Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sony BDP-S790

Høy ytelse

For drøye 2.500 kroner får du Sonys toppmodell BDP-S790, en rask spiller med høy bildekvalitet.

Skrevet av / 10.12.12 - 06:32
Sony BDP-S790
Audun Hage

Sony-spilleren har en kompakt, men solid utførelse. De skjulte knappene er berøringsfølsomme, og lyser opp først når du legger fingrene over dem. Sony-spilleren er lynrask, og åpner skuffen på brøkdelen av et sekund når vi starter den fra standby.

Dessverre støyer spilleren en hel del – vårt testeksemplar hadde en ganske dyp ”during” som var litt i overkant av det vi hadde forventet, og minner litt om en PS3. Litt ironisk når Sony har jobbet mye med å få sine projektorer til å gå så stille som mulig…

Begrenset nettportal
Sony har ikke vært like ambisiøse på smartsiden som et par av konkurrentene, og har holdt en litt lav profil i påvente av at samarbeidet med Google skal bære frukter. BDP-S790 kommer imidlertid med smartportalen Sony Entertainment Network (SEN) som byr på de mest elementære appene som Facebook, Youtube og Vimeo. Gledelig nok har Sony også fått på plass den nye Netflix-appen, som gir tilgang til et stort utvalg av serier og filmer, noen av dem i 720p kvalitet og 5.1 surroundlyd.

Bildekvalitet
Sony-spilleren kommer med doble HDMI-utganger, noe som er ganske uvanlig for en spiller i denne prisklassen. Dette gjør det mulig å splitte signalet mellom en TV og projektor, eller å kjøre lyd og bilde separat til skjerm og surroundreceiver – noe som kan være praktisk over lengre avstander. BDP-S790 har et meget skarpt Blu-ray bilde, og meget god bildebehandling. Du kan selv velge å la den interne bildeprosessoren manipulere bildet med ulike visningsmodus, eller sende det ubehandlet videre til TV-en. Sony skryter også av at denne spilleren kan oppskalere bildet til 4K oppløsning, men det blir mest en gimmick, siden enhver 4K-skjerm selv må ha innebygd oppskalering for å fylle skjermen, og det er usannsynlig at en spiller til 2.000 kroner gjør en bedre jobb enn en TV i hundretusenkroners-klassen. Men hvem vet? 4K eller ikke, Sony-spilleren byr på et meget skarpt bilde!

Konklusjon
Sony-spilleren har gode tilkoblingsmuligheter, og kommer med de viktigste video-appene om bord, men utover det er smartfinessene nokså begrensede. Vi er også litt skuffet over mye drivverkstøy fra denne ellers så solide spilleren. Totalinntrykket reddes imidlertid av at BDP-S790 leverer svært så god bildekvalitet.

Lyd & Bilde mener

Skarpe bilder En del drivverksstøy

Også i denne testen:

3 smarte Blu-ray-spillere

Samsung BDP 8300

Multikunstneren

BDP8300 er en Blu-ray spiller utenom det vanlige. I tillegg til Blu-ray og smartportalen SmartHUB, har den også innebygd harddisk og TV-mottaker!

Flere underholdningsmuligheter God smartportal
Ekstra støy
Les hele testen

Panasonic DMP-BDT500

Feinschmeckeren

Panasonics nye toppmodell DMP-BDT500 gir svært høy bilde- og lydkvalitet til en fornuftig penge.

Glitrende bildekvalitet Rask og stillegående
Mangler Netflix (foreløpig)
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Hvor bra er Sonys beste lydplanke?

Ny Blu-ray spiller for de kresne

Scroll to Top