Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

: Yamaha RX-V471

Brukervennlig og god

Yamaha har satset på å gjøre RX-V471 en av de mest brukervennlige receiverne i sin klasse. Bra låter den også. Den mangler bare litt utstyr.

Skrevet av / 20.09.11 - 11:09
Yamaha RX-V471
Geir Gråbein Nordby

Yamaha setter brukervennligheten i høysetet med sin nye linje receivere. Skjermmenyen er helt ny, og svært oversiktlig. I tillegg har den programmerbare fjernkontrollen fire SCENE-knapper, som kan programmeres til å gjøre flere funksjoner. Kanskje du vil at den ene skal skru på både TV-en og receiveren og sette begge til riktig kanal, og samtidig skru på Blu-ray-spilleren? På samme måte kan neste knapp skru av Blu-ray-spilleren, på dekoderen og skifte kanal på TV-en. Du bestemmer. Dette tar imidlertid litt tid å sette seg inn i. RX-V471 er en ren 5.1-kanals receiver, da med 24-bit/192 kHz dekoding for samtlige kanaler, for ekte HD-lydgjengivelse. Den har jitterreduksjon på alle fire HDMI-innganger, og en iPod-kompatibel USB-inngang i front.

Yamahas romkorreksjon heter YPAO, og korrigerer for én sitteplass. Denne receiveren har ikke nettverkstilkobling. Den skal imidlertid ha for god brukervennlighet, selv om receiverens tegnrute ikke viser hva som foregår i oppsettmenyen, men man er nødt til å bruke den eksterne skjermmenyen. Et problem for den som bare har projektor, da projektorens viftestøy vil gå utover autokalibreringen.

Lydkvaliteten
Med musikk i stereo gjengir Yamaha-receiveren et behagelig lydbilde. Den er litt glattere i overtoneområdet enn Pioneer og Onkyo, som gjør at litt skarpe kvinnevokaler er mer behagelig, og receiveren er generelt litt varmere og fyldigere i klangen. Den når likevel ikke helt opp til Denon. Til gjengjeld kan Yamaha-receiveren presses litt lenger i lydnivå før den går over i forvrengning.

Musikk og film i surround låter best i Direct-modus, om rommet er symmetrisk. Da varter Yamaha opp med et ganske stort og åpent lydbilde. Helt sømløst er det ikke etter autooppsettet, vi synes bakkanalene kunne vært litt mer forsinket i vårt testrom for å gjøre de mer diffuse. Vi liker da Yamahas avstandsnøyaktighet med 5 cm til hver kanal, og at den ikke skrur av lyden mens man gjør manuelle innstillinger. Merk at oppsettmenyen er deaktivert i Direct-modus. Totalt sett har Yamaha meget god lyd, med rene og klare dialoger uten at det går over i det analytiske, mens det er god kontroll på knall og bang. Sammen med en subwoofer er det imponerende hvor mye den gjør ut av seg. Uten subwoofer gisper den fortere etter pust, som ventet i denne prisklassen.

Det eneste savnet til Yamaha er nettverksfunksjon og strømming, som ville utvidet  bruksområdene og virkelig gjort den til navet i underholdningssenteret.

Lyd & Bilde mener

Kraftig God og fyldig lyd Brukervennlig Mangler nettverkstilkobling

Også i denne testen:

5 surroundreceivere

Kenwood RV-7000

Under par

Kenwood RV-7000 er 3D-klar, men er dessverre ellers en umoderne maskin.

Låter greit
Brukervennlighet Mangler autooppsett Mangler skjermmeny
Les hele testen

Denon AVR-1912

Best i klassen

Denon AVR-1912 er den rimeligste receiveren vi vet om med AirPlay. Den er dessuten den mest vellydende surroundreceiveren til under 5.000 kroner. Et meget godt kjøp!

Låter topp i stereo Avansert romkorreksjon Meget velutstyrt
Litt begrenset kraft
Les hele testen

Pioneer VSX-921

Velutstyrt godlyd

Pioneer satser på mye utstyr for pengene, med VSX-921. En ekte 7.1-receiver med AirPlay, meget enkel oppsettsveiledning og god lyd.

Låter bra Brukervennlig Meget velutstyrt
Savner litt oppløsning
Les hele testen

Onkyo TX-NR509

Mye utstyr for pengene

Receiveren fra Onkyo er testens rimeligste med nettverkstilkobling og strømming. At den i tillegg låter fint gjør den til en seriøs kandidat i et tett felt. Den tilbyr avanserte funksjoner til en lavere pris enn konkurrentene.

God dynamikk Brukervennlighet Nettverksfunksjon
Mangler litt oppløsning
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Hvor bra er Sonys beste lydplanke?

Ny Blu-ray spiller for de kresne

Scroll to Top