TEST: Sony BDP-S790 – Høy ytelse
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony BDP-S790

Høy ytelse

For drøye 2.500 kroner får du Sonys toppmodell BDP-S790, en rask spiller med høy bildekvalitet.

forfatter
Publisert 10.12.12 - 06:32
L&B mener
Skarpe bilder
En del drivverksstøy
Spesifikasjoner
  • 2 x HDMI
  • Ethernet og Wi-Fi internett
  • SEN nettportal
Veil. pris 2500Pr. 10.12.12 Produktside

Sony-spilleren har en kompakt, men solid utførelse. De skjulte knappene er berøringsfølsomme, og lyser opp først når du legger fingrene over dem. Sony-spilleren er lynrask, og åpner skuffen på brøkdelen av et sekund når vi starter den fra standby.

Dessverre støyer spilleren en hel del – vårt testeksemplar hadde en ganske dyp ”during” som var litt i overkant av det vi hadde forventet, og minner litt om en PS3. Litt ironisk når Sony har jobbet mye med å få sine projektorer til å gå så stille som mulig…

Begrenset nettportal
Sony har ikke vært like ambisiøse på smartsiden som et par av konkurrentene, og har holdt en litt lav profil i påvente av at samarbeidet med Google skal bære frukter. BDP-S790 kommer imidlertid med smartportalen Sony Entertainment Network (SEN) som byr på de mest elementære appene som Facebook, Youtube og Vimeo. Gledelig nok har Sony også fått på plass den nye Netflix-appen, som gir tilgang til et stort utvalg av serier og filmer, noen av dem i 720p kvalitet og 5.1 surroundlyd.

Bildekvalitet
Sony-spilleren kommer med doble HDMI-utganger, noe som er ganske uvanlig for en spiller i denne prisklassen. Dette gjør det mulig å splitte signalet mellom en TV og projektor, eller å kjøre lyd og bilde separat til skjerm og surroundreceiver – noe som kan være praktisk over lengre avstander. BDP-S790 har et meget skarpt Blu-ray bilde, og meget god bildebehandling. Du kan selv velge å la den interne bildeprosessoren manipulere bildet med ulike visningsmodus, eller sende det ubehandlet videre til TV-en. Sony skryter også av at denne spilleren kan oppskalere bildet til 4K oppløsning, men det blir mest en gimmick, siden enhver 4K-skjerm selv må ha innebygd oppskalering for å fylle skjermen, og det er usannsynlig at en spiller til 2.000 kroner gjør en bedre jobb enn en TV i hundretusenkroners-klassen. Men hvem vet? 4K eller ikke, Sony-spilleren byr på et meget skarpt bilde!

Konklusjon
Sony-spilleren har gode tilkoblingsmuligheter, og kommer med de viktigste video-appene om bord, men utover det er smartfinessene nokså begrensede. Vi er også litt skuffet over mye drivverkstøy fra denne ellers så solide spilleren. Totalinntrykket reddes imidlertid av at BDP-S790 leverer svært så god bildekvalitet.

Også i denne testen:

Samsung BDP 8300

Multikunstneren

BDP8300 er en Blu-ray spiller utenom det vanlige. I tillegg til Blu-ray og smartportalen SmartHUB, har den også innebygd harddisk og TV-mottaker!

Flere underholdningsmuligheter God smartportal
Ekstra støy

Panasonic DMP-BDT500

Feinschmeckeren

Panasonics nye toppmodell DMP-BDT500 gir svært høy bilde- og lydkvalitet til en fornuftig penge.

Glitrende bildekvalitet Rask og stillegående
Mangler Netflix (foreløpig)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend