Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Olympus TG-820

Nytenkning

Færre finesser, men bedre bildekvalitet er riktig utført kompromiss.
Lyd & Bilde mener
Høyoppløst skjerm Bankekontrollen Pålitelig konstruksjon
Dårlige knapper Ingen GPS
Spesifikasjoner
  • Oppløsning: 12 Mp bakbelyst CMOS
  • Optikk: 5x (28-140 mm) f3,9-5,9
  • Video: 1080p
  • Skjerm: 3,0” 1,0 Mp
  • Finesser: berøringskontroll, 3D
  • Vanntett: 10 m
  • Støtsikker: 2 m
  • Temperatur: -10 grader
  • Batteri: 250 bilder

Det store problemet med forgjengeren TG810, var sensoren som ga støy på bildene. Nå har Olympus – kryss i taket – dratt ned på oppløsningen og satt inn en lysfølsom CMOS-sensor. Derimot har GPS-funksjonen forsvunnet, noe som er et greit kompromiss. Det kan nå også filme i full HD og har fått en enda mer høyoppløst skjerm. Luken som skjuler tilkoblinger og minnekort har en dobbeltlås som føles pålitelig. I tillegg til de øvrige beskyttelsene, tåler det også belastning på opp til 100 kilo. Det kan fås i rødt, sølv, svart og blått.

Det nye grepet er litt bedre enn på foregående modell, og man har endret layouten på knappene. De sitter imidlertid fortsatt for tett og zoomknappen er like ufølsom  som tidligere. Joysticken er meget bedre enn den foregående slappe utgaven, men krever tross alt tilvenning. Den suverene bankestyringen gjør at kameraet kan brukes med hansker. Hurtigmenyen er bra og fotograferingsinnstillingene er rimelig avveide mellom hel- og halvautomatikk samt effekter og motivprogrammer.

Den nye sensoren gir bedre bilder i dårlig belysning, men forskjellen er faktisk mindre enn vi hadde ventet oss. Man får fortsatt ganske mye støy på bildene og fremfor alt er de mørkere enn fra andre kameraer. Dette gjelder også under vann, men der lykkes Olympus likevel bra med hvitbalansen. På tørr grunn og i dagslys har vi ikke mye å klage på når det gjelder bildekvalitet og fargegjengivelse. Derimot får man et visst lystap og økende uskarphet ut mot hjørnene som med de fleste andre lignende kameraer.

Konklusjon
Det føles litt merkelig at man har tatt bort GPS-funksjonen fra en toppmodell. Men sannsynligvis er det for å kunne holde prisen nede og ha råd til å sette inn en bedre bildesensor enn tidligere. Ettersom vi er så glade i den uknusbare konstruksjonen hos Tough-serien bytter vi gjerne bort GPS med bedre bildekvalitet. Knappene er fortsatt litt irriterende, men på den andre siden kan det takket være bankefunksjonen brukes med hansker, noe som er et kjempepluss. Samlet sett er vi fornøyd med oppgraderingen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Sony DSC-TX20

Lommevennlig

Et moderat oppgradert partykamera snarere enn et undervannskamera.

Bra høyoppløst skjerm Rask fokusering Lommevennlig format
Pekeskjerm som ikke fungerer under vann Minst zoom

Pentax Optio WG-2 GPS

Tilbake igjen

Etter siste års skuffelse har Pentax skjerpet seg og prioritert bildekvaliteten igjen.

Kul mikroskopfunksjon Meget motstandsdyktig
Dårlig plasserte knapper

Nikon Coolpix AW100

Veiviseren

Kjapp GPS med ordentlig kart er praktisk for den villfarne feriefotografen.

Utmerket GPS Lukelåsen
Ingen halvautomatikk Håndteringsproblem Hjørneskarpheten

Fujifilm Finepix XP150

Budsjettkameraet

Bedre batteri og mer motstandsdyktig, men bildekvaliteten er fortsatt middelmådig.

Bra grep Billig GPS
Langsomt Middelmådig bildekvalitet Motivmenyen

Canon Powershot D20

Comebacket

For tre år siden ble D10 beste kjøp i vårt test og nå er oppfølgeren D20 endelig her.

GPS Lite støy i dårlig lys Tilbehøret
Klumpete Håndteringen

Panasonic DMC-FT4

Veteran

Hvorfor forandre på et vinnende konsept? FT4 er snarlik tidligere testvinner FT3.

GPS med kart Meget motstandsdyktig Bra bildekvalitet
Lavoppløst skjerm Få nyheter
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.