TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Nikon Coolpix S9100

Zoomkongen

Et brukervennlig kamera for den som vil ha et riktig ordentlig zoomomfang.

forfatter
Publisert 05.05.11 - 14:36
L&B menerskew
pluss Utrolig zoom Lett å bruke Bra skjerm
minus Fokusproblemer i tele
Veil. pris 2900 Produktside
Spesifikasjoner
  • Oppløsning 12,1 Mp
  • Bildebrikke 1/2,3” CMOS
  • Zoom 18 x (25-450 mm)
  • Blenderåpninger f3,5-5,9
  • Video 1080p 30 fps
  • Skjerm 3” 0,92 Mp
  • Finesser
  • Batteri 270 bilder

Det som fremhever seg ved Coolpix er ikke noen oppsiktsvekkende finesser, eller artige, men ubrukbare funksjoner.  Det er i stedet spesifikasjonene med den utrolige 18 x monsterzoomen i et hus som faktisk ikke er større enn konkurrentenes.  Byggekvaliteten er også bra, det føles stødigere enn mange av sine plastaktive utmanere.  Den fine 32 skjermen med nesten en million piksler er imponerende, det er dobbelt så høy oppløsning som standardkameraene.  Blitsen er av popup-typen slik at man slipper å klikke på den.

Takket være at man slipper unødige funksjoner blir kameraet brukervennlig.  Funksjonsrattet på oversiden lar en enten velge manuelle innstillinger eller halvautomatiske innstillinger.  Imidlertid finnes det to typer av automatikk, effekter, seriebilder, to nattinnstillinger eller motlys.  Det er også sceneinnstillinger med 15 valg og to ulike effekter.  Hastigheten er godkjent både med hensyn til hvor hurtig man kan ta første bildet og forsinkelsen innen man kan ta neste.  En bieffekt er at når man bruker den ekstreme zoomen, har den noen ganger problem med å finne fokus, spesielt om man bruker automatisk sceneinnstilling.

Automatikken kan dessuten noen ganger komme skjevt ut når det gjelder fargemettingen.  Enten blir det for mye eller for lite av det gode.  Det var faktisk en antydning til gulstikk i gråbildet, men det var ikke noe som vi merket i de øvrige testbildene.  Til tross for det utrolige zoomomfanget ble vi fornøyde med bildegeometrien både i vidvinkel og tele.  En del lystap i full tele, men det må man regne med.  Det lykkes heller ikke så bra i dårlig lys, hvor det ble fargestøy og utviskede detaljer.

Konklusjon
Det her er ikke noe for den som vil ha en masse finesser eller innstillinger for det perfekte bildet.  I stedet er det et ekte pek-og-skyt kamera for den som bare vil komme hjem fra ferien med bra bilder.  Gjerne uten å reise seg fra stolen, for her er det zoom så det rekker og mer til.  Kameraet er velbygd og lett å bruke, med en bra skjerm for å se de ekstreme nærbildene i høy oppløsning.

Også i denne testen:

Oppsummering

Positivt overrasket

Sett over ett er vi positivt overrasket over reisekameraene.

Sony DSC-HX9V

Filmmesteren

Bra ytelse og fine bilder samt imponerende HD-filming er en hyggelig kombinasjon.

GPS Imponerende HD-filming
Betjeningen Middelmådig i dårlig lys

Samsung WB210

Smartkameraet

For den som foretrekker mobilkameraets enkelthet er dette den smarte oppgraderingen til bedre bilder.

Pekeskjerm Enkelt grensesnitt
Micro-SD kort Dårlig batteri

Ricoh CX5

Retrokamera

Gode bilder er en ting, men med svake spesifikasjoner og ingen finesser str ekker det ikke til.

Bra bildekvalitet Velbygd
Dårlige spesifikasjoner Arbeidsomme menyer

Panasonic Lumix TZ20

Multikunstneren

Masser av finesser og automatiske hjelpemiddel som faktisk gir bra bilder

GPS Lett å bruke Bra bilder
Bildestøy på høy ISO

Casio Exilim EX-ZR100

Maraton

Exilim skyter kjapt og kan holde på dobbelt så lenge som de fleste andre.

Fantastisk batteritid Lett å bruke
Trives ikke i dårlig lys

Canon Powershot SX230 HS

Mørkemesteren

Den litt knotete håndteringen oppveies av bildekvaliteten, spesielt under dårlige lysforhold.

GPS Utmerket ved dårlig lys
Irriterende blits Dårlig batteri
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
lbpluss
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde