enklere utgave av testvinneren K267 Tiësto, som koster over tusen kroner mindre.

De rimeligere K167 er bygget over samme lest, bare med litt mindre membran og uten toppmodellens bassjusteringer. Her får du heller ikke avtakbare kabler, men i stedet en kort spiralkabel.

Men de er som den dyrere modellen og den mye enklere K67 til 800 kr, laget for DJ-bruk og tilpasset av DJ Tiësto. Som er så anerkjent at han tjener millioner på en spillejobb, og er blant DJ-ene som ofte spiller på en av verdens største klubber, Hakkasan i Las Vegas.

Likhetene med den dyrere modellen er likevel mange. De lukkede øreklokkene er store og sitter godt rundt ørene, og demper støy brukbart. Komforten er svært god, og de kan både legges flatt eller klappes sammen. Kvaliteten er tillitvekkende, men det er mer plast og en enklere hodebøyle på K167 enn på K267.

Selv om de har mindre membranflate og mangler bassjusteringene til K267, er lydbildet nesten identisk med den dyrere modellen.

Annonse

AKG-K167-side

Også her er lydbildet balansert, åpent og godt fokusert og bedre enn fra de aller fleste såkalte kjendishodetelefoner vi har testet. Bassen er kontrollert og definert, men har ikke  helt den samme dybden og fylden som på de dyrere versjonene av DJ Tiëstos hodetelefoner. De mangler også litt av toppmodellens raffinement og detaljgjengivelse, men forskjellen er ikke så stor som prisforskjellen skulle tilsi.

Annonse

Disse kan du like godt bruke til klassisk og jazz, i studio til å mikse musikk med, som til DJ-jobber eller bare som allround hodetelefoner.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.