Search
Generic filters

: 3 smarte Blu-ray-spillere

Underholdningsportalen

Har du en eldre TV du er fornøyd med, men vil gjerne ta del i den nye smartrevolusjonen? Her er et tips: Kjøp en Blu-ray spiller med de samme finessene som TV-apparatene!

En Blu-ray spiller er en god og rimelig kilde til massevis av underholdning – både på disk og nett. For den som er opptatt av best mulig kvalitet når de ser film, er Blu-ray mediet fortsatt veien å gå. Med glitrende bildekvalitet i Full HD oppløsning og ikke minst, opptil 7.1 kanaler med høyoppløst surroundlyd, har Blu-ray et solid forsprang på de andre formatene når det gjelder bilde- og lydkvalitet. Når det virkelig er tid for å slenge bena på bordet, jekke en øl eller brus og fortære en kilo godteri med en favorittfilm på storskjermen – ja da er det Blu-ray som gjelder.

Når det er sagt, er det ikke alltid man vil betale 50-100-200 kroner eller mer for å se en hvilken som helst film i HD-oppløsning. Noen titler faller mer i kategorien ”leie” enn eie, og det er slett ikke alle filmer som utnytter Blu-ray mediets tekniske potensiale.

Til daglig lavterskel underholdning er derfor nettjenester som Youtube, Vimeo og fremfor alt abonnementstjenester som Netflix og HBO, et bra supplement til de spinnende platene. Her kan du se eldre titler og kanskje sjekke ut en spennende serie før du eventuelt kjøper de beste på Blu-ray. På denne måten er det lettere å finne godbiter, så vel som å sortere ut noen ”råtne epler” og B-filmer man ikke er tjent med å ha i samlingen.

Smarte Blu-ray spillere
TV- og elektronikkprodusentene har et stort dilemma: For å få investeringene i en ”smart” internett-plattform til å lønne seg, har de vært nødt til å spre teknologien på så mange enheter som mulig. Det har medført at de samme smartfunksjonene som sitter i TV-er til titusenvis av kroner, nå også er å finne i forholdsvis rimelige Blu-ray spillere. Dette gjelder fremfor alt de viktigste video-appene, og på sett og vis kan det være praktisk å ha disse videorelaterte funksjonene samlet i ett apparat, tilgjengelig via en HDMI-inngang. På denne måten kan du gjøre din gamle TV, eller for den saks skyld en projektor, ”smart” i en håndvending.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Feinschmeckeren

Panasonics nye toppmodell DMP-BDT500 gir svært høy bilde- og lydkvalitet til en fornuftig penge.

Lyd & Bilde mener

Glitrende bildekvalitet Rask og stillegående
Mangler Netflix (foreløpig)
 • 2 x HDMI
 • Ethernet og Wi-Fi internett
 • Network Services nettportal
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2995 kr

Panasonic introduserte sin første 3D Blu-ray spiller DMP-BDT300 for et par år siden, en stor og god spiller med solid mekanikk. Etterfølgerne til 300 har også hatt høy ytelse, men betydelig simplere byggekvalitet, og de litt mer kresne av oss, har nok savnet en riktig toppspiller fra Panasonic. Det har japanerne gjort noe med, og i år introduserte de ”high-end” modellen DMP-BDT500. Den er fortsatt å regne som en kompakt spiller, men har en solid og tillitvekkende utførelse, med tykkere kabinettvegger og generelt bedre finish enn Panasonics rimeligere spillere. Det merkes allerede når vi pakker den ut at dette er et steg opp fra de rimeligere spillerne. Panasonic-spilleren starter på et blunk, og leser Blu-ray filmene på rekordtid. I tillegg er den svært stillegående, uten antydning til susing eller during fra drivverket

God nettportal
DMP-BDT500 kommer med lik nettportal som TV-ene fra Panasonic, Smart Viera, men her er den omdøpt til ”Network Services”. Tjenestene er i bunn og grunn de samme, hvilket innebærer at populære videoapper som Youtube og Vimeo er på plass, Facebook, Twitter, og Skype videosamtale (kamera selges separat). Den populære Netflix-appen glimrer derimot med sitt fravær, foreløpig, men Panasonic vil implementere denne i BD-spillerne sine, slik de allerede har gjort på TV-apparatene sine, i løpet av året.

Bildekvalitet
Den flotte utførelsen ville naturligvis spilt liten rolle hvis den ikke ga utslag i bedre bilde. I Panasonic sitt tilfelle er det imidlertid en klar sammenheng mellom bygge- og bildekvalitet: Den er rett og slett superb! Panasonic-spilleren leverer et sylskarpt bilde, og det som er mest påfallende er hvordan den greier å bevare skarpheten også under bevegelser. Det gir en flyt og ”ro” i bildet som helt klart er et nivå over hva Sony og Samsung sine spillere presterer. Også her får du doble HDMI-utganger, som har praktiske fordeler i hjemmekinosammenheng. I tillegg må det nevnes, at Panasonic har gjort seg ekstra flid med lyddelen i BDT500, med en påkostet analogdel for stereolytting.

Konklusjon
Panasonic er tilbake på Blu-ray kartet med en spiller av tilnærmet high-end kvalitet, til en langt fra like high-end pris. DMP-BDT500 tar et merkbart steg opp fra budsjettspillerne på alle punkter, og er derfor lett å anbefale til de som vil ha en kresen Blu-ray spiller uten å betale en formue. Denne blir nok stående i referanseracket vårt en stund!

Høy ytelse

For drøye 2.500 kroner får du Sonys toppmodell BDP-S790, en rask spiller med høy bildekvalitet.

Lyd & Bilde mener

Skarpe bilder
En del drivverksstøy
 • 2 x HDMI
 • Ethernet og Wi-Fi internett
 • SEN nettportal
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2500 kr

Sony-spilleren har en kompakt, men solid utførelse. De skjulte knappene er berøringsfølsomme, og lyser opp først når du legger fingrene over dem. Sony-spilleren er lynrask, og åpner skuffen på brøkdelen av et sekund når vi starter den fra standby.

Dessverre støyer spilleren en hel del – vårt testeksemplar hadde en ganske dyp ”during” som var litt i overkant av det vi hadde forventet, og minner litt om en PS3. Litt ironisk når Sony har jobbet mye med å få sine projektorer til å gå så stille som mulig…

Begrenset nettportal
Sony har ikke vært like ambisiøse på smartsiden som et par av konkurrentene, og har holdt en litt lav profil i påvente av at samarbeidet med Google skal bære frukter. BDP-S790 kommer imidlertid med smartportalen Sony Entertainment Network (SEN) som byr på de mest elementære appene som Facebook, Youtube og Vimeo. Gledelig nok har Sony også fått på plass den nye Netflix-appen, som gir tilgang til et stort utvalg av serier og filmer, noen av dem i 720p kvalitet og 5.1 surroundlyd.

Bildekvalitet
Sony-spilleren kommer med doble HDMI-utganger, noe som er ganske uvanlig for en spiller i denne prisklassen. Dette gjør det mulig å splitte signalet mellom en TV og projektor, eller å kjøre lyd og bilde separat til skjerm og surroundreceiver – noe som kan være praktisk over lengre avstander. BDP-S790 har et meget skarpt Blu-ray bilde, og meget god bildebehandling. Du kan selv velge å la den interne bildeprosessoren manipulere bildet med ulike visningsmodus, eller sende det ubehandlet videre til TV-en. Sony skryter også av at denne spilleren kan oppskalere bildet til 4K oppløsning, men det blir mest en gimmick, siden enhver 4K-skjerm selv må ha innebygd oppskalering for å fylle skjermen, og det er usannsynlig at en spiller til 2.000 kroner gjør en bedre jobb enn en TV i hundretusenkroners-klassen. Men hvem vet? 4K eller ikke, Sony-spilleren byr på et meget skarpt bilde!

Konklusjon
Sony-spilleren har gode tilkoblingsmuligheter, og kommer med de viktigste video-appene om bord, men utover det er smartfinessene nokså begrensede. Vi er også litt skuffet over mye drivverkstøy fra denne ellers så solide spilleren. Totalinntrykket reddes imidlertid av at BDP-S790 leverer svært så god bildekvalitet.

Samsung BDP 8300
BDP8300 er en Blu-ray spiller utenom det vanlige. I tillegg til Blu-ray og smartportalen SmartHUB, har den også innebygd harddisk og TV-mottaker!
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  BenQ W5700

  Veil.pris 27999 ,- Rimelig kinomaskin med 4K Sjekk beste pris

  BenQ GS1

  Veil.pris 6149 ,- Se film hvor du vil Sjekk beste pris

  Philips PicoPix PPX4835

  Veil.pris 4990 ,- Bare bra på papiret Sjekk beste pris

  Philips PicoPix PPX3417W

  Veil.pris 3795 ,- Mange triks i ermet Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.