TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Oppsummering Panasonic vs Olympus

Test av Olympus PEN E-PL2 vs Panasonic Lumix GF2

Hvilket man skal velge av Panasonic Lumix GF2 og Olympus PEN E-PL2, kommer an på hvilke kvaliteter som er viktigst.

forfatter
Publisert 10.03.11 - 16:03

For det skiller lite på bildekvalitet. De forskjellene denne testen har avdekket, viser litt mer naturlig fargebalanse i bildefilene fra Olympus-kameraet. De andre forskjellene er for små og til dels ubetydelige, til at folk flest i markedet for et kompakt systemkamera vil bry seg.

Legger man inn samme optikk i regnestykket (14-42 mm), skiller det 300 kroner i favør av Olympus E-PL2. I seg selv for lite til at det vipper en avgjørelse i retning E-PL2.

Da er det funksjoner og brukervennlighet igjen. Tross sine mangler, er det Olympus som vinner denne disiplinen. Det nye mer kompakte zoomobjektivet gjør kameraet enda mer bærevennlig, og foruten fraværet av stereomikrofon, har Olympus-kameraet flere funksjoner enn Panasonic GF2. Nyttige sådanne, som trådløs blitsstyring, manuell eksponeringskontroll også under videofotografering, multieksponering, blitskompensasjon, kunstfiltre og så videre. Dessuten har det knapper og ratt som i manges øyne er å foretrekke fremfor en pekeskjerm, særlig på et kamera.

Når det er sagt, er pekeskjermen faktisk ganske brukervennlig når man har vennet seg til den, og langt å foretrekke fremfor for eksempel styringen av skjermmenyene på Sony NEX-5. Som i likhet med GF2 knapt har knapper, men hvor alt styres gjennom navigeringen i skjermmenyene.

Men viktigst er det kanskje at Olympus har bildestabilisator i kameraet på alle PEN-modeller. Også E-PL2. Det har ikke Panasonic på noen av sine Lumix G hybridkameraer, som dermed er avhengig av at objektivet har optisk bildestabilisator.

Panasonic-kameraet er kameraet først og fremst for de som vil ha et minst mulig systemkamera. Og som stiller inn intelligent Auto og lar kameraet styre resten. Vektlegger man i tillegg videokvaliteten som her er i full1080 HD med god stereolyd, er Panasonic Lumix GF2 et opplagt valg. Mens de med ambisjoner om å bli en bedre fotograf, får et mer anvendelig verktøy i Olympus PEN E-PL2.

Også i denne testen:

Panasonic Lumix GF2

To skritt frem, ett tilbake

Forbedringene er ikke like synlige som ulempene på Panasonics minste. Men det forhindrer ikke at dette er et strålende kamera.

Høy bildekvalitet, skarp optikk Svært bra HD-video Meget god pekeskjerm Solid kvalitet
Færre funksjoner enn forgjengeren Mangler integrert bildestabilisator 300 bilders batteritid

Olympus PEN E-PL2

Verdig oppfølger

Olympus har løst det største problemet forgjengeren hadde. Og skapt et meget attraktivt kamera som har alt man trenger.

Meget høy bildekvalitet Skarptegnende optikk Stillegående og kjapp fokus
Skjermen er blek i sollys 290 bilders batteritid Middels bra kvalitetsfølelse
Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nær perfekt allroundobjektiv Et makroobjektiv uten begrensninger er ikke lett å finne. Fujifilms kommer veldig nært.
Eksklusiv spesialutgave hyller kjent klokke Leica-kamera for entusiaster.
Som å sitte i cockpiten Du kan lage noen utrolige videoer med denne dronen, men først må du lære deg å fly.
Sigma-zoom for Fujifilm Lyssterk og prisgunstig normalzoom.
Se, et nytt speilreflekskamera Det er nesten utrolig at det nyeste kameraet fra Pentax er et speilreflekskamera.
Avansert redigering blir enklere å bruke Ny versjon av Capture One Pro for fotografer.
Følg Lyd & Bilde