Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Gold Note DS-10 Evo

Karismatisk italiener

På sitt beste er Gold Note DS-10 Evo helt fantastisk. Men den er også for spesielt interesserte.

Skrevet av / 09.04.24 - 12:00
Gold Note DS-10 Evo
Geir Gråbein Nordby

Italienske Gold Note er anerkjent for sin lidenskap for håndverk og sans for vakker industridesign. DS-10 Evo er intet unntak. Med et stilrent kabinett i gullfarget aluminium (også tilgjengelig i sort eller sølv) og flotte detaljer som diagonale kjøleåpninger, kombinert med en solid vekt er det ingen tvil om at dette er et kvalitetsprodukt.

På innsiden finner vi en populær AKM DAC-brikke (AK4493), som støtter de aller fleste høyoppløste formater, inkludert MQA, DSD512 og PCM opptil 32-bit/768 kHz. Så her er det fullblods støtte for alt du putter inn.

Av strømmetjenester støttes Spotify Connect, Tidal Connect og Deezer, i tillegg til internettradio med vTuner. Så har vi AirPlay som for Apple-brukere funker til alt annet. Roon Ready-sertifisert er streameren jommen meg også. Det eneste som synes å mangle er Chromecast-støtte.

Gold Note_DS-10 EVO gold front
Foto: Gold Note

Brukervennlighet

Designen er like kompakt som den er elegant, med en elegant dreieknapp som styrer nesten alt. Skjermen viser inngang, filtype og oppløsning, med lydnivåets ekstra store fonter i midten. Jeg savner grafikk på avspilt musikk, som i stedet vises i appen.

Streameren fungerer godt sammen med Roon. Men når den er i standby, lar den seg ikke vekke via nettverket. I stedet må den slås på manuelt med fjernkontrollen eller frontpanelet, før man kan bruke nettverksfunksjoner. Den går heller ikke automatisk til nettverksinngangen om man begynner å spille via Roon på datamaskinen.

Jeg må dessuten innrømme at jeg ikke er superbegeistret over universalhjulet som skal gjøre alt. Det er lett å skru og trykke seg inn i feil funksjon og undermeny. Jeg foretrekker fjernkontrollen, selv om den er i overkant retningsbestemt.

Gold Note DS-10 Evo & PSU-10 EVO rear
USB-DAC-inngang, coax, to optiske samt en AES/EBU sitter på baksiden. Det samme gjør en USB-A-inngang for avspilling av musikkfiler på harddisk. Både balansert og ubalansert analogutgang kompletterer det hele. Her koblet til den eksterne strømforsyningen PSU-10 Evo (under). Foto: Geir Gråbein Nordby

Lyden av Gold Note DS-10 Evo

Der hvor DS-10 Evo derimot innfrir, er i ren og skjær musikkformidling. Uansett om man bruker den integrerte strømmefunksjonaliteten over Wifi eller kablet nettverk, eller du foretrekker å bruke produktet som en ekstern DAC, byr Gold Note på en åpen, dynamisk og engasjerende musikkopplevelse.

Oppløsningen er imponerende god, og det for min del avhengighetsdannende Thomas Dybdahl-albumet Teenage Astronauts får et fantastisk åpent, varmt og luftig lydbilde. Med Dybdahls såre stemme innrammet av et orkester og den usedvanlig velklingende gitaren spilt gjennom kanskje verdens beste gitarmikrofon (Neumann U67), er det rent og skjært gull som kommer ut av mine smått aldrende Gallo Reference 3.5 høyttalere.

Les også Musikkstreameren knuser alle fordommer Eversolo DMP-A6 Master Edition låter fabelaktig, og er mer brukervennlig enn det meste annet. Herlig!

Enda bedre låter det på testrommet, med effektforsterkeren Mola Mola Perca drevet rett fra forforsterkerutgangen på DS-10 Evo, og med de digre og fabelaktige Bowers & Wilkins 802 D4 som fyller rommet med vellyd.

Selv om Gold Note-streameren slettes ikke er gratis, blekner prisen i forhold til noe av utstyret den har fått kjørt seg på. Den holder god stand, med en evne til å grave frem detaljer i lydbildet og skille instrumenter fra hverandre, på en måte som bør får selv de mest garvede hifi-entusiastene til å sperre opp ørene.

Jeg har ikke testet med DSD-filer, men med høyoppløst PCM fra 2L (Tuvayhun), løftes lyden ytterligere i forhold til CD-kvalitet. Her snakker vi med andre ord om en streamer av referansekvalitet, som får frem det beste i favorittsporene dine.

Gold Note PSU-10 EVO
Strømforsyningen PSU-10 Evo løfter lydkvaliteten. Foto: Gold Note

Ekstern strømforsyning

Hvis man i tillegg investerer i den eksterne strømforsyningen PSU-10 EVO, blir belønningen et enda større raffinement og bedre fokusert lydbilde. Forskjellene er ikke natt og dag, men merkbare. I den grad at det blir en aldri så liten nedtur å gå tilbake igjen. Det fine er at man ikke trenger å kjøpe strømforsyningen samtidig med streameren, men man kan oppgradere ved et senere tidspunkt.

Gold Note_DS-10 EVO silver Gold Note_DS-10 EVO black Gold Note_DS-10 EVO gold
<
>
Foto: Gold Note

Konklusjon

Gold Note DS-10 EVO er en eminent musikkformidler av en streamer, og den støtter så å si alt man trenger av strømmetjenester og tilkoblinger. Du trenger egentlig ingen forforsterker med denne. Har du bruk for analoginngang, så tilbys det til en ekstra slant.

Brukervennligheten er derimot ikke like strømlinjeformet som hos en del konkurrenter. Operativsystemet og appen fremstår ikke fullt så stabile som referansene fra Auralic og Naim, med sporadiske bugs.

DS-10 EVO er en streamer for entusiaster som setter lydkvalitet over alt annet. Få konkurrenter i samme prisklasse kan matche italienerens evne til å trylle frem den magiske kombinasjonen av varme, detaljrikdom og musikalitet. DS-10 Evo har virkelig sjel. Om du derimot er ute etter en streamer som skal brukes av hele familien, ville jeg valgt noe annet.

Karakter
Gold Note DS-10 Evo
Premium

Lyd & Bilde mener

Fantastisk lydkvalitet, spesielt med ekstern PSU. Støtter alle relevante formater, også de aller mest høyoppløste. Stilig design og god byggekvalitet trekker opp. Noe knotete brukergrensesnitt sentrert rundt et enslig roterende hjul. Ikke pekeskjerm. Kan ikke vekkes via nettverket, må skrus på manuelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kompakt sportscoupé

Klasse D låter som klasse A

Ekstremt vellydende (og litt sær) musikkstreamer

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Spiller best uten

Bordanlegget som har alt

Et uvanlig godt kjøp

Scroll to Top