TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: AKG K167 Tiësto

Ikke bare for DJ-er

Prisverdig hodetelefon for de som liker dynamisk og fyldig lyd.

Lyd & Bilde mener
+Spiller mer balansert og åpent enn de fleste hodetelefoner av denne typen. Et godt kjøp også til mer enn bare DJ-ing.
-Ingen bassjustering eller avtakbar kabel.
Spesifikasjoner
  • 40 mm elementer
  • 32 ohm/112 dB følsomhet
  • 260 gram
Veil. pris 1390

Få har et så bredt utvalg hodetelefoner som AKG. De har ikke en signaturmodell i DJ-serien, men tre. Dette er den mellomste modellen. En enklere utgave av testvinneren K267 Tiësto, som koster over tusen kroner mindre.

De rimeligere K167 er bygget over samme lest, bare med litt mindre membran og uten toppmodellens bassjusteringer. Her får du heller ikke avtakbare kabler, men i stedet en kort spiralkabel.

Men de er som den dyrere modellen og den mye enklere K67 til 800 kr, laget for DJ-bruk og tilpasset av DJ Tiësto. Som er så anerkjent at han tjener millioner på en spillejobb, og er blant DJ-ene som ofte spiller på en av verdens største klubber, Hakkasan i Las Vegas.

Likhetene med den dyrere modellen er likevel mange. De lukkede øreklokkene er store og sitter godt rundt ørene, og demper støy brukbart. Komforten er svært god, og de kan både legges flatt eller klappes sammen. Kvaliteten er tillitvekkende, men det er mer plast og en enklere hodebøyle på K167 enn på K267.

Selv om de har mindre membranflate og mangler bassjusteringene til K267, er lydbildet nesten identisk med den dyrere modellen.

AKG-K167-side

Også her er lydbildet balansert, åpent og godt fokusert og bedre enn fra de aller fleste såkalte kjendishodetelefoner vi har testet. Bassen er kontrollert og definert, men har ikke  helt den samme dybden og fylden som på de dyrere versjonene av DJ Tiëstos hodetelefoner. De mangler også litt av toppmodellens raffinement og detaljgjengivelse, men forskjellen er ikke så stor som prisforskjellen skulle tilsi.

Disse kan du like godt bruke til klassisk og jazz, i studio til å mikse musikk med, som til DJ-jobber eller bare som allround hodetelefoner.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.