Philips PicoPix PPX4835 ser på papiret ut som gull. En oppløsning på hele 1280 x 720 piksler gir et godt utgangspunkt, kombinert med en lysstyrke på hele 350 Lumen. Innebygd høyttaler på 3 watt gir også kraftigere lyd enn mange andre tilsvarende projektorer, selv om heller ikke denne kan måle seg med en ekstern høyttaler.
Her er ingen innebygd avspiller for videofiler eller trådløs funksjonalitet. I stedet har man satset på en ren HDMI-inngang. Den støtter MHL og kan dermed motta video fra Android-mobiler, mens iOS-brukere kan bruke en HDMI-adapter.
Ytelse
Lysstyrken til PPX4835 stiller i en annen klasse enn sine rimeligere konkurrenter. Marvel-filmen Doctor Strange er mer synlig i lyse omgivelser, og man kan projisere et større bilde uten at det blir for mørkt. Og runde objekter er jevnere, uten sagtennene de får av projektorene med lavere oppløsning. Så langt så bra.
Men det er noen seriøse problemer, og da ser vi bort fra at viften støyer noe. For det første blir ikke fokus skarpt nok. Både PPX3417W og Asus E1 har skarpere bilder. Videre ser ansikter nærmest solbrent ut, grunnet for lite intensitet i grønt.
Men det største problemet til projektoren er fargebanding. Der himmelen skal ha jevne sjatteringer mellom mørke og lyse områder, ser den i stedet ut som tverrsnittet av en løk. Med kraftige hopp fra nivå til nivå. Slik blir irriterende i lengden.
Konklusjon
Det som på papiret ser så bra ut, med 720p oppløsning og en heftig lysstyrke på 350 Lumen, blir ødelagt av at bildet aldri blir helt skarpt nok, og en lite energisk grønnfarge gjør at ansikter blir for rødlige og bildene generelt flate. Verst er fargebandingen, som gjør at himmel og andre scener som skal ha jevne sjatteringer, i stedet ser ut som tverrsnittet av en løk.
Da hjelper det lite med en nokså kraftig høyttaler og at man kan bruke projektoren som en nødlader.
Lyd & Bilde mener
God lysstyrke kombineres med høy pikseloppløsning, og med mulighet for å projisere ganske så store bilder. Bildet blir aldri helt skarpt, og det hele blir ganske flatt og livløst. Fargebanding er også et problem, og viften støyer noe.
Veil. pris 4990 kr
Spesifikasjoner
- Lysstyrke / kontrast: 350 Lumen / 100..000:1
- Oppløsning: 1280 x 720
- Bildestørrelse: 15-150" (0,5 - 5 m)
- Throw ratio: 1.47
- Innganger: HDMI/MHL, USB (for bruk som nødlader)
- Lyd: 3 w høyttaler, hodetelefonutgang
- Trådløst: Nei
- Batteritid: 3 t (økomodus)
- Mål og vekt: 115 x 115 x 32 mm / 342 g
- Web: philips.no
Også i denne testen:
6 bærbare projektorer
BenQ GS1
Se film hvor du vil
BenQ GS1 er et Columbi egg av en projektor, som gjør det mulig å ta de store filmopplevelsene med ut i verden.
Philips PicoPix PPX3417W
Mange triks i ermet
Enten du vil se video fra mobil, PC, minnekort eller USB – eller til og med trådløst – er dette en projektor å regne med.
Asus ZenBeam E1
Lommekino til turen
Asus’ miniprojektor er ikke større enn en gammeldags Walkman, og den gjør for hjemmekinoen hva den bærbare kassettspilleren i sin tid gjorde for stereoanlegget.
Asus S1
Velvalgt kompromiss
Asus S1 har bare ett mål for øye: å gi den beste bildekvaliteten for pengene fra et svært kompakt format.
Philips PicoPix PPX5110
Inngangsbilletten
Denne superkompakte projektoren kan strømme video trådløst direkte fra din smartmobil.
Les videre med LB+
LB+ Total uke
Tilgang til ALT innhold i en uke
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser