Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

5 surroundreceivere

Heftig surround fra billige forsterkere

Først med litt kraft under panseret kan man for alvor begynne å snakke om skikkelige hjemmekinoopplevelser. Og som disse surroundreceiverne beviser, trenger det slett ikke å være dyrt.

Da HD-lydformatene gjorde sitt inntog med Blu-ray ble det mulig å få bedre lyd ut av hjemmekinoanleggene – også i den lavere enden av prisskalaen. For, mens vi for tre år siden ville fnyst av receivere til under 5.000 kroner, kan du nå få respektabel lydkvalitet til 3.500 kroner. HD-lydformatene på Blu-ray er litt av grunnen, men også at konkurransen om kundene har blitt ytterligere presset, slik at det fires på avansen i alle ledd. Dette er gode nyheter for forbrukerne (men kanskje ikke for bransjen og miljøet).

Bruk subwoofer
Receiverne i denne klassen vil sammen med noen gode høyttalere banke livskiten ut av de billige komplettanleggene som selger som hakka møkk. Men siden de ikke har like mye kraft som receivere til 7-8000 kroner, anbefaler vi på det sterkeste å avlaste receiveren i det krevende bassområdet med en aktiv subwoofer av god kvalitet.

Nettverk
Siste skrik er at også billige receivere som her har fått nettverksfunksjon. Det betyr at du kan strømme musikksamlingen din via nettverket og direkte ut fra anlegget. I tillegg har de internettradio, og to av receiverne i denne testen har dessuten AirPlay innebygd. Dermed kan du spille av musikksamlingen direkte fra din iPod – trådløst

Produkter i testen

Kenwood RV-7000

Under par

Kenwood RV-7000 er 3D-klar, men er dessverre ellers en umoderne maskin.

Låter greit
Brukervennlighet Mangler autooppsett Mangler skjermmeny

Denon AVR-1912

Best i klassen

Denon AVR-1912 er den rimeligste receiveren vi vet om med AirPlay. Den er dessuten den mest vellydende surroundreceiveren til under 5.000 kroner. Et meget godt kjøp!

Låter topp i stereo Avansert romkorreksjon Meget velutstyrt
Litt begrenset kraft

Pioneer VSX-921

Velutstyrt godlyd

Pioneer satser på mye utstyr for pengene, med VSX-921. En ekte 7.1-receiver med AirPlay, meget enkel oppsettsveiledning og god lyd.

Låter bra Brukervennlig Meget velutstyrt
Savner litt oppløsning

Yamaha RX-V471

Brukervennlig og god

Yamaha har satset på å gjøre RX-V471 en av de mest brukervennlige receiverne i sin klasse. Bra låter den også. Den mangler bare litt utstyr.

Kraftig God og fyldig lyd Brukervennlig
Mangler nettverkstilkobling

Onkyo TX-NR509

Mye utstyr for pengene

Receiveren fra Onkyo er testens rimeligste med nettverkstilkobling og strømming. At den i tillegg låter fint gjør den til en seriøs kandidat i et tett felt. Den tilbyr avanserte funksjoner til en lavere pris enn konkurrentene.

God dynamikk Brukervennlighet Nettverksfunksjon
Mangler litt oppløsning
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.