: Kenwood RV-7000

Under par

Kenwood RV-7000 er 3D-klar, men er dessverre ellers en umoderne maskin.
Lyd & Bilde mener
Låter greit
Brukervennlighet Mangler autooppsett Mangler skjermmeny
Spesifikasjoner
  • HDMI: 4 inn, 1 ut
  • 5 x 100 watt (6 ohm)
  • 3D og lydretur
  • Ikke romkorreksjon
  • Ikke nettverk
Annonse
Annonse
forfatter

Det er gledelig at Kenwood er klare med receivere som både støtter 3D og som har lydreturkanal. RV-7000 er hittil toppmodellen blant disse, og til 4.500 kroner stiller den til start med sterk konkurranse. Det er derfor litt merkelig at Kenwood hva funksjonalitet og tilkoblinger angår ikke helt har fulgt med i timen.

Det første vi merker oss er at skruterminaler kun finnes til fronthøyttalerne, mens senter- og bakhøyttalerne må nøye seg med klemterminaler. Det betyr at du kan glemme kabler med bananplugger (for øvrig er plomberingene på skruterminalene også vriene å få av, for den som ønsker å bruke bananer på disse).

Vi biter oss også merke i at dette er testens eneste receiver som ikke har automatisk høyttalerkalibrering eller romkorreksjon. Dermed må brukeren selv ta målebåndet fatt og metre opp avstanden fra sittepunkt til hver enkelt høyttaler. Problemet fortsetter med at receiveren også er eneste i testen uten ekstern skjermmeny. Så du må forholde deg til produktets tegnrute (display) når du skal kalibrere. Hvilket er vanskelig, fordi den er lite intuitiv med plass til bare én linje med skrift, og det hendte rett som det var at vi trykte oss ut av det vi holdt på med. Brukervennligheten på RV-7000 er rett og slett dårlig.

Lydkvaliteten
Når vi endelig har fått kalibrert receiveren som vi vil ha den, synes vi den låter ok. I stereo mangler den oppløsningen til Denon, og den kan også tidvis bli litt krassere enn Pioneer, Onkyo og Yamaha, selv i Pure Audio lydmodus (bruk denne, da låter det best). Du skal ikke presse den til å spille for høyt før forvrengningen melder seg. Spesielt ikke når musikken har mye bass, som krever mye strøm. Merk deg at receiveren har høy gain (det blir høyt lenge før -10dB på nivåmeteret), og at du kan bli lurt til å tro at den er kraftigere enn i virkeligheten.

I surround har receiveren litt mindre oppløsning og detaljer enn konkurrentene, men det fungerer ok. En actionfilm som Terminator 4 er spennende, og trøkket er der, men dialogene er litt hermetiske og unyanserte. Det samme med musikk i surround, det kan engasjere, men er du glad i strykere og andre akustiske instrumenter, er ikke receiveren like velpolert i klanglagene som de andre.

Annonse

Totalt sett synes vi Kenwood RV-7000 er en receiver som låter som en firer men som har brukervennligheten til en toer. Derfor får den tre av oss.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Denon AVR-1912

Best i klassen

Denon AVR-1912 er den rimeligste receiveren vi vet om med AirPlay. Den er dessuten den mest vellydende surroundreceiveren til under 5.000 kroner. Et meget godt kjøp!

Låter topp i stereo Avansert romkorreksjon Meget velutstyrt
Litt begrenset kraft

Pioneer VSX-921

Velutstyrt godlyd

Pioneer satser på mye utstyr for pengene, med VSX-921. En ekte 7.1-receiver med AirPlay, meget enkel oppsettsveiledning og god lyd.

Låter bra Brukervennlig Meget velutstyrt
Savner litt oppløsning

Yamaha RX-V471

Brukervennlig og god

Yamaha har satset på å gjøre RX-V471 en av de mest brukervennlige receiverne i sin klasse. Bra låter den også. Den mangler bare litt utstyr.

Kraftig God og fyldig lyd Brukervennlig
Mangler nettverkstilkobling

Onkyo TX-NR509

Mye utstyr for pengene

Receiveren fra Onkyo er testens rimeligste med nettverkstilkobling og strømming. At den i tillegg låter fint gjør den til en seriøs kandidat i et tett felt. Den tilbyr avanserte funksjoner til en lavere pris enn konkurrentene.

God dynamikk Brukervennlighet Nettverksfunksjon
Mangler litt oppløsning
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.