: Kenwood RV-7000

Under par

Kenwood RV-7000 er 3D-klar, men er dessverre ellers en umoderne maskin.
Lyd & Bilde mener
Låter greit
Brukervennlighet Mangler autooppsett Mangler skjermmeny
Spesifikasjoner
  • HDMI: 4 inn, 1 ut
  • 5 x 100 watt (6 ohm)
  • 3D og lydretur
  • Ikke romkorreksjon
  • Ikke nettverk
Annonse
Annonse
forfatter

Det er gledelig at Kenwood er klare med receivere som både støtter 3D og som har lydreturkanal. RV-7000 er hittil toppmodellen blant disse, og til 4.500 kroner stiller den til start med sterk konkurranse. Det er derfor litt merkelig at Kenwood hva funksjonalitet og tilkoblinger angår ikke helt har fulgt med i timen.

Det første vi merker oss er at skruterminaler kun finnes til fronthøyttalerne, mens senter- og bakhøyttalerne må nøye seg med klemterminaler. Det betyr at du kan glemme kabler med bananplugger (for øvrig er plomberingene på skruterminalene også vriene å få av, for den som ønsker å bruke bananer på disse).

Vi biter oss også merke i at dette er testens eneste receiver som ikke har automatisk høyttalerkalibrering eller romkorreksjon. Dermed må brukeren selv ta målebåndet fatt og metre opp avstanden fra sittepunkt til hver enkelt høyttaler. Problemet fortsetter med at receiveren også er eneste i testen uten ekstern skjermmeny. Så du må forholde deg til produktets tegnrute (display) når du skal kalibrere. Hvilket er vanskelig, fordi den er lite intuitiv med plass til bare én linje med skrift, og det hendte rett som det var at vi trykte oss ut av det vi holdt på med. Brukervennligheten på RV-7000 er rett og slett dårlig.

Lydkvaliteten
Når vi endelig har fått kalibrert receiveren som vi vil ha den, synes vi den låter ok. I stereo mangler den oppløsningen til Denon, og den kan også tidvis bli litt krassere enn Pioneer, Onkyo og Yamaha, selv i Pure Audio lydmodus (bruk denne, da låter det best). Du skal ikke presse den til å spille for høyt før forvrengningen melder seg. Spesielt ikke når musikken har mye bass, som krever mye strøm. Merk deg at receiveren har høy gain (det blir høyt lenge før -10dB på nivåmeteret), og at du kan bli lurt til å tro at den er kraftigere enn i virkeligheten.

I surround har receiveren litt mindre oppløsning og detaljer enn konkurrentene, men det fungerer ok. En actionfilm som Terminator 4 er spennende, og trøkket er der, men dialogene er litt hermetiske og unyanserte. Det samme med musikk i surround, det kan engasjere, men er du glad i strykere og andre akustiske instrumenter, er ikke receiveren like velpolert i klanglagene som de andre.

Totalt sett synes vi Kenwood RV-7000 er en receiver som låter som en firer men som har brukervennligheten til en toer. Derfor får den tre av oss.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Denon AVR-1912

Best i klassen

Denon AVR-1912 er den rimeligste receiveren vi vet om med AirPlay. Den er dessuten den mest vellydende surroundreceiveren til under 5.000 kroner. Et meget godt kjøp!

Låter topp i stereo Avansert romkorreksjon Meget velutstyrt
Litt begrenset kraft

Pioneer VSX-921

Velutstyrt godlyd

Pioneer satser på mye utstyr for pengene, med VSX-921. En ekte 7.1-receiver med AirPlay, meget enkel oppsettsveiledning og god lyd.

Låter bra Brukervennlig Meget velutstyrt
Savner litt oppløsning

Yamaha RX-V471

Brukervennlig og god

Yamaha har satset på å gjøre RX-V471 en av de mest brukervennlige receiverne i sin klasse. Bra låter den også. Den mangler bare litt utstyr.

Kraftig God og fyldig lyd Brukervennlig
Mangler nettverkstilkobling

Onkyo TX-NR509

Mye utstyr for pengene

Receiveren fra Onkyo er testens rimeligste med nettverkstilkobling og strømming. At den i tillegg låter fint gjør den til en seriøs kandidat i et tett felt. Den tilbyr avanserte funksjoner til en lavere pris enn konkurrentene.

God dynamikk Brukervennlighet Nettverksfunksjon
Mangler litt oppløsning
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.