Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Samsung BDP 8300

Multikunstneren

BDP8300 er en Blu-ray spiller utenom det vanlige. I tillegg til Blu-ray og smartportalen SmartHUB, har den også innebygd harddisk og TV-mottaker!
Lyd & Bilde mener
Flere underholdningsmuligheter God smartportal
Ekstra støy
Spesifikasjoner
  • 1 x HDMI
  • Ethernet og Wi-Fi internett
  • 320GB harddisk
  • SmartHUB nettportal

Samsung leverer en rekke Blu-ray spillere med fancy og annerledes utseende. I forhold til disse er BDP8300N en mer tradisjonell firkantet boks, som til gjengjeld er meget rik på finesser. BDP8000-serien kommer i utgaver med henholdsvis 320, 500 og 1000 GB lagringsplass, og her tester vi den minste. Det blir litt feil å kalle disse Blu-ray opptakere, siden du ikke kan ta opp fra eller til de kopibeskyttede diskene. Derimot kan du ved siden av å se film fra disk, også se og ta opp TV-programmer fra eteren. Samsung-spilleren har doble TV-tunere slik at man kan ta opp og se et annet program samtidig, i teorien. Den er kompatibel med det digitale bakkenettet (RiksTV), men selv om den også har DVB-C kabeltuner innebygd, støttes den ikke av kabelleverandøren Canal Digital, og kan derfor ikke benyttes som PVR til denne leverandøren. BDP8300N er rask til å starte, men bruker litt lengre tid på å lese filmen enn de aller beste. Harddisk og ekstra innmat har dessuten en bakside: Samsung-opptakeren støyer litt mer enn vanlige Blu-ray spillere, både i form av harddisk og viftestøy

SmartHUB
Samsungs smartportal er blant de ledende på sitt felt, og Blu-ray spilleren kommer med mange av de samme tjenestene som Samsungs smarte TV-er. Aller mest hendig er Netflix og HBO sine apper (sistnevnte er eksklusiv for Samsung i en periode) som åpner en hel verden av filmer og serier som du kan se når det passer deg.

Bildekvalitet
Samsung-spilleren er svært velutstyrt, men på bildesiden er den mer ordinær. Bildekvaliteten fra Blu-ray er helt utmerket, men vi savner litt briljans og skarphet sammenlignet med spillerne fra Sony og Panasonic. Oppskaleringen av vanlig DVD-er er heller ikke det beste vi har sett.

Konklusjon
For den som kan dra nytte av muligheten til å se og ta opp TV-programmer – for eksempel de som mangler en TV-mottaker i hjemmekinoen sin – er Samsung BDP8300N et bra valg. For oss som først og fremst vil se film via disk eller nettverk, forsvarer ikke Samsung-spilleren helt merkostnaden, da bildekvaliteten er mer på nivå med en vanlig budsjettspiller.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Panasonic DMP-BDT500

Feinschmeckeren

Panasonics nye toppmodell DMP-BDT500 gir svært høy bilde- og lydkvalitet til en fornuftig penge.

Glitrende bildekvalitet Rask og stillegående
Mangler Netflix (foreløpig)

Sony BDP-S790

Høy ytelse

For drøye 2.500 kroner får du Sonys toppmodell BDP-S790, en rask spiller med høy bildekvalitet.

Skarpe bilder
En del drivverksstøy
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

5 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.