Philips-planken kom i en nærmest mistenkelig liten eske, som vi trodde kun rommet subwooferen. Det viste seg at lydplanken kommer i tre deler, som skal skjøtes sammen. Den er testens tynneste, så hvis du finner et sted å gjemme bort den trådløse subwooferen er det lite som tar oppmerksomheten her.
Lydplanken har en HDMI inn og en ut, men siden de ikke støtter 4K-video fra Blu-ray, må alle kilder kobles til TV-en med HDMI, for så å koble lydplanken til TV-ens lydreturkanal (ARC). Det funker fint, alternativt kan man bruke den optiske digitalinngangen.
Lydplanken kobles til trådløst nett med appen HCWeSet. Følg instruksene i appen, det er enkelt. For å strømme musikk bruker Philips Google Cast. Det er superenkelt, du bare åpner appen du er vant til å bruke til musikken din, og trykker på en virtuell tast i appen som gjør at lydplanken tar over som lydkilde i stedet for mobilen. Mobilen er nå forvandlet til en fjernkontroll. Har du flere Google Cast-produkter i hjemmet, kan flere gruppes sammen, slik at de spiller samme musikk i hele huset. Google Cast støtter mange strømmetjenester, deriblant Spotify, Tidal og Deezer. Men for øyeblikket ikke Apple Music eller den lokale musikkspilleren på iPhone.
Lydkvalitet
Jeg må innrømme jeg var skeptisk til om denne tynne planken kunne låte noe særlig. Gudskjelov kan jeg legge fordommene delvis til siden. Problemet med tynne lydplanker er at de ofte sliter med å spille bra sammen med subwooferen, da det blir sånn at konsonantene fra stemmer kommer fra lydplanken, mens vokalene – brystklangen – kommer fra subwooferen. Da må subwooferen stå veldig nært lydplanken for at det ikke skal låte rart.
I dette tilfellet låter det langt mer skapelig enn fryktet. Stemmene på film er klare og åpne, med surroundfunksjonen aktivert strekker lydbildet seg ganske bra utover i rommet uten å gå på bekostning av stemmegjengivelsen. Dette fordi senterkanalen har fått separate høyttalere. Den trådløse subwooferen gjengir også basseffektene ganske bra.
Det mangler nyanser i overtonene, regndråper minner litt om glasskrystaller som treffer bakken. Det er også et hull mellom subwooferen og lydplanken, men man tenker ikke så mye over det på film.
Problemet melder seg med musikk, der bassinstrumenter låter ganske monotont og unyansert, man hører ikke spesielt godt strengeanslagene på en bassgitar, bare kroppen. Vokaler låter tydelig, men det hele blir litt tynt.
Konklusjon
Til tross for lav pris gir lydplanken fra Philips ganske god lyd på film, med klare dialoger. På musikk skulle vi gjerne hatt mer luft i cymbaler, og lydbildet er for snevert – stereoperspektivet er nærmest ikke-eksisterende.
Philips-planken fungerer alt i alt helt greit, vi liker strømming med Google Cast, dette er et fint valg om du vil ha en tynn og rimelig lydplanke.
Også i denne testen:
Yamaha YAS-306
Ganske komplett
Søker du et rimelig alternativ med multirom, og ikke ønsker en ekstra basskasse, så er denne grei.
Samsung HW-MS660
Imponerende balanse
Samsungs lydplanke låter like bra på musikk som film.
Sony HT-NT5
Godt kompromiss
Denne er laget for å ligge flatt og peke opp mot taket, men likevel låte bra fremover. Det funker ganske bra.
Bose SoundTouch 300
Ikke bra nok
Bose satser på brukervennlighet, men har dessverre glemt lydkvaliteten.
Sonos PlayBase
TV-ens hvilepute
Sonos sin nye lydsokkel PlayBase fungerer som et underlag for TV-en. Men kom den for sent?
Heos HomeCinema
Brukervennlig og tøff
Heos har skjønt dette med brukervennlighet, og her får du dessuten tøff og fyldig lyd for pengene.
Klipsch RSB-14
Mye lydtrykk, lite annet
Klipsch har det høyeste lydtrykket i testen. Men lydplanken skuffer på lydkvalitet.
Yamaha YSP-2700
Fislete lyd
Det største problemet til denne lydplanken er et enormt hull i lydbildet.
Bluesound Pulse Soundbar
Den mest gjennomførte
Bluesounds lydplanke koster litt mer, men betaler seg i form av mye bedre opplevelser både på film og musikk.
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser