Search
Generic filters

: Lenovo IdeaPad U330 Touch

En flott pakke

Lenovo IdeaPad U330 Touch byr på frekk design kombinert med god kvalitet.

Lyd & Bilde mener

Frekk, men brukervennlig design God lyd Touch-skjerm
Skjermoppløsningen Til dels den blanke skjermen
 • Operativsystem: Windows 8
 • Skjerm: 13,3” LED, 1366 x 768 piksel
 • Prosessor: 1,6 GHz Intel Core i5
 • Minne: 8 GB DDR3 SDRAM
 • Lager: 500 GB HDD
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Tilkobling: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, SD-kort
 • Mål: 32,2 x 22,4 x 1,9 cm
 • Vekt: 1,7 kg
 • Batteri: opp til 6 timer
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 6490 kr

Fargevalget er kanskje for spesielt til at alle liker det, men vi synes at en ultrabook i oransje aluminium og en helt sort innside er noe av den mest sexy design vi har sett på lenge. Ikke bare er materialvalg og byggekvalitet på topp, det er også tenkt på detaljene – for eksempel med svakt halvmåneformede taster og en diskret, blank metallkant rundt touch-paden på det ellers glimrende tastaturet.

I motsetning til Asus Zenbook UX32A har Lenovo IdeaPad U330 Touch – som navnet antyder – også touch-skjerm, noe som gir underverker for brukervennligheten når det handler om Windows 8. Hva ytelsen angår er Lenovo med IdeaPad 330 på nivå med Asus Zenbook, selv om sistnevnte scorer litt nøyere i vår syntetiske test. Det er likevel ikke noe man legger merke til ved daglig bruk.

Skjermen må nøye seg med en oppløsning på 1366 x 768 piksel, noe som er nok til video i alminnelig 720p HD, men ikke Full HD. Skjermbildet er pent, uten å være prangende, og vi liker at IdeaPad U330 er utstyrt med en blank skjerm. Vi innrømmer at det gjør skjermen vanskelig å bruke utendørs, men omvendt gir det et penere skjermbilde innendørs, hvor man tross alt bruker datamaskinen det meste av tiden.

Lenovo IdeaPad U330 kommer med mengder av tilkoblingsmuligheter, og vi må også gi den særdeles gode lydkvaliteten et par rosende ord med på veien. Her er saft og kraft i lyden som kommer rundt i alle frekvensområdene. Så lenge man bruker gode hodetelefoner. Den eksterne høyttaleren er ikke noe å skrive hjem om.

Konklusjon
Hvis man liker det skrikende oransje utseende er Lenovo IdeaPad U330 Touch et meget godt kjøp. Lenovo har tenkt på detaljene, og man tar seg selv i å tenke at de må ha blitt gjort et stort kompromiss et eller annet sted når denne maskinen selges til en så god pris.

Med det er det faktisk ikke. Nesten i hvert fall. Skjermoppløsningen er for dårlig etter vår smak, og ikke alle vil like den blanke skjermen. Men Ytelsen er over middels, maskinen har masser av tilkoblingsmuligheter og en god lyd. Og den er god å jobbe med til daglig da man har tenkt på brukervennligheten – blant annet med et ordentlig tastatur og en fornuftig plassering av alle portene. IdeaPad U330 er en verdig testvinner.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Samsung Series 5 Ultra 540U3C

  Pen på utsiden, sløv på innsiden

  Samsung Series 5 Ultra ser flott ut, og lyden er også god. Men brukeropplevelsen krever tålmodighet.

  HP Pavilion TouchSmart 14-n005eo Ultrabook

  Den gamle skolen

  HP Pavilion TouchSmart 14 har glimrende ytelse – faktisk i toppen av feltet – men virker likevel som gårsdagens produkt.

  Asus Zenbook UX32A-R3013H

  Gedigent håndverk

  Bare fordi det står ”Zenbook” på maskinen betyr det dessverre ikke at UX32A kan leve opp til sine navnebrødre. Men mindre kan også være godt nok.

  Acer Aspire P3-171

  Mer nettbrett enn ultrabook

  Acer Aspire P3 er en hybrid ultrabook, som vil være datamaskin og nettbrett på samme tid. Det kommer den ikke helt godt unna.

  Les også

  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.
  Hvilken mobiltelefon har det beste kameraet? Dette vanskelige spørsmålet vil vi gjerne ha din hjelp til å besvare. Delta i avstemningen nedenfor.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!