: Panasonic DMP-BDT500

Feinschmeckeren

Panasonics nye toppmodell DMP-BDT500 gir svært høy bilde- og lydkvalitet til en fornuftig penge.
Lyd & Bilde mener
Glitrende bildekvalitet Rask og stillegående
Mangler Netflix (foreløpig)
Spesifikasjoner
  • 2 x HDMI
  • Ethernet og Wi-Fi internett
  • Network Services nettportal
Annonse
Annonse
forfatter

Panasonic introduserte sin første 3D Blu-ray spiller DMP-BDT300 for et par år siden, en stor og god spiller med solid mekanikk. Etterfølgerne til 300 har også hatt høy ytelse, men betydelig simplere byggekvalitet, og de litt mer kresne av oss, har nok savnet en riktig toppspiller fra Panasonic. Det har japanerne gjort noe med, og i år introduserte de ”high-end” modellen DMP-BDT500. Den er fortsatt å regne som en kompakt spiller, men har en solid og tillitvekkende utførelse, med tykkere kabinettvegger og generelt bedre finish enn Panasonics rimeligere spillere. Det merkes allerede når vi pakker den ut at dette er et steg opp fra de rimeligere spillerne. Panasonic-spilleren starter på et blunk, og leser Blu-ray filmene på rekordtid. I tillegg er den svært stillegående, uten antydning til susing eller during fra drivverket

God nettportal
DMP-BDT500 kommer med lik nettportal som TV-ene fra Panasonic, Smart Viera, men her er den omdøpt til ”Network Services”. Tjenestene er i bunn og grunn de samme, hvilket innebærer at populære videoapper som Youtube og Vimeo er på plass, Facebook, Twitter, og Skype videosamtale (kamera selges separat). Den populære Netflix-appen glimrer derimot med sitt fravær, foreløpig, men Panasonic vil implementere denne i BD-spillerne sine, slik de allerede har gjort på TV-apparatene sine, i løpet av året.

Bildekvalitet
Den flotte utførelsen ville naturligvis spilt liten rolle hvis den ikke ga utslag i bedre bilde. I Panasonic sitt tilfelle er det imidlertid en klar sammenheng mellom bygge- og bildekvalitet: Den er rett og slett superb! Panasonic-spilleren leverer et sylskarpt bilde, og det som er mest påfallende er hvordan den greier å bevare skarpheten også under bevegelser. Det gir en flyt og ”ro” i bildet som helt klart er et nivå over hva Sony og Samsung sine spillere presterer. Også her får du doble HDMI-utganger, som har praktiske fordeler i hjemmekinosammenheng. I tillegg må det nevnes, at Panasonic har gjort seg ekstra flid med lyddelen i BDT500, med en påkostet analogdel for stereolytting.

Konklusjon
Panasonic er tilbake på Blu-ray kartet med en spiller av tilnærmet high-end kvalitet, til en langt fra like high-end pris. DMP-BDT500 tar et merkbart steg opp fra budsjettspillerne på alle punkter, og er derfor lett å anbefale til de som vil ha en kresen Blu-ray spiller uten å betale en formue. Denne blir nok stående i referanseracket vårt en stund!

Også i denne testen:

Samsung BDP 8300

Multikunstneren

BDP8300 er en Blu-ray spiller utenom det vanlige. I tillegg til Blu-ray og smartportalen SmartHUB, har den også innebygd harddisk og TV-mottaker!

Flere underholdningsmuligheter God smartportal
Ekstra støy

Sony BDP-S790

Høy ytelse

For drøye 2.500 kroner får du Sonys toppmodell BDP-S790, en rask spiller med høy bildekvalitet.

Skarpe bilder
En del drivverksstøy
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!