Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Beats Studio Buds

Skarpe Beats

Vi har vel sjeldent vært så spent på et par ørepropper til under 2000 kroner. Eller tilsvarende skuffet.

Skrevet av / 13.09.21 - 09:00
Beats Studio Buds
Geir Gråbein Nordby

Etter suksessen med de fantastiske, helt trådløse treningsproppene Powerbeats Pro har Apple-eide Beats nå kommet med en ny trådløs modell for hverdagsbruk. Beats Studio Buds har elliptisk hus, hvor AirPods-modellene har sine karakteristiske mikrofonpinner som stikker ut. Og mens AirPods ikke bryr seg veldig mye om Android-funksjonalitet, kan Beats Studio Buds kobles til både iOS- og Android-enheter med en enkel berøring, takket være NFC.

Beats Studio Buds GeirNordby-L&B scaled
Beats Studio Buds. Foto: Geir Gråbein Nordby

Som de mer sporty Powerbeats Pro har Studio Buds IPX4-sertifisering, så de tåler regn og svette. De bare sitter ikke fullt så idiotsikkert under trening, siden de ikke har ørebøylen til Powerbeats. Det følger med tre silikonpropper av ulike størrelser, for å kunne passe i de fleste ører. I anmelderens ører passet de mellomstore best.

Les også Fortsatt blant våre favoritter Trådløs rekkevidde i toppklasse, helstøpt passform – og meget engasjerende lyd.

Som AirPods Pro har Beats Studio Buds små ventiler som hindrer vakuumfølelse i ørene (som når man er under vann), og det funker. Mindre gnisselyder her enn med endel andre, men helt borte er de ikke.

beats studio buds colors
Beats Studio Pro kommer i fargene rødt, svart og hvitt. Foto: Beats

Spatial Audio

Apple Music-abonnenter vil sette pris på at Studio Buds støtter Spatial Audio via Dolby Atmos-lydspor, som finnes på utvalgte musikkutgivelser i Apple Music-katalogen.

Støykansellering og omgivelseslyd

Batteritiden er oppgitt til 5 timer fra proppene med støykansellering aktivert, med ytterligere 10 timer fra ladeetuiet. Uten støykansellering får du 8 pluss 16 timer.

Apropos støykansellering finnes det to moduser: Active blokkerer ut støy, mens Transparency gjør det motsatte og i stedet forsterker lyder utenfra. Dermed kan du prate med folk uten å måtte ta proppene ut av ørene.

iOS-brukere kan aktivere Apples stemmeassistent med en «Hei, Siri!», og Studio Buds støtter både Hvor er? i iOS og Finn enheten min i Android. Kjekt om du ofte glemmer hvor du har lagt dem.

beats studio buds black
Batteritiden er 5 timer med støykansellering aktivert, med to ekstra ladinger fra etuiet. Foto: Beats

Beats Studio Buds i praksis

Det er virkelig enkelt å koble til Studio Buds, enten det du har mobil med Android eller Apple operativsystem. Bare hold dem inntil mobilen, og de dukker opp. Passformen er god, og man gleder seg til å høre på musikk med disse.

Det vil si, det er inntil musikken faktisk starter. Men bare etter få takter har jeg egentlig fått nok. Musikken låter altfor hardt i øvre mellomtone. Vokaler skriker langt inn i øregangen, og strengeinstrumenter låter metallisk og ubehagelig.

Bassgjengivelsen er ikke overdreven som Beats tradisjonelt er kjent for, men er her i stedet godt balansert. Men det hjelper så lite, når resten av lydbildet skriker så det går kaldt nedover ryggen.

Beats Studio Buds lifestyle(2)
Foto: Beats

Det finnes ingen app til noen av Apple eller Beats sine hodetelefoner, ei heller Studio Buds. iPhone-brukere kan riktignok velge EQ-innstillinger på telefonen, men de fungerer bare i Apples egen Musikk-app (som også gjelder musikktjenesten Apple Music). Spotify har også innebygd EQ som kan brukes. Men det funker dårlig når det er app-betinget, for straks du åpner Netflix, YouTube, Tidal eller Qobuz – for å nevne noen – så er du tilbake til den skarpe, fæle lyden.

Samtalekvaliteten er heller ikke spesielt bra, det låter innestengt og tilslørt. Selve støydempingen funker greit nok, men selv om den gjør en god nok jobb til å dempe lavfrekvent støy utenfra, blir høyfrekvente lyder faktisk forsterket i forhold til når øreproppene får dempe dem passivt. Merkelig.

Beats Studio Buds lifestyle
Foto: Beats

Konklusjon

Jeg hadde gledet meg til å teste Beats Studio Buds, spesielt siden Powerbeats Pro er mine favorittpropper å trene med. Men Studio Buds tar et lydmessig mageplask, med en lyd som er for skarp og brutal til at jeg klarer å sette pris på den.

Talekvalitet er ikke spesielt god, og støydempingen middelmådig. Da hjelper det liksom ikke så mye at øreproppene støtter Spatial Audio og Dolby Atmos.

Karakter
Beats Studio Buds
Premium

Lyd & Bilde mener

Problemfri tilkobling. Støydemping og omgivelseslyd, støtter Spatial Audio. Bortkomne propper kan finnes ved hjelp av mobilen. Spiss lyd, ingen app med EQ-justering.

Også i denne testen:

5 helt trådløse ørepropper

OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er helt tydelig at OnePlus har brukt AirPods Pro som mal, likevel er Buds Pro så vellykket at de fortjener å bli sett på som noe eget.

Meget naturtro lyd på musikk, bra snert i piano og flott klang i stemmer. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Grei kontroll direkte på proppene, bra kvalitetsinntrykk.
Appen har ingen EQ-funksjon. Ikke multipunkt-tilkobling (ennå).
Les hele testen

Sennheiser CX True Wireless

Flott lyd, men...

Forutsatt at du finner puter som passer dine ører skikkelig, gir Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Fabelaktig lyd, såfremt du får optimal passform.
Ikke aktiv støykansellering eller omgivelseslyd. Maksimalt lydnivå kunne vært høyere. Silikonputene skled ofte ut av ørene våre, vi måtte ty til alternative puter.
Les hele testen

JBL Tour Pro+

Mulighet for kjempelyd

Hvis du er litt fingernem og stoler på egne ører, kan du skru deg til gullyd med JBL Tour Pro+.

Den flotte EQ-en gir mulighet for kjempegod lyd. Støydemping og omgivelseslyd er fine tilskudd. Trådløs lading.
Ukorrigert er lyden litt fislete i mellomtonen, og klangen generelt litt hard og kras. Ikke den beste talekvaliteten.
Les hele testen

Supra Nero-TX Pro

Kongen av bass

Supra har tatt sine strålende billigpropper og gitt dem aktiv støydemping – og enda lengre batteritid. Prislappen er også høyere.

Heftig bass, lang samlet batteritid, fungerende støykansellering og omgivelseslyd. Ultrakompakte!
Kan oppleves litt hard i øvre mellomtone, spesielt på enkelte kvinnestemmer. Lokket sitter ikke fast i ladeetuiet.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Lyd & Bilde
Scroll to Top