Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

: Denon AVR-1912

Best i klassen

Denon AVR-1912 er den rimeligste receiveren vi vet om med AirPlay. Den er dessuten den mest vellydende surroundreceiveren til under 5.000 kroner. Et meget godt kjøp!

Skrevet av / 20.09.11 - 11:18
Denon AVR-1912
Geir Gråbein Nordby

Denon AVR-1912 har en vesentlig mer avansert versjon av Audyssey romkorreksjon enn Onkyo TX-NR509, nemlig MultEQ XT, som korrigerer for inntil åtte plasser i rommet og dermed får mer informasjon om rommets karakteristikk, enn med Onkyos tre plasser. I tillegg har den sju diskrete høyttalerkanaler, og den kan også skilte med hele seks 3D-kompatible HDMI-innganger.

Det kuleste med denne receiveren er imidlertid nettverksfunksjonaliteten. Den kan strømme musikken direkte fra en nettverkstilkoblet datamaskin, eller du kan bruke AirPlay for å trådløst strømme musikken fra din iPod Touch, iPhone, iPad eller datamaskin med iTunes. Med den håndholdte kan du dessuten strømme direkte via Spotify eller Wimp og dermed ha tilgang på millioner av sanger. Du får full oversikt via iPoden og trenger ikke ha TV-en påslått. Internettradio finnes også. I likhet med Pioneer, Yamaha og Onkyo har Denon en fjernkontrollapp til iPod, og vi fant også en vellykket uoriginal app til Android som var lett og bruke og med mange avanserte funksjoner.

Vi liker brukergrensesnittet til Denon godt. I likhet med de andre i testen er ikke fjernkontrollen spesielt oversiktlig, men etter en stund blir man vant til den. Menysystemet er på sin side intuitivt og fint.

Lydkvaliteten
Med musikk i stereo er det helt soleklart at Denon-receiveren låter best av alle! Spesielt begeistret er vi for den varme og veloppløste mellomtonen, hvor sangstemmene briljerer. Kari Brmnes sin kraftige stemme kommer ikke like kraftig ut mot oss som med Pioneer og Onkyo, men til gjengjeld er det mer behagelig å høre på med Denon. I tillegg er det bedre oppløsning i overtoneområdet, slik at musikken svever mer. Dette er helt klart den mest veloppløste receiveren i klassen.

Trondhiemsolistene i surround låter fint i Pure Direct, men når alle høyttalerne brukes, blir det bedre sammenheng med Audyssey romkorreksjon og EQ aktivert. Instrumentene plasseres bedre i tre dimensjoner, og høyttalerne forsvinner mer i lydbildet.

Film i surround fungerer også best med Pure Direct av. Om bildet til Blu-ray-spilleren er koblet gjennom receiveren, kan du faktisk ikke ha på Pure Direct, for bildet sendes ikke gjennom. Uansett, det store lydbildet og gode oppløsningen gagner også film veldig bra. Når man spiller høyt, mister Denon pusten litt fortere enn Yamaha, men vi vil heller spille litt lavere og få desto renere dialoger og forførerisk filmmusikk. Dette er rett og slett en kanonbra receiver til prisen!

Lyd & Bilde mener

Låter topp i stereo Avansert romkorreksjon Meget velutstyrt Litt begrenset kraft

Også i denne testen:

5 surroundreceivere

Kenwood RV-7000

Under par

Kenwood RV-7000 er 3D-klar, men er dessverre ellers en umoderne maskin.

Låter greit
Brukervennlighet Mangler autooppsett Mangler skjermmeny
Les hele testen

Pioneer VSX-921

Velutstyrt godlyd

Pioneer satser på mye utstyr for pengene, med VSX-921. En ekte 7.1-receiver med AirPlay, meget enkel oppsettsveiledning og god lyd.

Låter bra Brukervennlig Meget velutstyrt
Savner litt oppløsning
Les hele testen

Yamaha RX-V471

Brukervennlig og god

Yamaha har satset på å gjøre RX-V471 en av de mest brukervennlige receiverne i sin klasse. Bra låter den også. Den mangler bare litt utstyr.

Kraftig God og fyldig lyd Brukervennlig
Mangler nettverkstilkobling
Les hele testen

Onkyo TX-NR509

Mye utstyr for pengene

Receiveren fra Onkyo er testens rimeligste med nettverkstilkobling og strømming. At den i tillegg låter fint gjør den til en seriøs kandidat i et tett felt. Den tilbyr avanserte funksjoner til en lavere pris enn konkurrentene.

God dynamikk Brukervennlighet Nettverksfunksjon
Mangler litt oppløsning
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Hvor bra er Sonys beste lydplanke?

Ny Blu-ray spiller for de kresne

Scroll to Top