TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST MSI MAG CH130 Repeltek Fabric

Sitt godt mens du spiller

En god stol er i lengden like viktig som en god maskinvare, når man gamer – eller fører regnskap.

forfatter
Publisert 30.01.22 - 10:00
Karakter
MSI MAG CH130 Repeltek Fabric
L&B menerskew
pluss Behagelig å sitte i. Motstandsdyktig mot slitasje, cola-søl og skarpe kanter. Gode justeringsmuligheter. Prisen er helt fornuftig.
minus Setets helling kan ikke justeres. Krever stor plass. Ikke for folk med korte ben.
Veil. pris 3990 Produktside
Spesifikasjoner
  • Type: gamingstol
  • Høydejustering: 45,5–53,5 cm setehøyde
  • Helling: 0–150 grader
  • Vipping: 15 grader
  • Setemål: 52 x 87 x 57 (BxHxD)
  • Maks belastning: 150 kg
  • Trekk: Repeltek støv- og ripeavvisende stoff
  • Farger: grå
  • Mål og vekt: 60 x 140 x 70 cm / 21,9 kg
  • Web: msi.com
Annonse fra prisguiden.no

Når man skal bygge opp et gaming-setup, går tankene vanligvis i retning av å finne den rette prosessoren, grafikkortet og skjermen. Og så kanskje mus, tastatur og lyd. At det kanskje også bør settes av penger til en spesiell gamingstol, blir gjerne oversett, og i stedet blir man til slutt sittende på en vaklevoren, nedarvet kontorstol.

MAG CH130 I REPELTEK lifestyle
MSI MAG CH130 Repeltek Fabric er, som navnet antyder, trukket med stoff som skal være spesielt motstandsdyktig. (Foto: MSI)

MSI, som vi først og fremst kjenner fra deres datamaskiner, lager også kontorstoler, og vi har fått levert en helt ny modell. Betegnelsen MSI MAG CH130 kunne vært hva som helst, men den nye modellen har tilleggsbetegnelsen ”Repel Fabric,” som avslører at det ikke er en skjerm eller en mus, men en stol. Og at det spesielle ved modellen er at den er laget i smussavvisende stoff.

MAG CH130 I REPELTEK Cat1
Pizzaer, colaer og kjæledyr kan bare komme. Ingen av delene gir stoffet varige mén. (Foto: MSI)

MSI MAG CH130 stiller andre krav til oppsettet enn vi er vant til. Installasjonen er behagelig fri for programvare (det er absolutt ingen elektronikk i stolen), men de mange delene i den 25 kg(!) tunge pakken må settes sammen og monteres i riktig rekkefølge. Har man mange års erfaring fra montering av Ikea-møbler, tar det litt under en times tid før man kan sette seg til rette i setet.

Til store – og høye – spillere

Og der sitter man godt. Setet er romslig og dypt, og gir god støtte til lårene, bakenden og ryggen. Rygglenet er i full høyde, så man også får støtte til nakken. To løse puter er beregnet til støtte for henholdsvis korsryggen og nakken. Med en bredde på 57 cm og en maksimal vekt på 150 kg, er stolen også beregnet til store spillere. Som imidlertid maksimalt kan være 185 cm høye.

MAG CH130 I REPELTEK 3D2
MSI MAG CH130 er stor. Heldigvis er fargen og designen diskré nok til at den godt kan stå i datamaskinhjørnet i stuen. (Foto: MSI)

Materialet i setet kalles ”high density foam,” og det er betydelig stivere og mindre sammentrykkbart enn den skumgummien som er i billigere kontorstoler. Skummet er oppgitt til 45–48 kg per kubikkmeter (bilseter er til sammenligning 30–35 kg per kubikkmeter), noe som burde garantere lang holdbarhet, selv om man sitter i stolen mange timer om dagen.

Sittehøyden kan naturligvis justeres, og det samme kan hellingen på rygglenet. Faktisk kan rygglenet vippes 150 grader bakover – og låses i stillingen! Man kan dessverre ikke justere hellingen på selve setet, og heller ikke rygglenets vannrette plassering – og dermed setedybden. Det betyr at stolen ikke passer like godt for alle.

MAG CH130 I REPELTEK 3D1
Støtten til korsrygg og nakke kan justeres med to flyttbare puter. (Foto: MSI)

Jeg har lange ben og er 185 cm høy, og for meg var størrelsen perfekt. Men er man vesentlig lavere, vil setet sannsynligvis føles for dypt. Jeg tror med andre ord ikke at stolen er skapt til det taiwanske hjemmemarkedet!

Total avvisning

Stoffet, som har fått navnet ”Repeltek Fabric,” har en fløyelsaktig overflate som minner om mikrofiber, men skal være spesielt avvisende overfor smuss, vesker og hardhendt behandling. Et pizzastykke eller et glass cola preller av på stoffet og kan lett tørkes av. Og nøkler og beltespenner har vanskelig for å lage riper i stoffet, og det skal angivelig unngå å bli ujevnt og buklete med tiden. Det siste kunne vi av gode grunner ikke teste på så kort tid.

MAG CH130 I REPELTEK 2D4
Rygglenet kan vippes hele 150 grader bakover! (Foto: MSI)

Konklusjon

En god stol med ergonomien i orden er nok en av de beste investeringene du kan gjøre av tilbehør til datamaskinen. Enten det handler om gaming eller mindre underholdningspreget bruk. MSI MAG CH130 er et glimrende eksempel på dette. Stolen er behagelig og gir god støtte. Og det er akkurat nok av justeringsmuligheter.

Den testede stolen har den ekstra funksjonen at stoffet skal være mer motstandsdyktig overfor en hard virkelighet. Noe som sannsynligvis vil være et pluss, når stolen skal brukes mange timer hver dag, år ut og år inn.

MSI MAG CH130 er den mest diskré gamerstolen jeg har sett, noe som er en fordel når datamaskinplassen deler rom med dagligstuen. En vanlig ergonomisk kontorstol kan fylle den samme oppgaven. Men her er det faktisk en prismessig besparelse å velge gamerutgaven fremfor den sivile. Det eneste jeg kan utsette på stolen, er at setets helling og rygglenets vannrette plassering, ikke kan justeres. Men det er funksjoner som mest finnes på ganske dyre stoler – og som sjelden brukes.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Nå har Logitechs gaming-ørepropper fått norsk pris Logitechs trådløse ørepropper tilpasser seg ørene dine, og skal være skreddersydd for gaming.
Siste nytt om Forza Motorsport - se den nye traileren Hevdes å bli den teknisk mest avanserte racingsimulatoren noensinne - får dessuten oppslukende Dolby Atmos surroundlyd!
LG lanserer bøyelig OLED-skjerm LGs elleville OLED-skjerm kan veksle mellom buet og flat med et knappetrykk. Men prisen blir relativt saftig!
Razer sikter mot hodet Razers nye gaming-lydplanke vet hvor du sitter, og tilpasser lyden for å gi en 3D-surroundopplevelse.
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
Følg Lyd & Bilde