Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony DSC-TX20

Lommevennlig

Et moderat oppgradert partykamera snarere enn et undervannskamera.
Lyd & Bilde mener
Bra høyoppløst skjerm Rask fokusering Lommevennlig format
Pekeskjerm som ikke fungerer under vann Minst zoom
Spesifikasjoner
  • Oppløsning: 16,2 Mp bakbelyst CMOS
  • Optikk: 4x (25-100 mm) f3,5-4,6
  • Video: 1080i, 50 bps
  • Skjerm: 3,0” 0,92 Mp
  • Finesser: 3D, pekeskjerm
  • Vanntett: 5 m
  • Støtsikker: 1,5 m
  • Temperatur: -10 grader
  • Batteri: 250 bilder

Vi klør oss i hodet over hva som egentlig er nytt med TX20 sammenlignet med forrige års TX10. Det må være mykvaren, for Sony mener det er kjappere. Ellers er spesifikasjonene og utseendet identiske. Det er altså et meget slankt kamera som er fullspekket med finesser og funksjoner. GPS savnes, men 3D-foto, lekre effekter og panoramabilder stikker seg likevel ut. Det finnes i fem farger og duger ikke 5 meters vannmotstand, finnes det et undervannshus for bruk ned til 40 meters dyp.

Luken på fremsiden er en bra beskyttelse, men innebærer også at vann kan samles bak den. Ikke for at det spiller så stor rolle, da kameraets pekeskjerm er ubrukbar når den er bløt. Ikke mye til dykkerkamera med andre ord, men det er i det minste bra at det tåler fuktighet. Lukenes forseglinger er godkjent, og de få fysiske knappene som finnes fungerer bedre enn vi husker fra foregående modell. Menyene er pedagogiske, men det hadde vært bedre om de hadde fått plass på skjermen slik at man slipper å sveipe.

I et såpass tynt kamera har det selvfølgelig blitt gjort kompromisser med optikken. Zoomomfanget er noe mindre og man har fått klart merkbare forvrengninger, spesielt på nærbilder. Utover mot kantene taper det både i lysstyrke og skarphet. I dårlige lysforhold blir det støy og detaljene flyter ut, men man slipper i det minste fargestøy. Fargegjengivelsen er imidlertid bra, og under vann hadde det best hvitbalanse av alle. Ironisk da det samtidig er det minst brukbare under vann.

Konklusjon
Er man en uforsiktig festløve så er TX20 det perfekte kameraet å ha med seg. Det glir lett ned i lommen, tåler å mistes i gulvet og at man søler øl på det. Finessene er artige og imponerer kompisene. Derimot er det ikke like lykket som eventyrkamera. Pekeskjermen krever at man tar av seg hanskene om det er kaldt, er vanskelig å bruke når man rører på seg og fungere ikke under vann. Men ettersom bildene likevel blir middelmådige så kan man like gjerne ta bildene fra barstolen.

Også i denne testen:

Pentax Optio WG-2 GPS

Tilbake igjen

Etter siste års skuffelse har Pentax skjerpet seg og prioritert bildekvaliteten igjen.

Kul mikroskopfunksjon Meget motstandsdyktig
Dårlig plasserte knapper

Nikon Coolpix AW100

Veiviseren

Kjapp GPS med ordentlig kart er praktisk for den villfarne feriefotografen.

Utmerket GPS Lukelåsen
Ingen halvautomatikk Håndteringsproblem Hjørneskarpheten

Fujifilm Finepix XP150

Budsjettkameraet

Bedre batteri og mer motstandsdyktig, men bildekvaliteten er fortsatt middelmådig.

Bra grep Billig GPS
Langsomt Middelmådig bildekvalitet Motivmenyen

Canon Powershot D20

Comebacket

For tre år siden ble D10 beste kjøp i vårt test og nå er oppfølgeren D20 endelig her.

GPS Lite støy i dårlig lys Tilbehøret
Klumpete Håndteringen

Panasonic DMC-FT4

Veteran

Hvorfor forandre på et vinnende konsept? FT4 er snarlik tidligere testvinner FT3.

GPS med kart Meget motstandsdyktig Bra bildekvalitet
Lavoppløst skjerm Få nyheter

Olympus TG-820

Nytenkning

Færre finesser, men bedre bildekvalitet er riktig utført kompromiss.

Høyoppløst skjerm Bankekontrollen Pålitelig konstruksjon
Dårlige knapper Ingen GPS
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.