: Denon AVR-1912

Best i klassen

Denon AVR-1912 er den rimeligste receiveren vi vet om med AirPlay. Den er dessuten den mest vellydende surroundreceiveren til under 5.000 kroner. Et meget godt kjøp!
Lyd & Bilde mener
Låter topp i stereo Avansert romkorreksjon Meget velutstyrt
Litt begrenset kraft
Spesifikasjoner
  • HDMI: 6 inn, 1 ut
  • 7 x 90 watt (8 ohm)
  • 3D og lydretur
  • Audyssey MultEQ XT romkorreksjon
  • Nettverk og AirPlay
Annonse
Annonse
forfatter

Denon AVR-1912 har en vesentlig mer avansert versjon av Audyssey romkorreksjon enn Onkyo TX-NR509, nemlig MultEQ XT, som korrigerer for inntil åtte plasser i rommet og dermed får mer informasjon om rommets karakteristikk, enn med Onkyos tre plasser. I tillegg har den sju diskrete høyttalerkanaler, og den kan også skilte med hele seks 3D-kompatible HDMI-innganger.

Det kuleste med denne receiveren er imidlertid nettverksfunksjonaliteten. Den kan strømme musikken direkte fra en nettverkstilkoblet datamaskin, eller du kan bruke AirPlay for å trådløst strømme musikken fra din iPod Touch, iPhone, iPad eller datamaskin med iTunes. Med den håndholdte kan du dessuten strømme direkte via Spotify eller Wimp og dermed ha tilgang på millioner av sanger. Du får full oversikt via iPoden og trenger ikke ha TV-en påslått. Internettradio finnes også. I likhet med Pioneer, Yamaha og Onkyo har Denon en fjernkontrollapp til iPod, og vi fant også en vellykket uoriginal app til Android som var lett og bruke og med mange avanserte funksjoner.

Vi liker brukergrensesnittet til Denon godt. I likhet med de andre i testen er ikke fjernkontrollen spesielt oversiktlig, men etter en stund blir man vant til den. Menysystemet er på sin side intuitivt og fint.

Lydkvaliteten
Med musikk i stereo er det helt soleklart at Denon-receiveren låter best av alle! Spesielt begeistret er vi for den varme og veloppløste mellomtonen, hvor sangstemmene briljerer. Kari Brmnes sin kraftige stemme kommer ikke like kraftig ut mot oss som med Pioneer og Onkyo, men til gjengjeld er det mer behagelig å høre på med Denon. I tillegg er det bedre oppløsning i overtoneområdet, slik at musikken svever mer. Dette er helt klart den mest veloppløste receiveren i klassen.

Trondhiemsolistene i surround låter fint i Pure Direct, men når alle høyttalerne brukes, blir det bedre sammenheng med Audyssey romkorreksjon og EQ aktivert. Instrumentene plasseres bedre i tre dimensjoner, og høyttalerne forsvinner mer i lydbildet.

Annonse

Film i surround fungerer også best med Pure Direct av. Om bildet til Blu-ray-spilleren er koblet gjennom receiveren, kan du faktisk ikke ha på Pure Direct, for bildet sendes ikke gjennom. Uansett, det store lydbildet og gode oppløsningen gagner også film veldig bra. Når man spiller høyt, mister Denon pusten litt fortere enn Yamaha, men vi vil heller spille litt lavere og få desto renere dialoger og forførerisk filmmusikk. Dette er rett og slett en kanonbra receiver til prisen!

Også i denne testen:

Kenwood RV-7000

Under par

Kenwood RV-7000 er 3D-klar, men er dessverre ellers en umoderne maskin.

Låter greit
Brukervennlighet Mangler autooppsett Mangler skjermmeny

Pioneer VSX-921

Velutstyrt godlyd

Pioneer satser på mye utstyr for pengene, med VSX-921. En ekte 7.1-receiver med AirPlay, meget enkel oppsettsveiledning og god lyd.

Låter bra Brukervennlig Meget velutstyrt
Savner litt oppløsning

Yamaha RX-V471

Brukervennlig og god

Yamaha har satset på å gjøre RX-V471 en av de mest brukervennlige receiverne i sin klasse. Bra låter den også. Den mangler bare litt utstyr.

Kraftig God og fyldig lyd Brukervennlig
Mangler nettverkstilkobling

Onkyo TX-NR509

Mye utstyr for pengene

Receiveren fra Onkyo er testens rimeligste med nettverkstilkobling og strømming. At den i tillegg låter fint gjør den til en seriøs kandidat i et tett felt. Den tilbyr avanserte funksjoner til en lavere pris enn konkurrentene.

God dynamikk Brukervennlighet Nettverksfunksjon
Mangler litt oppløsning
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.