: Nissin i40

Kompakt kraftblits

Du trenger ikke en stor blits for å få finere bilder.
Desember 2015Nissin i40
Lyd & Bilde mener
Kompakt og kraftig blits med trådløsmulighet og fleksible innstillinger.
Litt for ujevn spredning av lyset på vidvinkel.
Spesifikasjoner
  • Ledetall: 27 m ved 100 ISO og 35 mm
  • Zoom: 24-105mm
  • Rekkevidde: 40 m på 105mm
  • Tilpasset: Canon, Nikon, Sony, Panasonic, Olympus, Leica, Fujifilm
  • Annet: Vri- og vippbar reflektor, LED-lampe for video, trådløs TTL
Annonse
Annonse
forfatter

Mange bilder blir bedre med blits, men en stor blits er fristende å la ligge igjen hjemme. Særlig gjelder det kraftige blitser. Sånne som man bruker til speilreflekskameraer, og som kan lyse opp en halv fotballbane i et lysglimt.

Så store blitser blir gjerne for store og tunge på et lite systemkamera, eller et kompaktkamera. Da frister det mer med en liten og lett blits. Ulempen er at de små blitsene sjelden er kraftige nok, og mangler flere funksjoner.

Omtrent sånn antar vi at Nissin har tenkt med i40. En kompakt og 200 gram lett blits med vri- og vippbar zoomreflektor. Et godt kompromiss mellom de små, svakere blitsene, og de store og kraftige.

 

Bildekvalitet

Nissin-blitsen er mindre og lettere enn en Canon Speedlite 430, eller en Nikon SB400, uten at det går ut over funksjonaliteten. Den lille blitsen som rekker til 27 meter på 100 ISO, kan også brukes sammen med kameraer fra Sony, Panasonic, Olympus, Leica eller Fujifilm, så lenge de har en blitssko.

Den er også trådløs. Så hvis man har et kamera med trådløs blitsutløser, eller en separat trigger fra for eksempel Hähnel, kan man sette blitsen i en skrå vinkel mot motivet eller en reflektor, og få mer effektfulle blitsbilder. Det følger også med en diffusor som gir bløtere lys, og er perfekt til portretter fordi den fjerner harde skygger i ansiktet.

Enkel og oversiktlig blitskontroll.
Enkel og oversiktlig blitskontroll.

Fronten av blitsen har en LED-lampe med konstant lys, som kan reguleres i ni trinn, og er praktisk på videoopptak. Den har også en innebygget reflektor som er ganske effektiv når man vinkler blitslyset oppover for takrefleksjon, og man kan regulere styrken på blitslyset manuelt.

Det er også mulig å zoome manuelt, på fire brennvidder tilsvarende 24, 50, 80 og 105 mm.

Bildekvaliteten fra den lille blitsen er definitivt godkjent. På 24 mm klarer den ikke å fylle ut lyset helt ut i hjørnene, som blir mørkere enn i sentrum, men med en 80 eller 105 mm innstilling, er lysspredningen langt mer uniform.

 

Kjekk å ha i bagen

Nissin-blitsen er kraftig nok til de fleste formål, men dekker ikke alle områder og mangler litt på lysspredning på vidvinkel. Men den er kompakt, lett og enkel og bruke, og leverer jevnt nok lys i massevis på lengre brennvidder, og er en utmerket portrettblits.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!
Nå finnes det endelig en Hegel-forsterker for vinylentusiaster

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.