Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony DSC-HX9V

Filmmesteren

Bra ytelse og fine bilder samt imponerende HD-filming er en hyggelig kombinasjon.
Lyd & Bilde mener
GPS Imponerende HD-filming
Betjeningen Middelmådig i dårlig lys
Spesifikasjoner
  • Oppløsning 16,2 Mp
  • Bildebrikke 1/2,3” CMOS
  • Zoom 16 x (24-384 mm)
  • Blenderåpninger f3,3-5,9
  • Video 1080p 50 fps
  • Skjerm 3” 0,92 Mp
  • Finesser GPS, 3D
  • Batteri 410 bilder

Naturligvis har også dette kameraet hengt seg på 3D-trenden, og man kan ta både 3D-stillbilder og panorama.  Her kan man bevege kameraet, men det er også en innstilling der man holder kameraet stille, med tvilsomt resultat.  Også denne modellen har GPS for å geotagge bildene slik at man ser hvor de ble tatt, når man overfører de til ulike fototjenester.  Det som virkelig skiller seg ut er filminnstillingen.  Til tross for full 1080p HD-oppløsning filmer det med hele 50 bilder per sekund.

Grepet er meget bra takket være en så enkel detalj som tommelgrepet på baksiden.  Verre er det med reguleringene.  Funksjonsrattet er innfelt slik at man ikke kan snurre det enkelt med tommelen, og utløserknappen har ikke et naturlig trykkpunkt.  Det er imidlertid en kjapp fyr både under oppstart og mellom bilder.  Man kjenner at det sitter en kjapp prosessor i kameraet.  Foruten to automatiske motivinnstillinger, panorama og 15 motivinnstillinger er det også hyggelig nok, både en manuell innstilling og programautomatikk for den som vil ha litt mer kontroll.  Dessuten har det en lekker portrettinnstilling med uskarp bakgrunn.

Som så mange andre kjemper Sonys kamera under dårlige lysforhold.  Det blir faktisk ikke spesielt med bildestøy, men støyreduksjonen massakrerer detaljene.  Vi noterte også at det iblant legger på vel mye kantskarphet, noe som kan gi uønskede effekter.  Ellers er vi riktig fornøyd med bildekvaliteten.  Fargegjengivelsen er bra, det er ingen merkbare fargestikk i gråskalaen og det fanger fint opp nyanser.  Bildegeometrien er over middels både i vidvinkel og tele.

Konklusjon
Det var på hengende håret at ikke Sony tok førsteplassen med dette meget hyggelige kameraet.  Også her får man geotagging av bilder for å se hvor de er blitt tatt og 3D-bilder for den som vil forsøke seg på det.  Skjermen er utmerket og det er hurtig både til å starte og ta bilder.  Brukervennligheten er noe dårligere enn Panasonic, men bildekvaliteten er helt i samme klasse.  Og er man ute etter å kunne filme i full HD med utmerket resultat, er det nok dette kameraet man skal ha.

Også i denne testen:

Oppsummering

Positivt overrasket

Sett over ett er vi positivt overrasket over reisekameraene.

Samsung WB210

Smartkameraet

For den som foretrekker mobilkameraets enkelthet er dette den smarte oppgraderingen til bedre bilder.

Pekeskjerm Enkelt grensesnitt
Micro-SD kort Dårlig batteri

Ricoh CX5

Retrokamera

Gode bilder er en ting, men med svake spesifikasjoner og ingen finesser str ekker det ikke til.

Bra bildekvalitet Velbygd
Dårlige spesifikasjoner Arbeidsomme menyer

Panasonic Lumix TZ20

Multikunstneren

Masser av finesser og automatiske hjelpemiddel som faktisk gir bra bilder

GPS Lett å bruke Bra bilder
Bildestøy på høy ISO

Nikon Coolpix S9100

Zoomkongen

Et brukervennlig kamera for den som vil ha et riktig ordentlig zoomomfang.

Utrolig zoom Lett å bruke Bra skjerm
Fokusproblemer i tele

Casio Exilim EX-ZR100

Maraton

Exilim skyter kjapt og kan holde på dobbelt så lenge som de fleste andre.

Fantastisk batteritid Lett å bruke
Trives ikke i dårlig lys

Canon Powershot SX230 HS

Mørkemesteren

Den litt knotete håndteringen oppveies av bildekvaliteten, spesielt under dårlige lysforhold.

GPS Utmerket ved dårlig lys
Irriterende blits Dårlig batteri
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

4 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.