: Line Magnetic LM-502CA

To konvertere i én

Kinesiske Line Magnetic har laget en digitalomvandler med rør på utgangen. Men du kan også velge vanlig transistor.
Lyd & Bilde mener
Med både rør og transistor lar denne DAC-en deg velge om du ønsker en varm og musikalsk klang, eller mer rytme og snert. Spesielt med rør låter det meget behagelig og deilig.
Det mangler litt trøkk i bassrytmene, og vi ønsker et litt større lydbilde. Volumkontroll mangler.
Spesifikasjoner
  • Digital inn: asynkron USB, koaksial, BNC, optisk, AES/EBU
  • Analog ut: RCA og XLR, rør og transistor
  • Maks. 32-bit/192kHz
  • Ikke variabelt lydnivå
  • Ikke hodetelefonutgang
Annonse
Annonse
forfatter

Line Magnetic har spesialisert seg på rørforsterkere, og har et ganske fett utvalg på menyen. Deriblant noen reproduksjoner av klassiske Western Electric forsterkere. Når de da også har en digitalomvandler i sortimentet, er det bare rett og rimelig at denne også har rør i analogtrinnet.

Det gjøres et poeng ut av at rørkretsen er skikkelig separert, og ikke bare en enkel buffer for å lage ”rørlyd”. Utgangstrinnet består av ett likeretterrør (6Z4) og to 12AU7-rør.

Alle de digitale inngangene, inkludert USB, støtter opptil 32-bit/192 kHz overføring. For Windows må medfølgende driver installeres. DSD støttes ikke, selv om ESS Sabre DAC-chipen faktisk gjør det. Litt merkelig at ikke LM har inkludert støtte for dette.

Brukervennlighet
LM-502CA er enkel å bruke. Velg inngang med en av knappene til høyre, og med knappen til venstre for disse kan du velge om du vil benytte rørutgangen eller la signalet i stedet gå gjennom vanlige transistorer. Omvandleren håndhilser på alle signaler den får servert uten å nøle, og tegnruten viser hvilken samplingfrekvens som spilles av. Jeg savner fjernkontroll for å skifte mellom transistor og rør, og dessuten mulighet for variabelt lydnivå.

Lydkvalitet
Med transistorutgangen har DAC-en rask transientrespons, rytmene leveres kjapt, og musikken kommer klart og tydelig frem. Men lydbildet er i overkant sterilt, og oppleves tidvis som noe anstrengt.

Annonse

Selv om det ikke er noen selvfølge at rørutgangen låter bedre, så gjør den det i dette tilfellet. Lydbildet er en anelse mykere og varmere, akkurat nok til å skape den nødvendige roen. Hi-hat-en på Daft Punks elektroniske funklåt ”The Game of Love” avspilt i studiokvalitet (24-bit/88,2 kHz) låter vesentlig roligere og mindre stikkende, samtidig som basstromma er fetere. Det som kan stikke litt ved høyt lydnivå med transistor får en langt mer behagelig musikkgjengivelse med rør. Som om sjelen fra musikken kommer bedre frem.

Høyoppløst jazz fra Hoff Ensembles ”Silent Winter Night” i 24-bit/192 kHz er meget behagelig å lytte til. Arild Andersens kontrabass drar ikke på like mye i bunnen som jeg ønsker, lydbildet er litt lett på tå. Det hele er meget behagelig å lytte til, stemmen til Unni Wilhelmsen er luftig, og trompeten har fylden i sitt viktige mellomtoneregister. Det mangler bare litt trøkk og pågangsmot sammenlignet med de aller beste, og størrelsen på lydbildet er heller ikke helt i toppklasse.

En fordel Line Magnetic har er at den runder av spisse innspillinger. ”Automatic For the People” av R.E.M. er litt røff i kantene, cymbalene kan fort bli stikkende. Ikke med LM-502CA, som sminker lyden akkurat nok til at det blir behagelig.

Konklusjon
Line Magnetic LM-502CA er en digitalomvandler med både transistor- og rørutgang, så man kan velge. Transistorutgangen har en litt mer attakkert spillestil, men mangler oppløsningen og fylden fra rørutgangen. Vi foretrekker derfor rør.

Lyden er meget behagelig, med en fin fylde i mellomtoneregisteret og en deilig gjengivelse av cymbaler i overtoneområdet. Bassrytmer kunne vært litt mer kontante og aggressive, og vi kunne gjerne ønsket oss et enda større og dypere lydlandskap.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Auralic Vega

Musikken mellom tonene

Ingen i klassen skildrer rommet i lydbildet som Auralic Vega, som understreker at det er musikk også mellom tonene.

Auralic tar pusten fra oss fra begynnelse til slutt. Usedvanlig oppløste toner, og kontante rytmer. Balanserer hele lydbildet makeløst bra! Ulike filterinnstillinger gir muligheter.
Kommer ikke på noe, annet enn at et så rått produkt gjerne kunne hatt hodetelefonutgang. Men da hadde det fort blitt dyrt!

Bryston BDA-2

Opphøyd sannhet

Digitalomvandleren fra Bryston er blant de mest detaljerte og oppløste i klassen.

Bryston låter superoppløst og distinkt hele veien, med overlegent detaljnivå og et gigantisk lydbilde.
Fjernkontroll er (dyrt) ekstrautstyr, og volumkontroll er mangelvare.

Electrocompaniet ECD 2

Med knyttet neve

Dette er den strammeste og mest potente bassen vi har hørt på lenge. Det hele balanseres med flotte toner også oppover.

Sjeldent har vi hørt en digitalomvandler med så tøff bass. Lydbildet er samtidig både balansert og stort, også oppover i overtonene.
Her mangler bare det siste lille av mikronyanser i toppen, for at Electrocompaniet skal gruse hele gjengen.

Asus Xonar Essence III

Ambisiøs toppmodell

Dataprodusent Asus søker innpass i hi-fi-bransjen med sin dyreste – og beste – digitalkonverter noensinne.

Ekte dual-mono-DAC med en skikkelig påkostet hodetelefonforsterker. Bassregisteret låter usedvanlig kontant, og DAC-en driver så å si alle hodetelefoner.
Det er først og fremst oppløsning i overtonene som mangler her.

Naim DAC-V1

Mye for pengene

Naims bidrag er en kompakt digitalomvandler med fjernkontroll, variabelt lydnivå og hodetelefonutgang. Og den låter flott.

Meget velutstyrt, og har til og med innebygd hodetelefonforsterker. DAC-V1 har full kontroll på lydbildet, spesielt i mellomtoneregisteret. Glimrende til prisen!
Lydbildet kunne vært noe større.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Kompakt strømmenanlegg med radio og CD-spiller.
High-end nettverksspiller får Organik DAC
Flere produkter støtter Roon.
Rega platespillere kan lyde bedre med en ny rem.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.