Hovedenheten til Pioneer er en typisk 43 cm bred komponent, og likner en vanlig Blu-ray-spiller. Diskmating skjer med standard skuff.
To HDMI-innganger gir mulighet for å koble til dekoderboksen (PVR) og spillkonsollen. TV-lyd får du via lydreturkanalen (ARC) på HDMI-utgangen, dersom TV-en støtter dette. Hvis ikke, bruk analog linjeinngang eller optisk digital.
Brukervennlighet
Intet 2.1-anlegg er vanskelig å koble opp, ei heller Pioneer sitt. Den oversiktlige skjermmenyen er bygget på samme lest som LG sin, selv om ikke alle funksjoner er helt like og grafikken er litt annerledes. Brukergrensesnittet er likt. Anlegget kan kobles til nettverket enten trådløst eller via kabel, men det kan ikke spille musikk eller video fra en nettverks-PC. Derimot kan du bruke en USB-pinne. Anlegget kan i tillegg lagre musikk fra CD til MP3 på en minnepinne. Jeg må innrømme jeg ikke helt skjønner poenget med det.
Anlegget har litt viftestøy og hørbart drivverk, men det er ikke for ille. Hører du alltid på musikk eller film veldig lavt, vil du legge merke til det.
Lydkvaliteten
Best lyd oppnås i ”Bypass” lydmodus. I bruksanvisningen står det at dette anlegget får best lyd i såkalt ”Mode 1”, men det stemmer ikke i det hele tatt. Da blir lyden tynn og livløs. I ”Bypass” bør subwooferen dempes med 2-3 dB, ellers blir den overdøvende.
Lydbildet gjengis med bedre fase mellom diskant og mellomtone enn LG-anlegget. Det betyr at stereoperspektivet er mer helstøpt, og sangstemmer og dialoger blir mer nøyaktig plassert i midten av lydbildet. Mellomtonen er krispy, som med LG, slik at stemmer og instrumenter er tydelige. Det mangler luft i overtonene, men ikke mer enn at filmopplevelsene fremdeles er underholdende. Ønsker du et inntrykk av surroundlyd, er dette kun mulig i ”Game” lydmodus. Denne bruker fasemanipulasjon for å trekke lytteren mer inn i lydbildet, men selve lydkvaliteten blir litt tynn og personlig liker jeg bedre å lytte i normal modus.
Lydbildet er totalt sett greit nok, med kjapp bass og grei håndtering av musikk og film. Det mangler litt overtoner, og bassområdet mangler tonestruktur. Men totalt sett er lyden litt bedre enn den fra LG, med mer trøkk og gnist.
Også i denne testen:
Harman/Kardon BDS 470
Best på lyd
Harman/Kardon BDS 470 er testens desidert kraftigste system. Et underholdningssenter som virkelig gir valuta for pengene.
Philips HTS9221/HTS9241
Sans for detaljer
Det dyreste Philips-anlegget er like lett å bruke som det rimeligste, og har vesentlig bedre lyd.
Philips HTS7201
Mer oppløsning
Philips HTS7201 er blant de mest brukervennlige i testen, og låter dessuten meget bra til prisen.
LG HX46R
Nesten gratis
Anlegget fra LG gir imponerende mye for nesten ingen penger. I hvert fall når vi snakker funksjoner.
Les videre med LB+
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total År
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i 1 år (Mest å spare)
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser