Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nikon Coolpix S9100

Zoomkongen

Et brukervennlig kamera for den som vil ha et riktig ordentlig zoomomfang.
Lyd & Bilde mener
Utrolig zoom Lett å bruke Bra skjerm
Fokusproblemer i tele
Spesifikasjoner
  • Oppløsning 12,1 Mp
  • Bildebrikke 1/2,3” CMOS
  • Zoom 18 x (25-450 mm)
  • Blenderåpninger f3,5-5,9
  • Video 1080p 30 fps
  • Skjerm 3” 0,92 Mp
  • Finesser
  • Batteri 270 bilder

Det som fremhever seg ved Coolpix er ikke noen oppsiktsvekkende finesser, eller artige, men ubrukbare funksjoner.  Det er i stedet spesifikasjonene med den utrolige 18 x monsterzoomen i et hus som faktisk ikke er større enn konkurrentenes.  Byggekvaliteten er også bra, det føles stødigere enn mange av sine plastaktive utmanere.  Den fine 32 skjermen med nesten en million piksler er imponerende, det er dobbelt så høy oppløsning som standardkameraene.  Blitsen er av popup-typen slik at man slipper å klikke på den.

Takket være at man slipper unødige funksjoner blir kameraet brukervennlig.  Funksjonsrattet på oversiden lar en enten velge manuelle innstillinger eller halvautomatiske innstillinger.  Imidlertid finnes det to typer av automatikk, effekter, seriebilder, to nattinnstillinger eller motlys.  Det er også sceneinnstillinger med 15 valg og to ulike effekter.  Hastigheten er godkjent både med hensyn til hvor hurtig man kan ta første bildet og forsinkelsen innen man kan ta neste.  En bieffekt er at når man bruker den ekstreme zoomen, har den noen ganger problem med å finne fokus, spesielt om man bruker automatisk sceneinnstilling.

Automatikken kan dessuten noen ganger komme skjevt ut når det gjelder fargemettingen.  Enten blir det for mye eller for lite av det gode.  Det var faktisk en antydning til gulstikk i gråbildet, men det var ikke noe som vi merket i de øvrige testbildene.  Til tross for det utrolige zoomomfanget ble vi fornøyde med bildegeometrien både i vidvinkel og tele.  En del lystap i full tele, men det må man regne med.  Det lykkes heller ikke så bra i dårlig lys, hvor det ble fargestøy og utviskede detaljer.

Konklusjon
Det her er ikke noe for den som vil ha en masse finesser eller innstillinger for det perfekte bildet.  I stedet er det et ekte pek-og-skyt kamera for den som bare vil komme hjem fra ferien med bra bilder.  Gjerne uten å reise seg fra stolen, for her er det zoom så det rekker og mer til.  Kameraet er velbygd og lett å bruke, med en bra skjerm for å se de ekstreme nærbildene i høy oppløsning.

Også i denne testen:

Oppsummering

Positivt overrasket

Sett over ett er vi positivt overrasket over reisekameraene.

Sony DSC-HX9V

Filmmesteren

Bra ytelse og fine bilder samt imponerende HD-filming er en hyggelig kombinasjon.

GPS Imponerende HD-filming
Betjeningen Middelmådig i dårlig lys

Samsung WB210

Smartkameraet

For den som foretrekker mobilkameraets enkelthet er dette den smarte oppgraderingen til bedre bilder.

Pekeskjerm Enkelt grensesnitt
Micro-SD kort Dårlig batteri

Ricoh CX5

Retrokamera

Gode bilder er en ting, men med svake spesifikasjoner og ingen finesser str ekker det ikke til.

Bra bildekvalitet Velbygd
Dårlige spesifikasjoner Arbeidsomme menyer

Panasonic Lumix TZ20

Multikunstneren

Masser av finesser og automatiske hjelpemiddel som faktisk gir bra bilder

GPS Lett å bruke Bra bilder
Bildestøy på høy ISO

Casio Exilim EX-ZR100

Maraton

Exilim skyter kjapt og kan holde på dobbelt så lenge som de fleste andre.

Fantastisk batteritid Lett å bruke
Trives ikke i dårlig lys

Canon Powershot SX230 HS

Mørkemesteren

Den litt knotete håndteringen oppveies av bildekvaliteten, spesielt under dårlige lysforhold.

GPS Utmerket ved dårlig lys
Irriterende blits Dårlig batteri
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.