: Sony BDP-S790

Høy ytelse

For drøye 2.500 kroner får du Sonys toppmodell BDP-S790, en rask spiller med høy bildekvalitet.
Lyd & Bilde mener
Skarpe bilder
En del drivverksstøy
Spesifikasjoner
  • 2 x HDMI
  • Ethernet og Wi-Fi internett
  • SEN nettportal
Annonse
Annonse
forfatter

Sony-spilleren har en kompakt, men solid utførelse. De skjulte knappene er berøringsfølsomme, og lyser opp først når du legger fingrene over dem. Sony-spilleren er lynrask, og åpner skuffen på brøkdelen av et sekund når vi starter den fra standby.

Dessverre støyer spilleren en hel del – vårt testeksemplar hadde en ganske dyp ”during” som var litt i overkant av det vi hadde forventet, og minner litt om en PS3. Litt ironisk når Sony har jobbet mye med å få sine projektorer til å gå så stille som mulig…

Begrenset nettportal
Sony har ikke vært like ambisiøse på smartsiden som et par av konkurrentene, og har holdt en litt lav profil i påvente av at samarbeidet med Google skal bære frukter. BDP-S790 kommer imidlertid med smartportalen Sony Entertainment Network (SEN) som byr på de mest elementære appene som Facebook, Youtube og Vimeo. Gledelig nok har Sony også fått på plass den nye Netflix-appen, som gir tilgang til et stort utvalg av serier og filmer, noen av dem i 720p kvalitet og 5.1 surroundlyd.

Bildekvalitet
Sony-spilleren kommer med doble HDMI-utganger, noe som er ganske uvanlig for en spiller i denne prisklassen. Dette gjør det mulig å splitte signalet mellom en TV og projektor, eller å kjøre lyd og bilde separat til skjerm og surroundreceiver – noe som kan være praktisk over lengre avstander. BDP-S790 har et meget skarpt Blu-ray bilde, og meget god bildebehandling. Du kan selv velge å la den interne bildeprosessoren manipulere bildet med ulike visningsmodus, eller sende det ubehandlet videre til TV-en. Sony skryter også av at denne spilleren kan oppskalere bildet til 4K oppløsning, men det blir mest en gimmick, siden enhver 4K-skjerm selv må ha innebygd oppskalering for å fylle skjermen, og det er usannsynlig at en spiller til 2.000 kroner gjør en bedre jobb enn en TV i hundretusenkroners-klassen. Men hvem vet? 4K eller ikke, Sony-spilleren byr på et meget skarpt bilde!

Konklusjon
Sony-spilleren har gode tilkoblingsmuligheter, og kommer med de viktigste video-appene om bord, men utover det er smartfinessene nokså begrensede. Vi er også litt skuffet over mye drivverkstøy fra denne ellers så solide spilleren. Totalinntrykket reddes imidlertid av at BDP-S790 leverer svært så god bildekvalitet.

Også i denne testen:

Samsung BDP 8300

Multikunstneren

BDP8300 er en Blu-ray spiller utenom det vanlige. I tillegg til Blu-ray og smartportalen SmartHUB, har den også innebygd harddisk og TV-mottaker!

Flere underholdningsmuligheter God smartportal
Ekstra støy

Panasonic DMP-BDT500

Feinschmeckeren

Panasonics nye toppmodell DMP-BDT500 gir svært høy bilde- og lydkvalitet til en fornuftig penge.

Glitrende bildekvalitet Rask og stillegående
Mangler Netflix (foreløpig)
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.