TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Denon AVR-1912

Best i klassen

Denon AVR-1912 er den rimeligste receiveren vi vet om med AirPlay. Den er dessuten den mest vellydende surroundreceiveren til under 5.000 kroner. Et meget godt kjøp!

forfatter
Publisert 20.09.11 - 11:18
L&B mener
Låter topp i stereo Avansert romkorreksjon Meget velutstyrt
Litt begrenset kraft
Spesifikasjoner
 • HDMI: 6 inn, 1 ut
 • 7 x 90 watt (8 ohm)
 • 3D og lydretur
 • Audyssey MultEQ XT romkorreksjon
 • Nettverk og AirPlay

Denon AVR-1912 har en vesentlig mer avansert versjon av Audyssey romkorreksjon enn Onkyo TX-NR509, nemlig MultEQ XT, som korrigerer for inntil åtte plasser i rommet og dermed får mer informasjon om rommets karakteristikk, enn med Onkyos tre plasser. I tillegg har den sju diskrete høyttalerkanaler, og den kan også skilte med hele seks 3D-kompatible HDMI-innganger.

Det kuleste med denne receiveren er imidlertid nettverksfunksjonaliteten. Den kan strømme musikken direkte fra en nettverkstilkoblet datamaskin, eller du kan bruke AirPlay for å trådløst strømme musikken fra din iPod Touch, iPhone, iPad eller datamaskin med iTunes. Med den håndholdte kan du dessuten strømme direkte via Spotify eller Wimp og dermed ha tilgang på millioner av sanger. Du får full oversikt via iPoden og trenger ikke ha TV-en påslått. Internettradio finnes også. I likhet med Pioneer, Yamaha og Onkyo har Denon en fjernkontrollapp til iPod, og vi fant også en vellykket uoriginal app til Android som var lett og bruke og med mange avanserte funksjoner.

Vi liker brukergrensesnittet til Denon godt. I likhet med de andre i testen er ikke fjernkontrollen spesielt oversiktlig, men etter en stund blir man vant til den. Menysystemet er på sin side intuitivt og fint.

Lydkvaliteten
Med musikk i stereo er det helt soleklart at Denon-receiveren låter best av alle! Spesielt begeistret er vi for den varme og veloppløste mellomtonen, hvor sangstemmene briljerer. Kari Brmnes sin kraftige stemme kommer ikke like kraftig ut mot oss som med Pioneer og Onkyo, men til gjengjeld er det mer behagelig å høre på med Denon. I tillegg er det bedre oppløsning i overtoneområdet, slik at musikken svever mer. Dette er helt klart den mest veloppløste receiveren i klassen.

Trondhiemsolistene i surround låter fint i Pure Direct, men når alle høyttalerne brukes, blir det bedre sammenheng med Audyssey romkorreksjon og EQ aktivert. Instrumentene plasseres bedre i tre dimensjoner, og høyttalerne forsvinner mer i lydbildet.

Film i surround fungerer også best med Pure Direct av. Om bildet til Blu-ray-spilleren er koblet gjennom receiveren, kan du faktisk ikke ha på Pure Direct, for bildet sendes ikke gjennom. Uansett, det store lydbildet og gode oppløsningen gagner også film veldig bra. Når man spiller høyt, mister Denon pusten litt fortere enn Yamaha, men vi vil heller spille litt lavere og få desto renere dialoger og forførerisk filmmusikk. Dette er rett og slett en kanonbra receiver til prisen!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Kenwood RV-7000

Under par

Kenwood RV-7000 er 3D-klar, men er dessverre ellers en umoderne maskin.

Låter greit
Brukervennlighet Mangler autooppsett Mangler skjermmeny

Pioneer VSX-921

Velutstyrt godlyd

Pioneer satser på mye utstyr for pengene, med VSX-921. En ekte 7.1-receiver med AirPlay, meget enkel oppsettsveiledning og god lyd.

Låter bra Brukervennlig Meget velutstyrt
Savner litt oppløsning

Yamaha RX-V471

Brukervennlig og god

Yamaha har satset på å gjøre RX-V471 en av de mest brukervennlige receiverne i sin klasse. Bra låter den også. Den mangler bare litt utstyr.

Kraftig God og fyldig lyd Brukervennlig
Mangler nettverkstilkobling

Onkyo TX-NR509

Mye utstyr for pengene

Receiveren fra Onkyo er testens rimeligste med nettverkstilkobling og strømming. At den i tillegg låter fint gjør den til en seriøs kandidat i et tett felt. Den tilbyr avanserte funksjoner til en lavere pris enn konkurrentene.

God dynamikk Brukervennlighet Nettverksfunksjon
Mangler litt oppløsning
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
8 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend