Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Nissin i40

Kompakt kraftblits

Du trenger ikke en stor blits for å få finere bilder.

Publisert 14.12.15 - 06:00
Nissin i40
Lasse Svendsen

Mange bilder blir bedre med blits, men en stor blits er fristende å la ligge igjen hjemme. Særlig gjelder det kraftige blitser. Sånne som man bruker til speilreflekskameraer, og som kan lyse opp en halv fotballbane i et lysglimt.

Så store blitser blir gjerne for store og tunge på et lite systemkamera, eller et kompaktkamera. Da frister det mer med en liten og lett blits. Ulempen er at de små blitsene sjelden er kraftige nok, og mangler flere funksjoner.

Omtrent sånn antar vi at Nissin har tenkt med i40. En kompakt og 200 gram lett blits med vri- og vippbar zoomreflektor. Et godt kompromiss mellom de små, svakere blitsene, og de store og kraftige.

 

Bildekvalitet

Nissin-blitsen er mindre og lettere enn en Canon Speedlite 430, eller en Nikon SB400, uten at det går ut over funksjonaliteten. Den lille blitsen som rekker til 27 meter på 100 ISO, kan også brukes sammen med kameraer fra Sony, Panasonic, Olympus, Leica eller Fujifilm, så lenge de har en blitssko.

Den er også trådløs. Så hvis man har et kamera med trådløs blitsutløser, eller en separat trigger fra for eksempel Hähnel, kan man sette blitsen i en skrå vinkel mot motivet eller en reflektor, og få mer effektfulle blitsbilder. Det følger også med en diffusor som gir bløtere lys, og er perfekt til portretter fordi den fjerner harde skygger i ansiktet.

Enkel og oversiktlig blitskontroll.
Enkel og oversiktlig blitskontroll.

Fronten av blitsen har en LED-lampe med konstant lys, som kan reguleres i ni trinn, og er praktisk på videoopptak. Den har også en innebygget reflektor som er ganske effektiv når man vinkler blitslyset oppover for takrefleksjon, og man kan regulere styrken på blitslyset manuelt.

Det er også mulig å zoome manuelt, på fire brennvidder tilsvarende 24, 50, 80 og 105 mm.

Bildekvaliteten fra den lille blitsen er definitivt godkjent. På 24 mm klarer den ikke å fylle ut lyset helt ut i hjørnene, som blir mørkere enn i sentrum, men med en 80 eller 105 mm innstilling, er lysspredningen langt mer uniform.

 

Kjekk å ha i bagen

Nissin-blitsen er kraftig nok til de fleste formål, men dekker ikke alle områder og mangler litt på lysspredning på vidvinkel. Men den er kompakt, lett og enkel og bruke, og leverer jevnt nok lys i massevis på lengre brennvidder, og er en utmerket portrettblits.

Lyd & Bilde mener

Kompakt og kraftig blits med trådløsmulighet og fleksible innstillinger. Litt for ujevn spredning av lyset på vidvinkel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Dette objektivet gir ekte kinofilm

Glimrende videokamera til proffer

Denne autofokusen bør konkurrentene frykte

Det er denne GoPro-en du skal ha

Instabilder på sekunder

Selfiekamera for videobloggere

Scroll to Top