Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Philips HTL5160

Klar tale

Philips-planken gjør jobben sin, med klokkeklare dialoger og en ganske balansert lyd.

Publisert 06.04.17 - 16:05
Philips HTL5160
Geir Gråbein Nordby

Philips-planken kom i en nærmest mistenkelig liten eske, som vi trodde kun rommet subwooferen. Det viste seg at lydplanken kommer i tre deler, som skal skjøtes sammen. Den er testens tynneste, så hvis du finner et sted å gjemme bort den trådløse subwooferen er det lite som tar oppmerksomheten her.

Lydplanken har en HDMI inn og en ut, men siden de ikke støtter 4K-video fra Blu-ray, må alle kilder kobles til TV-en med HDMI, for så å koble lydplanken til TV-ens lydreturkanal (ARC). Det funker fint, alternativt kan man bruke den optiske digitalinngangen.

Lydplanken kobles til trådløst nett med appen HCWeSet. Følg instruksene i appen, det er enkelt. For å strømme musikk bruker Philips Google Cast. Det er superenkelt, du bare åpner appen du er vant til å bruke til musikken din, og trykker på en virtuell tast i appen som gjør at lydplanken tar over som lydkilde i stedet for mobilen. Mobilen er nå forvandlet til en fjernkontroll. Har du flere Google Cast-produkter i hjemmet, kan flere gruppes sammen, slik at de spiller samme musikk i hele huset. Google Cast støtter mange strømmetjenester, deriblant Spotify, Tidal og Deezer. Men for øyeblikket ikke Apple Music eller den lokale musikkspilleren på iPhone.

Lydkvalitet

Jeg må innrømme jeg var skeptisk til om denne tynne planken kunne låte noe særlig. Gudskjelov kan jeg legge fordommene delvis til siden. Problemet med tynne lydplanker er at de ofte sliter med å spille bra sammen med subwooferen, da det blir sånn at konsonantene fra stemmer kommer fra lydplanken, mens vokalene – brystklangen – kommer fra subwooferen. Da må subwooferen stå veldig nært lydplanken for at det ikke skal låte rart.

I dette tilfellet låter det langt mer skapelig enn fryktet. Stemmene på film er klare og åpne, med surroundfunksjonen aktivert strekker lydbildet seg ganske bra utover i rommet uten å gå på bekostning av stemmegjengivelsen. Dette fordi senterkanalen har fått separate høyttalere. Den trådløse subwooferen gjengir også basseffektene ganske bra.

Det mangler nyanser i overtonene, regndråper minner litt om glasskrystaller som treffer bakken. Det er også et hull mellom subwooferen og lydplanken, men man tenker ikke så mye over det på film.

Problemet melder seg med musikk, der bassinstrumenter låter ganske monotont og unyansert, man hører ikke spesielt godt strengeanslagene på en bassgitar, bare kroppen. Vokaler låter tydelig, men det hele blir litt tynt.

Konklusjon

Til tross for lav pris gir lydplanken fra Philips ganske god lyd på film, med klare dialoger. På musikk skulle vi gjerne hatt mer luft i cymbaler, og lydbildet er for snevert – stereoperspektivet er nærmest ikke-eksisterende.

Philips-planken fungerer alt i alt helt greit, vi liker strømming med Google Cast, dette er et fint valg om du vil ha en tynn og rimelig lydplanke.

Foto: Philips

Lyd & Bilde mener

Balansen i lyden er fin, og lyplanken simulerer surroundlyd ganske bra. Google Cast gir god brukervennlighet på strømming. Vi ønsker mer overtoner, og steroperspektivet på musikk burde vært bredere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Den beste budsjettstrømmeren

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Scroll to Top