Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nissin i40

Kompakt kraftblits

Du trenger ikke en stor blits for å få finere bilder.
Lyd & Bilde mener
Kompakt og kraftig blits med trådløsmulighet og fleksible innstillinger.
Litt for ujevn spredning av lyset på vidvinkel.
Spesifikasjoner
  • Ledetall: 27 m ved 100 ISO og 35 mm
  • Zoom: 24-105mm
  • Rekkevidde: 40 m på 105mm
  • Tilpasset: Canon, Nikon, Sony, Panasonic, Olympus, Leica, Fujifilm
  • Annet: Vri- og vippbar reflektor, LED-lampe for video, trådløs TTL

Mange bilder blir bedre med blits, men en stor blits er fristende å la ligge igjen hjemme. Særlig gjelder det kraftige blitser. Sånne som man bruker til speilreflekskameraer, og som kan lyse opp en halv fotballbane i et lysglimt.

Så store blitser blir gjerne for store og tunge på et lite systemkamera, eller et kompaktkamera. Da frister det mer med en liten og lett blits. Ulempen er at de små blitsene sjelden er kraftige nok, og mangler flere funksjoner.

Omtrent sånn antar vi at Nissin har tenkt med i40. En kompakt og 200 gram lett blits med vri- og vippbar zoomreflektor. Et godt kompromiss mellom de små, svakere blitsene, og de store og kraftige.

 

Bildekvalitet

Nissin-blitsen er mindre og lettere enn en Canon Speedlite 430, eller en Nikon SB400, uten at det går ut over funksjonaliteten. Den lille blitsen som rekker til 27 meter på 100 ISO, kan også brukes sammen med kameraer fra Sony, Panasonic, Olympus, Leica eller Fujifilm, så lenge de har en blitssko.

Annonse

Den er også trådløs. Så hvis man har et kamera med trådløs blitsutløser, eller en separat trigger fra for eksempel Hähnel, kan man sette blitsen i en skrå vinkel mot motivet eller en reflektor, og få mer effektfulle blitsbilder. Det følger også med en diffusor som gir bløtere lys, og er perfekt til portretter fordi den fjerner harde skygger i ansiktet.

Enkel og oversiktlig blitskontroll.

Enkel og oversiktlig blitskontroll.

Annonse

Fronten av blitsen har en LED-lampe med konstant lys, som kan reguleres i ni trinn, og er praktisk på videoopptak. Den har også en innebygget reflektor som er ganske effektiv når man vinkler blitslyset oppover for takrefleksjon, og man kan regulere styrken på blitslyset manuelt.

Det er også mulig å zoome manuelt, på fire brennvidder tilsvarende 24, 50, 80 og 105 mm.

Bildekvaliteten fra den lille blitsen er definitivt godkjent. På 24 mm klarer den ikke å fylle ut lyset helt ut i hjørnene, som blir mørkere enn i sentrum, men med en 80 eller 105 mm innstilling, er lysspredningen langt mer uniform.

 

Kjekk å ha i bagen

Nissin-blitsen er kraftig nok til de fleste formål, men dekker ikke alle områder og mangler litt på lysspredning på vidvinkel. Men den er kompakt, lett og enkel og bruke, og leverer jevnt nok lys i massevis på lengre brennvidder, og er en utmerket portrettblits.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.