ADL by Furutech: Cruise

Lur hodetelefonene

Du kan enkelt få din bærbare spiller til å låte mye bedre - skaff deg en portabel hodetelefonforsterker!

Pluss
Utrolig lekker på alle plan Lydkvaliteten
Minus
Enda en gadget å ha med

Det er en velkjent sannhet at musikk i hodetelefoner fra bærbare spillere låter bedre når man benytter en separat hodetelefonforsterker. Det finnes bare ikke så mange mobile hodetelefonforsterkere som kan gjøre jobben.

Jeg har imidlertid testet Cruise fra Alpha Design Labs, også kjent som ADL by Furutech. Oppsann, er det ikke de som er spesialister på kontakter og kabler? Jo, men de har også elektronikk i sortimentet, for eksempel denne lekre lille hodetelefonforsterkeren.

Lekkert, lekkert
For suverent lekker er den i skall av kullfiber og forkrommede endestykker og en avrundet trekantet form. Det føles som virkelig toppkvalitet. Derimot koster den en del, så for den som vi ha en billigere variant finnes modellen Stride i aluminium for drøyt en tusenlapp mindre.

Cruise har to innganger, en analog linjeinngang og en 24/96 USB-inngang. Slik kan den også fungere som en liten smart DAC om man vil få ut signalene digitalt fra en spiller. Utgangen er en hodetelefonutgang med volumkontroll.

Strøm skal den jo også ha, så et innebygget Li-Ion batteri lades opp via 5 V USB eller en separat lader som følger med og sørger for at strømmen varer tilstrekkelig lenge for at det er spilleren som først gir opp. I hvert fall lyktes ikke jeg å kjøre den tørr i løpet av mine sesjoner.

Jeg har prøvd den sammen med min iPhone, Furutechs egen kabel mellom iPhone og ADL Cruise samt mine ”mobile” hodetelefoner i form av B&W P5 og Sennheiser PCX250.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Og – det har vært en ren fornøyelse. Nesten…
Den lille innvendingen handler om at man må organisere seg med sin hodetelefonforsterker – dette er enda en sak man skal ha med seg, med kabling mellom apparatene. Og da jeg testet apparatet var det varmt og godt ute, og mengden på tilgjengelige lommer samt lommenes størrelse var mindre enn normalt. På vinteren er det knapt noe større tema.

Det positive var imidlertid det som skjer med lyden. Det inntreffer en ro, en klarhet og en gjennomgående renhet som gjør at hodetelefonene direkte koblet til iPhonen bare låter støyete og uinteressante til sammenligning. Du flytter helt enkelt opp gjengivelsen flere nivåer. Frekvensområdet føles større både oppover og nedover, og det finnes luft og plass nok i gjengivelsen til at instrumenter og sangere ikke lenger flyter sammen når det er mange om benet i lydbildet.

I og med at alt blir renere føles også bassen fastere og med mer trøkk. Sangerne fremtrer mer fysisk og det at oppløsningen er bedre gjør at detaljene i utklingningen virkelig setter rett farge på gjengivelsen.

Alt i alt en meget vellykket liten hodetelefonforsterker/DAC. Prøvelytting anbefales.

Det er en velkjent sannhet at musikk i hodetelefoner fra bærbare spillere låter bedre når man benytter en separat hodetelefonforsterker. Det finnes bare ikke så mange mobile hodetelefonforsterkere som kan gjøre jobben. Jeg har imidlertid testet Cruise fra Alpha Design Labs, også kjent som ADL by Furutech. Oppsann, er det ikke de som er spesialister på kontakter og kabler? Jo, men de har også elektronikk i sortimentet, for eksempel denne lekre lille hodetelefonforsterkeren. Lekkert, lekkert For suverent lekker er den i skall av kullfiber og forkrommede endestykker og en avrundet trekantet form. Det føles som virkelig toppkvalitet. Derimot koster den en del, så for den som vi ha en billigere variant finnes modellen Stride i aluminium for drøyt en tusenlapp mindre. Cruise har to innganger, en analog linjeinngang og en 24/96 USB-inngang. Slik kan den også fungere som en liten smart DAC om man vil få ut signalene digitalt fra en spiller. Utgangen er en hodetelefonutgang med volumkontroll. Strøm skal den jo også ha, så et innebygget Li-Ion batteri lades opp via 5 V USB eller en separat lader som følger med og sørger for at strømmen varer tilstrekkelig lenge for at det er spilleren som først gir opp. I hvert fall lyktes ikke jeg å kjøre den tørr i løpet av mine sesjoner. Jeg har prøvd den sammen med min iPhone, Furutechs egen kabel mellom iPhone og ADL Cruise samt mine ”mobile” hodetelefoner i form av B&W P5 og Sennheiser PCX250. Og – det har vært en ren fornøyelse. Nesten… Den lille innvendingen handler om at man må organisere seg med sin hodetelefonforsterker – dette er enda en sak man skal ha med seg, med kabling mellom apparatene. Og da jeg testet apparatet var det varmt og godt ute, og mengden på tilgjengelige lommer samt lommenes størrelse var mindre enn normalt. På vinteren er det knapt noe større tema. Det positive var imidlertid det som skjer med lyden. Det inntreffer en ro, en klarhet og en gjennomgående renhet som gjør at hodetelefonene direkte koblet til iPhonen bare låter støyete og uinteressante til sammenligning. Du flytter helt enkelt opp gjengivelsen flere nivåer. Frekvensområdet føles større både oppover og nedover, og det finnes luft og plass nok i gjengivelsen til at instrumenter og sangere ikke lenger flyter sammen når det er mange om benet i lydbildet. I og med at alt blir renere føles også bassen fastere og med mer trøkk. Sangerne fremtrer mer fysisk og det at oppløsningen er bedre gjør at detaljene i utklingningen virkelig setter rett farge på gjengivelsen. Alt i alt en meget vellykket liten hodetelefonforsterker/DAC. Prøvelytting anbefales.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det råeste kameraet

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

gruppetest
Seks kompakthøyttalere

Sinnssyk lyd på liten plass

Du vil ikke tro hvor bra lyd du kan få fra en kompakt høyttaler, om du er villig til å gå opp i pris.

Duell
Gaming laptops

Ny sheriff i byen

De første maskinene med Nvidias hittil raskeste PC-grafikkprosessor er ankommet. Hvem kommer først over målstreken?

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glødende klangmester

Fordommer står for fall med en av de beste rørforsterkerne vi har testet.

Favorittkameraet vårt blir bedre

Leica Q2 er kanskje det perfekte reisekameraet

Sonos One får ny innmat

Brukeropplevelsen på Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hva er egentlig nytt og annerledes?

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.

Norgespremiere på superhøyttalere

Om du ikke har hørt om Kii Audio, så får du pokker meg ta turen ut til en av butikkene hvor høyttalerne Three BXT står i demo.

anmeldelse
A star is Born

Kjemien slår gnister

Cooper og Gaga synger seg inn i filmhistorien med en medrivende remake av motgang-gjør-sterk klassikeren.

test
Stax SR-009s

Dette er ikke lyd. Det er magi.

Nå vet jeg hvordan det er å ha et helt univers presset inn mellom ørene.

anmeldelse
Venom

Fisk på land!

Tom Hardy spleiset med brautende og glefsende aliens blir aldri hverken fugl eller fisk.