Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Olympus TG-820

Nytenkning

Færre finesser, men bedre bildekvalitet er riktig utført kompromiss.

Publisert 12.06.12 - 06:43
Olympus TG-820
Jonas Ekelund

Det store problemet med forgjengeren TG810, var sensoren som ga støy på bildene. Nå har Olympus – kryss i taket – dratt ned på oppløsningen og satt inn en lysfølsom CMOS-sensor. Derimot har GPS-funksjonen forsvunnet, noe som er et greit kompromiss. Det kan nå også filme i full HD og har fått en enda mer høyoppløst skjerm. Luken som skjuler tilkoblinger og minnekort har en dobbeltlås som føles pålitelig. I tillegg til de øvrige beskyttelsene, tåler det også belastning på opp til 100 kilo. Det kan fås i rødt, sølv, svart og blått.

Det nye grepet er litt bedre enn på foregående modell, og man har endret layouten på knappene. De sitter imidlertid fortsatt for tett og zoomknappen er like ufølsom  som tidligere. Joysticken er meget bedre enn den foregående slappe utgaven, men krever tross alt tilvenning. Den suverene bankestyringen gjør at kameraet kan brukes med hansker. Hurtigmenyen er bra og fotograferingsinnstillingene er rimelig avveide mellom hel- og halvautomatikk samt effekter og motivprogrammer.

Den nye sensoren gir bedre bilder i dårlig belysning, men forskjellen er faktisk mindre enn vi hadde ventet oss. Man får fortsatt ganske mye støy på bildene og fremfor alt er de mørkere enn fra andre kameraer. Dette gjelder også under vann, men der lykkes Olympus likevel bra med hvitbalansen. På tørr grunn og i dagslys har vi ikke mye å klage på når det gjelder bildekvalitet og fargegjengivelse. Derimot får man et visst lystap og økende uskarphet ut mot hjørnene som med de fleste andre lignende kameraer.

Konklusjon
Det føles litt merkelig at man har tatt bort GPS-funksjonen fra en toppmodell. Men sannsynligvis er det for å kunne holde prisen nede og ha råd til å sette inn en bedre bildesensor enn tidligere. Ettersom vi er så glade i den uknusbare konstruksjonen hos Tough-serien bytter vi gjerne bort GPS med bedre bildekvalitet. Knappene er fortsatt litt irriterende, men på den andre siden kan det takket være bankefunksjonen brukes med hansker, noe som er et kjempepluss. Samlet sett er vi fornøyd med oppgraderingen.

Lyd & Bilde mener

Høyoppløst skjerm Bankekontrollen Pålitelig konstruksjon Dårlige knapper Ingen GPS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Dette objektivet gir ekte kinofilm

Glimrende videokamera til proffer

Denne autofokusen bør konkurrentene frykte

Det er denne GoPro-en du skal ha

Instabilder på sekunder

Selfiekamera for videobloggere

Scroll to Top